Uudistavan maatalouden ja kestävien ruokajärjestelmien YAMK-opinnot starttaavat HAMK Master Schoolissa
Tarjoamme uudistavaan maatalouteen ja ruokajärjestelmien kestävyysmurrokseen liittyviä ylemmän ammattikorkeakoulutason opintoja avoimessa AMKissa.
Ruokaketjun toimijat ovat laajasti tiedostaneet sen, että pelkkä ruuantuotannon haitallisten vaikutusten minimointi ei enää riitä, kun planeettamme turvallisen toiminta-alueen rajoja on ylitetty. Tahtotilaa asioita korjaavaan, aidosti positiivisia vaikutuksia aikaansaavaan ja ekosysteemiä elvyttävään, uudistavaan toimintaan on jo monella. Uudistavuuden käytännön toteutukseen; monimutkaisten ruokajärjestelmien ymmärtämiseen ja aidon kestävyysmurroksen aikaansaamiseen tarvitsemme paljon uutta osaamista. Käynnistämme HAMKissa 15 opintopisteen laajuisen opintokokonaisuuden Uudistava maatalous ja kestävät ruokajärjestelmät täyttämään näitä osaamistarpeita.
Voit opiskella avoimina opintoina kolme 5 opintopisteen laajuista ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) opintojaksoa: Ruokajärjestelmien murros, Agroekosysteemit ja Ihminen toimijana ruokajärjestelmissä. Nämä verkko-opinnot on tarkoitettu kaikille ruokaketjun toimijoille, sekä alkutuotannossa että elintarvikkeiden jalostuksessa. Ne sopivat myös viranomaisille, päättäjille, neuvojille ja kaupan alalle, ja jopa aktiivisille kuluttajille. Opinnoissa on aikaan sidottuja verkkotapaamisia.
Nyt on aika uudistaa maataloutta ja ruokajärjestelmiä! Ilmoittautuminen avoimen opintoihin on 02.12.2024 – 13.12.2024
Haluatko oppia arvioimaan ruokajärjestelmien ja tilatason toimintamalleja ja viljelytapojen kestävyyttä ja toiminnallisuutta? Haluatko uudistaa maanviljelyä niin, että tiloilla pystytään sopeutumaan ilmaston ja toimintaympäristön muutoksiin? Tule mukaan ideoimaan kestäviä ja uudistavia ratkaisuja yhdessä monialaisen tiimin kanssa! Ilmoittaudu avoimen AMKin opintoihin 02.12.2024 – 13.12.2024 välisenä ilmoittautumisaikana opintojakson verkkosivujen kautta. Opinnot alkavat 13.1.2025 klo 15-18 yhteisessä verkkotapaamisessa.
Uudistava YAMK-tutkinto tarjolla kevään 2025 yhteishaussa
Uusi 60 op laajuinen YAMK-tutkintokoulutus Uudistava maatalous ja kestävät ruokajärjestelmät alkaa syksyllä 2025 ja siihen voi hakea kevään 2025 yhteishaussa 11.03.-25.03.2025. Opinnoissa pääset tutustumaan ja tutkimaan aihetta kokonaisvaltaisesti, omaa asiantuntemustasi hyödyntäen ja aiempaa osaamista täydentäen. Opinnot pyrkivät valmentamaan sinut uudistavaksi kehittäjäksi, jolla on valmiudet arvioida ruuantuotannon kestävyyttä niin ympäristön, talouden kuin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden näkökulmista. Uusia toimintamalleja kehitetään systeemiajattelun periaatteet ymmärtäen ja planetaariset rajat tunnistaen.
Tämän ajankohtaisen koulutuksen suunnittelua on tukenut UuviTila-hanke, jossa on selvitetty aiheeseen liittyviä osaamistarpeita ja koulutustarpeita ja laadittu tiekartta uudistavan viljelyn opetusmateriaalien ja opetuksen kehittämiseen. Uudistavan maatalouden ja kestävien ruokajärjestelmien opintojaksoja voivat valita myös Biotalouden ratkaisut YAMK-koulutuksessa aloittaneet opiskelijat osana tutkintonsa vapaasti valittavia opintoja.
Lue lisää avoimista YAMK-opintojaksoista
Kaikki opintojaksot ovat viiden opintopisteen laajuisia. Ilmoittautuminen avoimen AMKin opintoihin järjestetään 02.12.2024 – 13.12.2024.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja avoimen AMKin opinnoista
Bio- ja luonnonvara-alan YAMK-tutkinnot
Biotalouden ratkaisut
Biotalouden ratkaisut -koulutuksessa pääset kehittämään uusiutuvien materiaalien tuotannon ja kiertotalouden asiantuntijaosaamistasi, ja kykyäsi toimia muuttuvassa työelämässä. Voit suorittaa tutkinnon biotalouden ja luonnonvara-alan laajassa kentässä monesta eri näkökulmasta ja edistää ala- ja ammattispesifistä osaamistasi tai painottaa johtamisen, yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehittämisen osaamisia.
Uudistava maatalous ja kestävät ruokajärjestelmät
Opinnoissasi opit arvioimaan ruokajärjestelmien ja tilatason toimintamalleja sekä viljelytapojen kestävyyttä ja toiminnallisuutta. Ideoit monialaisesti uudistavia ratkaisuja ruokajärjestelmiin. Pääset tutustumaan ja tutkimaan aihetta kokonaisvaltaisesti ja omaa asiantuntemustasi ja aiempaa osaamista täydentäen. Koulutuksessa kehitämme alan toimintaa systeemiajattelun periaatteiden avulla, lähtökohtana maapallon ihmiselle asettamat rajat.
Lisätietoja:
Tuija Pirttijärvi
Kehittämispäällikkö
Bio- ja luonnonvara-alan yksikkö