Teräsrakentamisen huippuosaamis-keskittymä (SCEC)
Steel Construction Excellence Center SCEC eli teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymä tuo yhteen yritykset sekä koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot. Päätavoitteitamme on vahvistaa kestävällä tavalla alan elinkeinotoiminnan edellytyksiä ja laajentumista sekä luoda alalle uusia tulevaisuuden mahdollisuuksia.
Tutkimusprojektit
Toteutamme merkityksellistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä tarjoamme laadukkaita TKI-palveluita, ja näin parannamme alan yritysten kilpailukykyä. Teemme korkeatasoista tutkimustyötä esimerkiksi Suomen Akatemian, Business Finlandin sekä Euroopan Unionin rahoittamissa tutkimushankkeissa yhdessä kansallisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa.
Tutkimus- ja kehityspalvelut toteutetaan räätälöidysti yritysten tarpeet huomioon ottaen. Toimintamme tarjoaa myös hyvän pohjan uusien innovaatioiden syntymiselle. Kehittämällä infrastruktuuriamme valmistaudumme vastaamaan paremmin ja laajemmin tulevaisuuden TKI-tarpeisiin.
Käynnissä olevat projektit
FISAP-hankkeen tavoitteena on kouluttaa rakennusvalvontaviranomaisia, pelastusviranomaisia sekä rakennusten suunnittelijoita Suomessa lisäämällä tietoisuutta ja ymmärrystä sandwich-paneelituotteiden paloturvallisuuteen liittyvistä määräyksistä ja standardeista.
Uudet elinkaarikestävät ekologiset materiaaliratkaisut eli UNELMAT-hanke käynnistää uutta materiaalien elinkaareen liittyvää tutkimustoimintaa sekä laajentaa nykyistä biopohjaisten materiaalien tutkimusta.
Teräsrakennusten purkaminen ja uudelleenvalmistus uudelleenkäyttöä varten (DreamFAB) -hankkeessa kehitetään ja validoidaan teräsrakennusten uudelleenkäytön ja uudelleenvalmistuksen rakenteellista turvallisuutta koskevia teknisiä sääntöjä ja uudelleenvalmistusohjeita sekä kehitetään ratkaisuja robottiavusteista purkamista varten. Tekniset säännöt ja ratkaisut kehitetään siten, että rakennusten teräselementit voidaan kätevästi uudelleenvalmistaa ja käyttää uudelleen ilman energiaintensiivisiä kierrätysprosesseja. Hankkeessa pyritään erityisesti poistamaan kriittisimmät tekniset esteet, jotka estävät teräsrakenteiden uudelleenkäytön.
Kanta-Hämeen rakennetun ympäristön sopeutuminen ilmastonmuutokseen (ILMARA) -hankkeessa etsitään kantahämäläisen rakennetun ympäristön ilmastoresilienssiä vahvistavia ratkaisuja.
Kohti toimivaa kiertotaloutta ja huoltovarmuutta (KOHU) -hankkeen tavoitteena on käynnistää lisäävään valmistukseen liittyvää tutkimus- ja innovaatiotoimintaa Kanta-Hämeessä.
HYBRITUT eli ”Vähähiiliset rakentamisen hybridiratkaisut” -hanke on rakennetun ympäristön vähähiilisyyttä edistävä tutkimushanke, jossa tutkitaan hybridirakentamisen ratkaisuja ja niiden ympäristövaikutuksia.
Väitöstyöt
Päättyneet projektit
Osaaminen
Palvelut
Teräsrakentamisen tapahtumat
Teräksen uudelleenkäyttö -seminaari, 24.9.2024
Senior Design Engineer yritysseminaari, 26.9.2024
Alihankintamessut, 1.-3.10.2024
Webinaari: Kilpailukykyä kiertotaloudesta ja lisäävästä valmistuksesta, 29.8.2024
Teräsrakentamisen T&K-päivät, 24.–25.8.2023
Eurosteel 2023, 12.–14.9.2023
Alihankintamessut, 26.–28.9.2023
Teknologiatiistai, 21.11.2023
- Ks. tapahtuma myös Tavastian sivuilla
Teräsrakennepäivä, 22.11.2023
The XIV Conference on Steel and Composite Construction, 23.–24.11.2023
SCEC seminaari, 7.–8.2.2024
- Rakennetun ympäristön vihreät rakennuspalikat -seminaarin esitysmateriaalit
- Green building blocks for built environment seminar materials
Konepajamessut, 19.–21.3.2024
- Ks. myös Plootu Fennica, kilpailuaika päättyy 12.1.2024
- Korroosiokoulutuspäivät, 18.-19.4.2024
- Ohutlevypäivät, 24.-25.4.2024
- Nordic Steel Construction Conference 2024, 26.–28.6.2024
Kaksipäiväinen Rakennetun ympäristön vihreät rakennuspalikat -seminaari järjestettiin helmikuun 7. ja 8. päivä. Ensimmäinen seminaaripäivä järjestettiin hybriditoteutuksena Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella, toinen päivä etätilaisuutena Zoomin välityksellä.
Alta löydät seminaaripäivien materiaalit.
Tule mukaan toimintaan
Tavoitteenamme on parantaa alan ja yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Keräämme ja jaamme toimijaverkostollemme laadukasta tietoa alan uusista tuulista, ja toimimme yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Lisäksi autamme alan osaajia ja työnantajia kohtaamaan toisensa, tarjoamme neuvontaa sekä tuemme uusien yritysten syntymistä alalle.
Haluamme loistaa kaikilla toimintamme kolmella osa-alueella: osaamisessa, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa sekä vaikuttamis- ja sidosryhmäyhteistyössä.
Uutiset
6.9.2024 Robotiikasta vauhtia pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen
20.5.2024 Ruukki esittelee uuden LowCarbon-tarjoaman: jopa 70 prosentin päästövähennys
11.4.2024 Linnan kehityksen tapahtumakalenterissa mielenkiintoisia tapahtumia keväälle
21.3.2024 SSAB tuo markkinoille maailman ensimmäisen päästöttömän teräsjauheen
19.3.2024 Kaskinuotio on vuoden 2024 ohutlevytuote
11.3.2024 Uudistettu FrameCalc ja uusi FrameFEM
28.2.2024 SSAB jatkaa teräsrakentamisen tutkimuksen ja koulutuksen vahvistamista