Hyppää sisältöön
Etusivu Vuoden ansioitunut opiskelija ja työntekijä palkittiin

Vuoden ansioitunut opiskelija ja työntekijä palkittiin

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö palkitsi vuoden opiskelijana Laura Kanervan ja vuoden työntekijänä Tero Ahvenharjun HAMKin valmistujaisjuhlassa 13.12.2024.

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö haluaa palkitsemisilla olla kannustamassa henkilöstöä työssään sekä opiskelijoita opinnoissaan. Säätiön asiamies pyytää esityksiä palkittavista Hämeen ammattikorkeakoulun johtajilta, koulutuspäälliköiltä ja esimiehiltä.

Vuoden 2024 opiskelija: Laura Kanerva, rakennettu ympäristö, 1000 euroa

Laura Kanervan opinnot ovat edenneet kiitettävin arvosanoin. Opiskelussaan hän on osoittanut tarkkuutta, huolellisuutta ja asioihin paneutumista.

Laura on osallistunut aktiivisesti ja rohkeasti erilaisiin opiskelijaprojekteihin, ollen aktiivinen myös rakennetun ympäristön koulutuksen ja Leirian muotoilun yhdessä toteuttamalla SAP-kurssilla Portugalissa.

Laura on jo opiskeluaikana päässyt hyvään alan työpaikkaan ja on onnistunut opinnollistamaan työtään. Hän on myös onnistunut auttamaan työnantajayritystä uusilla tiedoilla ja taidoilla ja tuonut myös opiskelutilanteisiin osaamista, esimerkkejä ja referenssejä.

Laura osaa antaa rakentavasti hyvää ja kehittävää palautetta niin opiskelijakollegoille kuin opettajillekin.

Vuoden 2024 työntekijä, Tero Ahvenharju, koulutuspäällikkö, kestävän kehityksen ja bio- ja elintarviketekniikan koulutukset, 1000 euroa

Tero Ahvenharju on nopeassa aikataulussa ottanut haltuun kaksi hyvin erilaista koulutusta: yhteiskunnallisen kestävyysmurroksen keskiössä olevan kestävän kehityksen koulutuksen sekä tekniikan alan Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen.

Kansainväliset ja valtakunnalliset tavoitteet kestävästä ruokajärjestelmästä on koulutusaloja yhdistävä teema. Tero on hyödyntänyt paitsi hyviä esimiestaitojaan, myös HAMKin pedagogista kehittämistä koulutusten yhteistyön lisäämiseksi. Monialainen Product Development Project yhdistää koulutukset pohtimaan ruuantuotannon kestävyyshaasteita. Fyysinen välimatka Kehräämön kampuksen ja korkeakoulukeskuksen välillä on taklattu koulutusten yhteisillä intensiivipäivillä kampuksilla.

Tero on Design Based Education -pedagogiikan uranuurtaja HAMKissa. Kokemukset tieto- ja viestintätekniikan ja kestävän kehityksen DBE-toteutuksista Kehräämön kampuksella toimivat mallina HAMKin kaikissa koulutuksissa. Bio- ja luonnonvara-alan yksikössä Teron asiantuntijuus ja kyky sanoittaa kokemuksiaan edesauttaa DBE:n soveltamista koulutuksiin.

Kestävän kehityksen koulutuksessa on pitkään kehitetty 24/7 moduuleja, jotka aidosti ovat ajasta ja paikasta riippumattomia. Teron ja hänen tiiminsä ennakkoluuloton työskentely on mahdollistanut työelämälähtöisyyden toteutumisen myös 24/7-mallissa. Koulutuspäällikkökollegoilla on matala, ellei jopa olematon, kynnys pyytää Tero avuksi opetussuunnitelmien uudistamiseen ja DBE-toteutusten suunnitteluun. Hän ei tule valmiin mallin kanssa, vaan kertoo myös epäonnistumisista, havainnoi ja kuuntelee, sekä yhteiskehittämällä henkilöstön kanssa soveltaa kokemuksensa erilaisiin tilanteisiin sopiviksi.

Tero on avainhenkilö HAMKin kestävyystavoitteiden määrittämisessä, niiden vaikutusten arvioinnissa, sekä kestävyysteemojen sanoittamisessa opetussuunnitelmiin ja opinnäytetyöohjeisiin. Kriittinen, pragmaattinen ja kuitenkin kannustava ote varmistavat asioiden jatkuvan kehittämisen kohti strategian tavoitteita.

Tulevaisuuden odotukset ovat korkealla, kun Smart&Bio -rakennus tuo yritysten toimeksiannot ja tutkimuksen aivan uudella tavalla osaksi opiskelijoiden arkea. Bio- ja elintarviketekniikan koulutus on eturintamassa, mutta Teron luonteen ansioista osalliseksi uutta tekemistä pääsevät kaikki HAMKin koulutukset. Tero osaa aidosti iloita muidenkin onnistumisista ja haluaa luoda siihen tilaisuuksia. Hän on henkilö, jolle yksiköiden hallinnolliset rajat ovat mahdollisuus mielenkiintoisiin loikkiin. Parasta on, että hän levittää vilpittömän innostuksensa kaikkiin ympärillä oleviin.

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö sr. on palkinnut vuosittain Hämeen ammattikorkeakoulun henkilöstöä vuodesta 2008 lähtien, ja vuoden opiskelija on valittu vuodesta 2006 alkaen.

Valinnat tehdään esitysten pohjalta kokonaisarvioinnin perusteella HAMKin strategian mukaista toimintaa painottaen.

Lisätietoja:

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö

Perustettu vuonna 1997 seitsemäntoista yrityksen ja yhteisön toimesta.

Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Hämeen ammattikorkeakoulun toiminta-alueen taloudellista kehitystä, tutkimusta ja tuotekehitystä. Säätiö vastaanottaa lahjoituksia, testamentteja ja muita varoja sekä myöntää stipendejä ja apurahoja ammattikorkeakoulun piirissä harjoitettavaan toimintaan. Säätiö voi myöntää erityisiä tunnustuspalkintoja oman alansa huomattavien löytöjen tai keksintöjen tekijöille