Hyppää sisältöön

Elintarviketutkimus ja analytiikkapalvelut

Tätä tarjoamme

Tarjoamme elintarvikealan tutkimus- ja kehityspalveluja, niihin liittyviä laboratorio- ja pilot-tason kokeellisia valmiuksia sekä laboratorioanalytiikkaa. Erityisosaamisemme keskittyy uusien, kestävien elintarvikeinnovaatioiden kehittämiseen, missä hyödynnämme monipuolisesti tuote-, osa-, ja arvokomponentteja elintarvikkeiden raaka-aineisiin kehittääksemme tuotteiden kemiallisia, mikrobiologisia tai fysikaalisia ominaisuuksia niin säilyvyyden kuin rakenteen parantamiseksi.

Lisäksi tarjoamme tutkimuspalveluja elintarviketuotannon digitaalisten ja teknologisten ratkaisujen kehittämiseksi, kuten uusimman sensoriteknologian ja tekoälyn hyödyntäminen tuotantoprosessien optimoinnissa. Kehitämme ratkaisuja, jotka parantavat elintarvikkeiden tuoteominaisuuksia, -turvallisuutta  ja tuotteiden säilyvyyttä. 

Arvostamme paikallisia, huoltovarmaan ruokajärjestelmään perustuvia elintarvikkeita ja luonnontuotteita. Edistämme kestävän ruoantuotannon ratkaisuja luomu- ja lähiruokatuotannossa huomioiden paikalliset resurssit ja ruokaturvallisuuden haasteet.

Palvelut

Elintarvikkeiden laatu- ja prosessitutkimus

Elintarvikkeiden turvallisuus, terveellisyys ja laatu, kuten ravitsemuksellinen arvo on merkittävässä roolissa uusien tuotteiden kehittämisessä. Tuotteiden laadun ja arvon parantamisessa keskeistä on raaka-aineiden arvokkaiden tuote- ja osakomponenttien hyödyntäminen ja tuotantoprosessien optimointi. Näihin tarpeisiin tarjoamme tutkimus- ja analysointipalvelua, jonka sisältö voidaan määritellä asiakaslähtöisesti.

Tutkimustarve voi kohdistua esimerkiksi prosessoinnin tai lämpötilakäsittelyn vaikutukseen elintarvikkeen kemialliseen koostumukseen tai ravitsemukselliseen arvoon. Näitä tutkittavia asioita ovat esimerkiksi sokerit, pigmentit, rasvahapot, haihtuvat aromaattiset yhdisteet.

Pakkaskuivattua punaviinimarjan mäskiä
Pakkaskuivattu punaviinimarjan mäski, jota voidaan hyödyntää muun muassa elintarvikkeiden väriaineena.

Säilyvyystutkimus

Elintarvikkeiden säilyvyystestaukset sekä pilaantumisprosessien arviointi ovat keskeisessä roolissa innovatiivisten uusien elintarvikkeiden tuotekehityksessä. Tutkimustarve voi kohdistua myös elintarvikkeiden prosessi- tai pakkausteknologioiden kehittämiseen ja arviointiin, kuinka ne vaikuttavat elintarviketuotteen käyttöikään ja laatuun.

Tarjoamme säilyvyystestauksiin liittyviä tutkimuspalveluja, joihin sisältyy esimerkiksi mikrobikontaminaatioiden, kosteuden, lämpötilan, värin, vapaan veden ja muiden säilyvyyteen vaikuttavien tekijöiden arviointi.

Innovatiivisten elintarvikkeiden kehitys ja optimointi

Uusien elintarvikkeiden kehityksessä on keskeistä tuntea elintarvikkeen rakenne ja siihen vaikuttavat tekijät. Tutkimustarve voi kohdistua elintarvikkeen prosessoitavuuden määrittämiseen ja erilaisten prosessointien aiheuttamien rakennemuutosten tunnistamiseen tai laadunvalvontaan.  Tarjoamme näihin tarpeisiin erilaisia rakenteellisten ominaisuuksien tutkimuksia ja mittauksia.

Elintarvikkeiden rakennetutkimuksiin on käytössämme useita menetelmiä, jotka hyödyntävät nykyaikaisia reometrejä.

Viskositeettitutkimuksiin käytössämme on kaksi rotaatioviskosimetriä (Anton Paar MCR 72 ja Brookfield).

Rakenteellisten ominaisuuksien, kuten venytys-, puristus- ja murtumislujuuden, tutkimusta varten käytössämme on Brookfieldin CTX Texture Analyzer -reometri.

Anton Paar MCR 72 rotaatioviskosimetrin lämmitettävä alusta, joka mahdollistaa nesteiden lämpötilakäyttäytymisen tutkimisen.
Anton Paar MCR 72 rotaatioviskosimetri

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake


Mahdollista yhteistyötämme varten, kuvaile palveluntarvettasi ja jätä yhteystietosi!
Nimesi(Required)
Haluan, että minuun otetaan yhteyttä
This field is for validation purposes and should be left unchanged.