Uudessa työvoimakoulutuksessa pohditaan kestävää kehitystä ja liikenteen ympäristövaikutuksia
HAMK toteuttaa Kestävä kehitys ja liikenteen ympäristövaikutukset -työvoimakoulutuksen, joka alkaa 28.3.2023 ja päättyy toukokuun lopussa. Kevään aikana opiskellaan monimuoto-opetuksessa, toteutetaan oppimistehtävä yhteistyöorganisaatiossa ja pohditaan omia urasuunnitelmia. Hakuaikaa koulutukseen on 7.3.2023 saakka.
Koulutuksen toteutuksessa yhdistetään HAMKin kaksi vahvaa osaamisaluetta, kestävän kehityksen ja liikennealan koulutus. HAMKin liikenneala on Suomen ainoa liikennesuunnittelun, viisaan liikkumisen ja älykkään liikenteen palvelujen kysymyksiin erikoistunut amk-tutkintoon johtava koulutus. HAMKissa koulutetaan myös kestävän kehityksen osaajia ja kestävän kehityksen näkökulmat ovat tiiviisti mukana useissa HAMKin tutkintokoulutuksissa sekä koko organisaation toiminnassa. Koulutuksen tilaaja on Hämeen Ely-keskus.
Koulutuksen kohderyhmä
Kestävä kehitys ja liikenteen ympäristövaikutukset -koulutuksen kohderyhmään kuuluvat ensisijaisesti teknisen, luonnontieteellisen tai kaupallisen alan korkeakoulu-, ammattikorkeakoulu- tai toisen asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tässä koulutuksessa opiskelija voi lisätä, päivittää ja syventää osaamistaan sekä kestävän kehityksen että liikennalan teemoihin liittyen. Aiempaa kokemusta esimerkiksi liikennealalta ei edellytetä. Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-palvelujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-palvelujen järjestelmässä. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta ja koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta sekä kulukorvausta.
Sisältö
Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista osa-alueista:
- Kestävän kehityksen perusteet, megatrendit ja ratkaisut
- Viisaan liikkumisen perusteita
- Liikenteen ympäristövaikutusten tarkastelua eri näkökulmista
- Orientaatio opintoihin ja työnhakua sekä työllistymistä tukevia sisältöjä
Koulutukseen sisältyvät opinnot ovat amk-tason opintoja. Työssäoppimisjakson aikana opiskelijat toteuttavat koulutuksen teemoihin liittyvän oppimistehtävän yhteistyöorganisaatioonsa erillisen tehtävänannon mukaisesti.
Toteutus
Koulutus toteutetaan ajalla 28.3.-26.5.2023. Koulutuksen kesto on yhteensä 40 päivää, josta 20 päivää on monimuoto-opiskelua ja 20 päivää työssäoppimista. Monimuoto-opinnot sisältävät lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua, itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä. Lähiopetus järjestetään Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksessa, os. Vankanlähde 9. Työssäoppimisjakson opiskelija voi suorittaa soveltuvassa organisaatiossa esimerkiksi omalla asuinpaikkakunnallaan. Opiskeluun käytetään omaa tietokonetta, jossa tulee olla myös toimiva nettiyhteys.
Lataa koulutuksen esite tästä.
Infomateriaali
Koulutuksen infotilaisuus järjestettiin 23.3.2023.
Lataa koulutuksen alustavan aikataulun (ml. lähi- ja etäpäivät) sisältävä infotilaisuuden materiaali tästä.
Näin haet koulutukseen
Hakuaika koulutukseen on käynnissä 7.3.2023 saakka. Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.
Hakuohjeet:
Täytä hakemus koulutukseen TE-palvelujen Oma asiointi -palvelussa. Koulutuksen koulutusnumero TE-palveluiden järjestelmässä on 711981. Painamalla TÄSTÄ pääset suoraan oikean työvoimakoulutuksen sivulle. Sivun alareunassa on linkki hakulomakkeelle.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palvelujen koulutusneuvonnasta.
Lisätietoja
Heini Liminka
Koulutussuunnittelija
Liiketalouden, muotoilun ja tekniikan jatkuva oppiminen