Hyppää sisältöön
Etusivu Koulutushaku

Bio- ja elintarviketekniikka

Koulutusalat

  • Bio- ja elintarviketekniikka
  • Bioprosessit
  • Luonnonvara-alat ja biotalous
  • Tekniikka ja liikenne

Tutkintonimike

  • Insinööri (AMK)

Ilmoittautumisaika

  • Kevään yhteishaku 2025

Opetuskieli

  • Suomi

Koulutustyyppi

  • AMK-tutkinto

Opintojen taso

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Kampus

  • Hämeenlinna

Opetusmuodot

  • Lähiopetus
  • Monimuoto-opetus

Yhdistä tiede ja teknologia uudessa laboratoriossamme, ja varmista että syöt puhtaita ja kestävästi tuotettuja elintarvikkeita tänään ja tulevaisuudessa!  

Bio- ja elintarviketekniikan osaaminen tarjoaa sinulle erinomaisia työllistymismahdollisuuksia elintarviketeollisuuteen, bioteknologiaan, tutkimukseen tai tuotekehitykseen. Tämä ala kasvaa hurjaa vauhtia ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä kestäviä ratkaisuja, jotka vaikuttavat suoraan ihmisten elämään ja ympäristön hyvinvointiin. 

Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa sinusta tulee erilaisten prosessien asiantuntija. Prosessit auttavat ymmärtämään esimerkiksi sen, mistä elintarvikkeet koostuvat, miten niitä tuotetaan tehdasmittakaavassa ja meijereissä, ja millaisissa pakkauksissa ne säilyvät parhaiten ruokapöytään asti. Hallitset prosessien eri näkökulmat, ja miten ne vaikuttavat toisiinsa. Bio- ja elintarvikealasta tekee erityisen mielenkiintoisen kolme sanaa: vastuullisuus, turvallisuus ja laatu. Ne liittyvät niin tuotannon ja toiminnan perusteisiin kuin uusien tuotteiden innovointiin. 

Tavoite

Miten hiiva toimii? Miten leviä kasvatetaan bioreaktorissa? Bio- ja elintarviketekniikan opinnoissa saat laajan osaamisen erilaisten raaka-aineiden turvallisesta käsittelystä, tuotteiden laadusta ja erilaisista prosesseista. Sinulla on mahdollisuus tutustua myös biomateriaalien käyttäytymiseen ja teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen uusiksi tuotteiksi tai energiaksi. 

Sinusta tulee elintarviketuotannon vastuullisuuden ja ympäristöystävällisempien tuotteiden ja ratkaisujen asiantuntija, josta työnantajat kilpailevat. Alan keskeiset käsitteet, kuten kestävä ruokajärjestelmä, kiertotalouden merkitys, laatustandardit ja tuoteturvallisuus ovat sinulle tuttuja ja osaat hyödyntää niitä käytännössä. 

Koulutuksen antama pätevyys

Insinööritutkinto tarjoaa sinulle valtavasti mahdollisuuksia tehdä merkityksellistä työtä. Kestävä ruokajärjestelmä ja biotekniset innovaatiot tarvitsevat motivoituneita osaajia. Nimikkeesi voi olla esimerkiksi prosessi-insinööri, tuotekehittäjä, terveystarkastaja, tuotantopäällikkö tai yritysjohtaja. 

Opintojen rakenne

Tässä koulutuksessa vastuullinen prosessiajattelu on keskiössä. Kuulut yhteisöön, jossa katsomme yhdessä rohkeasti tulevaan ja huomioimme kestävyysajattelun opetuksessamme monin eri tavoin. Opintojesi aikana työskentelet tiimeissä, ja pääset ratkomaan aitoja yrityksiltä tulevia toimeksiantoja ja haasteita. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi uusien tuotteiden innovointiin, tai olemassa olevien parantamiseen. Näissä projekteissa kehität tiimityötaitoja, viestinnällistä osaamista, projektinhallintaa ja vastuullisuusajattelua. Meillä on vahvat työelämäsuhteet ja mittava kokemus yritysyhteistyöstä. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden verkostoitua alan isojen työnantajien kanssa jo opintojen aikana projektien, työharjoitteluiden ja opinnäytetöiden kautta. 

Miten ja miksi raaka-aineiden kemialliset reaktiot vaikuttavat prosessiin? Tuotannon kustannustehokkuus, prosessien tekninen rakenne ja hallinta tulevat sinulle tutuiksi, kun opit yhdistämään erilaisten laitteistojen vaatimukset ja raaka-aineiden ominaisuudet. Tähän tarvitset matematiikan, kemian, fysiikan ja mikrobiologian osaamista. Nämä luovat pohjan loogiselle ajattelulle ja ongelmanratkaisukyvylle, joita insinöörinä tarvitset.  

Banaaninkuorista biokaasua auton polttoaineeksi? Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa sinulla on mahdollisuus valita opintoja, jotka vastaavat juuri sinun kiinnostuksesi kohteitasi. Profiloivissa opinnoissa sinulla on mahdollisuus syventyä esimerkiksi siihen, miten erilaisista tuotannoista yli jääneistä aineista voisi tuottaa energiaa tai uusia tuotteita.

Sinulla on käytössäsi alan moderneimmat oppimisympäristöt, joissa hyödynnetään uusinta teknologiaa! Pääset työskentelemään Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksen uudessa, juuri avatussa laboratoriotalossa. Nämä tilat tarjoavat sinulle käytännönläheisen ympäristön, jossa voit harjoitella taitojasi ja kehittää osaamistasi bio- ja elintarviketuotannon prosesseista.  Laboratorioissamme työskentelee myös HAMKin BIO-tutkimusyksikkö, joka mahdollistaa osallistumisesi tutkimustyöhön. 

Tarjoamme käyttöösi myös Suomen ainoan täysimittaisen opetusmeijerin, joka tukee meijerialan opintoja parhaalla mahdollisella tavalla. Opetusmeijerissä pääset itse valmistamaan jogurttia, juustoja ja tietenkin jäätelöä!

Bio- ja elintarviketekniikan opiskelijana sinulle tarjotaan kattavat tukipalvelut, jotka auttavat sinua saavuttamaan opiskelu- ja uratavoitteesi. Opintoneuvonta ja uraohjaus ovat tukemassa hyvinvointiasi ja opintojesi etenemistä. 

Hae opiskelemaan

Insinööri (AMK), bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus, kevään yhteishaku

  • Haku alkaa:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa:Syksy 2025
  • Opiskelupaikkoja:35, joista ensikertalaisille 25

Insinööri (AMK), bio- ja elintarviketekniikka, päivätoteutus, kevään yhteishaku

  • Haku alkaa:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa:Syksy 2025
  • Opiskelupaikkoja:25, joista ensikertalaisille 20

Haku kesken jääneen korkeakoulututkinnon perusteella, insinööri (AMK), bio- ja elintarviketekniikka

  • Haku alkaa:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa:Kevät 2025
  • Opiskelupaikkoja:1

Haku avoimen amk:n opintojen perusteella, Insinööri (AMK), bio- ja elintarviketekniikka

  • Haku alkaa:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa:Kevät 2025
  • Opiskelupaikkoja:5

Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot

Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on aikaa tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:

Polkuopinnot – avoimen ammattikorkeakoulun kautta tutkintoon

Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.

Polkuopintopaikat: 6 paikkaa lukuvuodelle 2025. Ilmoittaudu 5.8.–7.8.2024.

3 syytä opiskella bio- ja elintarviketekniikkaa!

Valmistuttuasi sinusta kilpaillaan, meiltä valmistuu alan huippuosaajia

Tutki, kehitä ja innostu modernissa laboratoriossamme – luot uusia innovaatioita alalle

Pääset parastamaan tulevaisuuden alaasi kestävän kehityksen mukaisesti

Seuraa meitä somessa!

Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:

Aino Sutinen

Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä, jonka takia bio- ja elintarviketekniikka on minulle juuri oikea koulutus. Opinnoissa pääsen tutustumaan elintarvikeprosesseihin ja biomateriaaleihin, ja kuinka niitä voidaan vielä kehittää ympäristön kannalta kestävämpään suuntaan. Pääsemme siis jo koulutuksessa pohtimaan ratkaisuja nykypäivän polttaviin kysymyksiin, kuten esimerkiksi ruokailutottumustemme aiheuttamiin ilmastopäästöihin ja yhteiskuntamme riippuvuuteen muovista.

Opintoihin kuuluu tavallisen opiskelun lisäksi myös yritysvierailuja ja -projekteja, sekä mikrobiologian ja kemian käytännön töitä koulun laboratorioissa. Opiskelu on työelämälähtöistä, ja erityisesti bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoille tuntuu olevan kysyntää alan työpaikoilla.

Aino
Ensimmäisen vuoden opiskelija
Bio- ja elintarviketekniikka
Taru Mäenpää

Parasta opinnoissa on ollut se, että on päässyt tekemään suoraa yritykselle projektityötä. Tällaiset käytännönläheiset projektit osoittavat mitä esimerkiksi tuotekehittäjänä voisi tehdä. Työllistymismahdollisuuksia on bio- ja elintarviketekniikan puolella todella monia, juuri tämä tekee opiskelusta monipuolista ja mielenkiintoista.

Keskeisimmät kurssit ovat johdatusta erilaisiin elintarvikeprosesseihin liittyviin asioihin. Laboratoriotyöt ja ryhmässä toimiminen ovat suuressa roolissa opiskelussa.

Taru
Ensimmäisen vuoden opiskelija
Bio- ja elintarviketekniikka
Nella Pihlajavaara, Bio- ja elintarviketekniikka

Bio- ja elintarviketekniikan opinnot yhdistävät itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä teoriaopintojen ja laboratoriotöiden merkeissä. Ala tarjoaa laaja-alaiset näkymät työelämässä elintarviketeollisuuden ja biopuolen osaamisen kautta. Työelämäyhteistyö alan yritysten kanssa on antoisa lisä, ja sitä on ollut heti opintojen alusta asti.

Mielestäni HAMKissa on hyvä meininki ja opiskelijaryhmässäni kiva yhteishenki. Pienemmässä oppilaitoksessa opettajat tulevat tutummiksi ja oppivat tuntemaan opiskelijat, mikä madaltaa kynnystä pyytää apua.

Nella Pihlajavaara
Ensimmäisen vuoden opiskelija
Bio- ja elintarviketekniikka
Sini Nyman, Bio- ja Elintarviketekniikka 

Ensimmäinen vuosi Bio- ja Elintarvitekniikan opintoja on ollut haastava, mutta erittäin antoisa. Olen saanut työskennellä laboratoriossa, mikä on ollut todella mielenkiintoista. Olemme tutkineet karhunvadelman ja vadelman rakennetta, sokeripitoisuutta ja tehneet niistä värianalyysiä yhteistyössä Lepaan puutarhaopiskelijoiden kanssa.

Opiskelu vanhemmalla iällä on ollut erityisen motivoivaa, sillä kiinnostus alaa kohtaan on löytynyt työkokemuksen kautta. On ollut todella erilaista opiskella näin reilu kolmekymppisenä verrattuna yläasteen jälkeisiin opintoihin. Motivaatio uuden oppimiseen on korkealla, ja olen innoissani tulevista haasteista ja mahdollisuuksista.

Sini
Ensimmäisen vuoden opiskelija
Bio- ja Elintarviketekniikka 

Opiskelijoiden projektiesimerkki

Marja Allén, Bio- ja elintarviketekniikkan lehtori

Opintojen aikana opiskelijat osallistuvat moniin työelämäyhteistyöprojekteihin, joissa he toimivat aloitteellisina ja aktiivisina toimijoina. Projekteissa keskitytään ongelmanratkaisuun ja vastuullisuuteen. Tuotosten kestävyyttä tarkastellaan ekologisesta, sosiaalisesta, taloudellisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta.

Esimerkkinä tästä on Raision haaste, jossa kehitämme kestävämpää ja terveellisempää ruokaa “Let’s make the Future Food Shift already today” -projektissa. Tässä projektissa hyödynnämme muotoiluajatteluprosessia innovaatioiden ja ratkaisujen kehittämisessä.

Marja Allén 
Lehtori
Bio- ja elintarviketekniikka
Juuso Laaksonen, lehtori, BET

Syksyllä 2024 aloitimme yhteisprojektin bio- ja elintarviketekniikan sekä kestävän kehityksen monimuoto-opiskelijoiden kanssa. Projektin tavoitteena oli kehittää liiketoimintaa Lopella sijaitsevalle Poronoro-nimiselle maatalous- ja puutarhatuottajalle. Projekti sai alkunsa Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeesta, jonka tarkoituksena on edistää kasvistuotteiden tarjontaa ja kehittämistä monialaisen kehitystoiminnan avulla Kanta-Hämeen alueella. Projektin aikana opiskelijaryhmät tutustuivat tilaajan liiketoimintamalliin ja tuotevalikoimaan sekä vastasivat yrityksen nimeämään haasteeseen. Monialaiset tiimit työskentelivät luovasti kahdeksan viikon ajan hyödyntäen asiakaskyselyjä, markkina-analyysejä, prototypointia ja muita tuotteiden ja palvelujen mallinnuksia. Projektin perustana oli DBE-mallin (Design Based Education) hyödyntäminen oppilasyhteistyössä.

Onnistuneen projektin aikana opiskelijat saivat kehittää osaamistaan todellisten työelämän haasteiden parissa. Tuloksena tilaaja sai huikean määrän mm. uusia tuote- ja resepti-ideoita, uusia brändi-ilmeitä sekä markkinointisuunnitelmia.

Juuso Laaksonen
Lehtori
Bio- ja elintarviketekniikka

Teimme ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa heti opintojen alkuun ideointi- ja innovointiprojektin elintarviketeollisuudessa syntyvän hävikin hyötykäytöstä yhteistyössä Saarioinen Oy:n kanssa. Projekti kuului Ammattialan toimintaympäristöt -moduuliin, ja projekti antoi opiskelijoille heti opintojen alkuun mahdollisuuden tutustua työelämälähtöiseen haasteeseen, sekä kuvan millaisia kehitystehtäviä teollisuudessa tällä hetkellä on menossa.

Projektissa opiskelijat saivat tehtävänannon yritykseltä, ja työstivät omaa aihetta tiimeissä n. kahden viikon ajan. Teollisuuden sivuvirtoina syntyville materiaalivirroille ideoitiin uusia käyttökohteita paitsi elintarviketeollisuudessa, niin myös muilla teollisuudenaloilla. Projekti opetti tiedonhakua, sekä oman ratkaisuehdotuksen perustelua, sillä ratkaisuehdotukset esiteltiin toimeksiantajalle, joka saapui paikan päälle kuuntelemaan tiimien esityksiä.

Juha Isokangas
Lehtori
Bio- ja elintarviketekniikka

Niko-Jekkonen-Riihimaki-AOKK-2022-15

3. opiskeluvuonna toteutettavassa kehitysprojektissa toimitaan koko moduulin ajan työelämän esittämän haasteen parissa. Keväällä 2025 projekti toteutettiin yhdessä Maaseutuelinkeinojen koulutuksen kanssa ja monialaiset opiskelijatiimit työskentelivät ruokaketjun kehittämiseen liittyvässä projektissa, jossa toimeksiantajana oli Raisio Oyj.

Projektin tuloksena ideoitiin ja kehitettiin uusia tuotteita ja tuotekonsepteja auttamaan kuluttajaa valitsemaan houkuttelevampia, terveellisempiä ja vastuullisempia tuotteita ostoskoriin. Projektissa opiskelijat tutustuivat elintarvikkeiden raaka-aineiden alkutuotantoon, tuotekehitykseen sekä markkinointiin ja kuluttajien mieltymysten tutkimiseen osana projektityötä.

Juha Isokangas
Lehtori
Bio- ja elintarviketekniikka

Opiskelutavat

Päiväopiskelu

Päiväopiskelijana opiskelet Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksella päivittäin, ja saat apua opiskeluusi opettajilta ja opinto-ohjaajilta livenä. Pääset kokeilemaan oppimiasi asioita kampuksen uusissa, juuri valmistuneissa laboratorioissa, ja tekemään aktiivista työtä uusien asioiden oppimisen eteen. Opiskelet opettajien kanssa, tiimeissä ja itsenäisesti arkisin klo 8–16 välillä, ja opintosi etenevät ohjatusti oman ryhmäsi mukana.

Opiskelija-arki on parasta jaettuna, ja sen takaakin muut kampuksella opiskelevat opiskelijat. Tiivis ja kansainvälinen yhteisömme tukee opiskelua ja arkea, jota voit viettää kavereiden kanssa kampuksen erilaisissa hengailutiloissa.

Hämeenlinnan Korkeakoulukeskus tarjoaa sinulle uusien laboratorioiden lisäksi erilaisia liikuntamahdollisuuksia, opiskelijoiden käyttöön suunnatun e-urheilutilan sekä erilaisia hengailutiloja. Aktiiviset opiskelijayhdistyksemme järjestävät erilaisia tapahtumia kampuksella ja sen ulkopuolella, jotta sinulla on tekemistä myös opiskelun ulkopuolella. 

Päiväopiskelu kuuluu HAMKin koulutuksen malliin 8-16. Voit lukea tavastamme opiskella lisää täältä:

Monimuoto-opiskelu      

Monimuoto-opiskelu on suunnattu ensisijaisesti sinulle, joka haluat opiskella työn ohessa. Monimuoto-opinnot vaativat sinulta aktiivisuutta, itsensä johtamisen taitoja ja omasta oppimisesta vastuun kantamista. Opiskeluun ja siihen liittyvien tehtävien toteuttamiseen tulee varata runsaasti aikaa viikossa, jotta pystyt etenemään opinnoissa aikataulussa. Opinnoissa on samat sisällöt ja vaatimukset kuin päiväopiskelijoilla. 

Tässä opiskelumallissa korostuu itsenäinen opiskelu ja tiimityöskentely. Opiskelet itsenäisesti materiaalien ja tallenteiden avulla, ohjatusti verkossa ja lähiopetuksena Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksella.

Opintoihisi kuuluu olennaisena osana lähiopetusta, johon sinun tulee osallistua kampuksella. Lähipäiviä on kahdeksan viikon opintojaksolla noin 3–6 päivää. Lähiopetuspäivien lisäksi saat opetusta ja ohjausta verkossa 1–2 iltana viikossa. Myös verkko-opetuksella on oma aikataulunsa, joka edellyttää, että osallistut etäohjauksiin niille asetettuihin kellonaikoihin.

Monimuoto-opiskelu kuuluu HAMKin koulutusmalliin 18-100, joka on suunnattu kaiken ikäisille oppijoille. Tutustu tapaamme opiskella täällä:

Kampus

Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen lähiopetus järjestetään Hämeenlinnan kampuksella.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Hämeenlinnan kampuksella on noin 30 koulutusta ja se toimii myös kaikkien HAMKin tutkimusyksiköiden kotikampuksena. Lisäksi korkeakoulukeskus tarjoaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin sisäisille kuin ulkopuolisille toimijoille, joten kampuksella riittää usein vilinää ja vilskettä.

Sinun näköisesi opinnot

Tutkintosi koostuu 240 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:

Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.

Osa ydinosaamisen opinnoista koostuu moduuliprojekteista, joissa pääset kehittämään yleisiä työelämätaitojasi, sekä alan toiminnan ja tuotteiden vastuullisuutta ja ratkaisuja. Opit alan perusteita kuten kemiaa, matematiikkaa, mikrobiologiaa, fysiikkaa, hygieniaa ja aistinvaraista arviointia, perehdyt bio- ja elintarviketeollisuuden raaka-aineisiin, niiden turvalliseen käsittelyyn sekä jatkojalostukseen. Opit insinöörin prosessitekniset työkalut ja laadun tekemisen ja valvonnan tekniikat.

Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä. Voit painottaa opintoja kiinnostuksesi mukaan elintarviketeollisuuteen tai biojalostamotoimintaan.

Profiloisivissa opinnoissa perehdyt valintasi mukaan mm. meijeri-, liha- ja valmisruoka-, leipomo-, sekä panimoprosesseihin. Voit myös syventää biotekniikan osaamistasi elintarviketeollisuuden, maatalouden ja yhdyskunnan jäte- ja sivuvirtojen saralla, ja oppia miten niistä tuotetaan uusia tuotteita tai energiaa.

Tutkintoosi kuuluu työharjoittelu, joka tutustuttaa sinut alasi työelämään sekä edistää ammattitaitoasi ja urakehitystäsi. Perehdyt ohjatusti ammattitaitojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä sovellat tietojasi ja taitojasi käytännössä.

Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa harjoittelusi on laajuudeltaan 30 opintopistettä ja kesto yhteensä 5 kuukautta. Tyypillisin aika sen suorittamiseen on kolmannen opiskeluvuoden keväällä tai kesällä. Voit suorittaa harjoittelusi yhdessä tai useammassa jaksossa, ja työtehtäväsi määräytyvät oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan.

Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa ja kehittämään siihen ratkaisun.

HAMKin opiskelijana voit muotoilla tutkinnostasi juuri sinulle sopivan. Voit valita erilaisia opintoja meiltä ja maailmalta, sekä suorittaa tutkintoon kuuluvia opintojasi erilaisin toteutustavoin.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:

Opintoja meillä, muualla ja maailmalla

HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä

Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

Neljä henkilöä seisomassa pöydän äärellä

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa

HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.

Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksesta!

Päiväopinnoissa opiskelet maanantaista perjantaihin kampuksella tai etänä. Voit siis työskennellä näiden aikojen ulkopuolella oman jaksamisesi mukaisesti. Olemme suunnitelleet monimuoto-opiskelun toteutettavaksi töiden ohessa, ja tällöinkin sinun on hyvä varautua iltapäivisin klo 15-18 välillä tarjottuun opetukseen/ohjaukseen parina kolmena päivänä viikossa. Monimuotoryhmässä sinun on erityisen tärkeää huomioida myös tiimitöiden vaatima itsenäinen aikataulutus.

Alalla on runsaasti kesätyöpaikkoja ja harjoittelupaikkoja ympäri Suomea, jopa pienissä maakunnissa. Esimerkiksi meijerit ja muu elintarvikeala etsii tekijöitä ympäri vuoden. Ole aktiivinen, ja löydät paikkasi!

Ei tarvitse.

Ei voi. Koulutukseemme kuuluu käytännön työskentelyä esimerkiksi laboratorioissa, jotka tulee suorittaa paikan päällä Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksella.

Jäikö kysyttävää?

Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:

Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:

Nopeammin valmiiksi?

Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi, tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.

24 / 7 – opiskelun pikakaista

Voit nopeuttaa opintojasi 24/7-opiskelumallilla, jos sinulla on jo paljon tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista. Opiskelumalli edellyttää sinulta suunnitelmallisuutta, joustavaa ja tehokasta ajankäyttöä sekä oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelytapaa. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuuksista suorittaa opintoja nopeutetusti.

Lue lisää HAMKin 24/7-opiskelumallista:

Täydennä osaamistasi!

Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?

Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.

Etsitkö jotain muuta?

Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta:

Bio- ja elintarviketekniikka

Luonnonvara-alat ja biotalous

240 opintopistettä

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Konetekniikka

Tekniikka ja liikenne

240 opintopistettä

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Liikenneala

Tekniikka ja liikenne

240 opintopistettä

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Tekniikka ja liikenne

240 opintopistettä

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Rakennusmestari

Tekniikka ja liikenne

210 opintopistettä

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Tekniikka ja liikenne

240 opintopistettä

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

DigiTech – Tekniikan yhteiset opinnot

Tekniikka ja liikenne

30 opintopistettä

  • Avoimet opinnot

Green Digital Manufacturing – Kestävät digitaaliset valmistustekniikat

Tekniikka ja liikenne

  • Jotpa-koulutus

Kehitä ekokestävää johtamisosaamistasi

Luonnonvara-alat ja biotalous

2 opintopistettä

  • Avoimet opinnot
  • Toteutusaika: 01.08.2024 – 31.07.2025

Kohti AMK-opintoja: insinöörimatematiikka

Tekniikka ja liikenne

2 opintopistettä

  • Avoimet opinnot
  • Toteutusaika: 13.01.2025 – 30.07.2025

Opettaja modernien teknologioiden osaajana

Opettajankoulutus

15 opintopistettä

  • Opettajien maksuton täydennyskoulutus

Tekoälyosaaja

Tekniikka ja liikenne

30 opintopistettä

  • Osaajakoulutus