SmartBuilt – Älykäs ja kestävä rakennettu ympäristö
Luomme uusia ratkaisuja kestävään rakentamiseen ja rakennettuun ympäristöön
Luomme yhdessä yritysten ja muiden tutkimuskumppaneidemme kanssa uusia ratkaisuja kestävän rakentamisen sekä asukasystävällisen ja hiilineutraalin rakennetun ympäristön edistämiseksi.
Tavoitteemme on saavutettava ja moniaistinen rakennettu ympäristö, joka sisältää rakennusten lisäksi myös monimuotoisuutta tukevan viherrakentamisen sekä liikkumisen erilaiset ratkaisut. Näillä on suuri vaikutus käyttäjien viihtyvyyteen ja hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseen. Kehitämme esteettömiä liikennejärjestelmiä ja kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä edistämme fossiilisten raaka-aineiden korvaamista uusiutuvilla, esimerkiksi erilaisissa pinnoitteissa ja rakentamisen ratkaisuissa. Osaamisemme keskiössä ovat digitaalisten ratkaisuiden ja robotiikan hyödyntäminen.
Soveltava tutkimuksemme tukee yritysten menestyksekästä liiketoimintaa. Kehitämme innovatiivisia ratkaisuja ja osaamista, pilotoimme ja testaamme. Toimintamme ytimessä ovat HAMKin eri alojen asiantuntijoiden osaaminen ja teollisuudesta ja yhteiskunnasta kumpuavat tarpeet.
Vahvuutemme on rakentamisen kokonaisuuden tarkastelu, jolloin syntyy aidosti kestävä ja monialaista liiketoimintaa tukeva elinkaari.
Tule tekemään tutkimusta kanssamme. Muutos on käsissäsi.
Tutustu hankkeisiimme
Adaptiivinen, oppiva ja energiaviisas rakennus (ADRA)
Perinteiset rakennusautomaatiojärjestelmät sisältävät vain vähän älykästä ohjausta. ADRA-hankkeessa tavoitteenamme on kehittää rakennusten älyominaisuuksia lisääviä ratkaisuja sekä edistää niiden käyttöönottoa ja yleistymistä.
Datalla kiinteistöjen vähähiilisyyteen ja energiatehokkuuteen – DaKiVE
Kehitämme ja implementoimme älykkäitä ohjauksia, kuten IoT ja tekoälyä, julkisten kiinteistöjen, kuten koulujen ja toimistojen, energiatehokkuuden ja käyttäjäviihtyvyyden parantamiseksi, samalla tarjoten asiantuntevaa tietoa ja toimintamalleja Kanta-Hämeen alueen kiinteistöhallintaan.
DataMill – kestävää datan hallintaa yrityksille kaupunkirakenteessa
DataMill tehostaa ajantasaisen ja historiallisen datan hyödyntämistä kaupunkien ja yritysten tarpeisiin, parantaen palveluita ja päätöksentekoa.
Datatehoa matkailuun
Kehitämme Hämeenlinnan matkailun ja liikkumisen tiedolla johtamista data-analytiikan avulla.
Digipurku – Digitaaliset ratkaisut rakennusten purkamisessa
Digipurku-hankkeessa tavoitteenamme on kehittää ja ottaa käyttöön rakennusten tehokasta purkamista ja kierrätystä edistäviä digitaalisia ratkaisuja tiedon keräämiseen, organisoimiseen ja kommunikointiin purkukohteista sekä niiden materiaaleista ja osista.
Digitaalinen kaupunkihiili 2.0 Kanta-Häme
Suomen hiilineutraaliuden tavoittelu perustuu merkittäviltä osin maankäyttösektorin hiilinieluihin. Selvitämme Digitaalinen kaupunkihiili 2.0 -tuplahankkeessa millaista uutta ja täydentävää dataa sekä menetelmäsuosituksia kaupunkien vähähiilisyystyön tueksi voidaan tuottaa rakennettujen luontoympäristöjen hiilinielujen osalta.
Energiaobservatorio – Rakennetun ympäristön aktiiviset energia-asiakkaat (ENO)
Energiaobservatorio-hankkeessa tuotamme kuluttajille monipuolisesti tietoa vähähiilisistä energiaratkaisuista. Kehitämme myös energiakarttapalvelua, jonka avulla kaupunkilaiset sekä yritykset voivat vertailla omiin kiinteistöihinsä sopivia energiatuontantomuotoja ja niiden kannattavuutta.
Esteettömän liikkumisen matkaketjut (Elma)
Tarkoituksenamme on tunnistaa esteettömän liikkumisen kannalta tarvittavat olennaiset esteettömyystiedot kartoittamalla tilapäisesti tai pysyvämmin liikkumisesteisten henkilöiden matkustuskokemuksia koko matkaketjusta.
Eurooppalaiset paloturvallisuusmääräykset Sandwich-paneelituotteille (FISAP)
FISAP-hankkeessa koulutetaan rakennusvalvontaviranomaisia, pelastusviranomaisia sekä rakennusten suunnittelijoita Suomessa lisäämällä tietoisuutta ja ymmärrystä sandwich-paneelituotteiden paloturvallisuuteen liittyvistä määräyksistä ja standardeista.
Tutkimuspalvelumme
Kasvatus- ja kasvualustakokeet
Testaamme erilaisia kasvualustoja, -olosuhteita ja kasvilajikkeita vaihtelevissa kasvuympäristöissä.
Materiaalien pitkäaikaiskestävyyden tutkimus
Tarjoamme materiaalien kestävyyden tutkimuspalveluja erilaisissa kiihdytetyissä olosuhteissa.
Teräsrakentamisen tutkimus
Tutkimme ja kehitämme teräsrakenteita ja teemme rakenteellisia analyysejä.
Materiaalien mikrorakenteen ja mekaanisten ominaisuuksien tutkimus
Testaamme ja määritämme erilaisten materiaalien ominaisuuksia, kuten lujuutta, jäykkyyttä ja iskusitkeyttä.
Tulevaisuuden osaamisen työpaja
Edistämme yrityksen tuotekehitystä ja innovointia tutkittuun tietoon perustuen.
Työn kuormittavuuden ja teknologiatarpeen arviointi
Opastamme ja neuvomme työtä keventävän teknologian valinnassa ja hankinnassa sekä työtehtävien muotoilussa.
Digitaalisten teknologioiden pilotointi
Autamme digitaalisten teknologiaratkaisujen suunnittelussa, pilotoinnissa ja käyttöönotossa.
Data- ja businessanalytiikan palvelut
Tarjoamme kattavia data-analyysejä sekä laskennallista mallinnusta, jotka on suunniteltu tukemaan päätöksentekoa.
Ajankohtaista
Seuraa meitä somessa!
Tutustu tutkimuksemme somekanaviin: