Hyppää sisältöön
Opiskelijat katselevat eteenpäin
Etusivu Tutkimus SmartEdu Tulevaisuuden muutoskyvykkyys

Tulevaisuuden muutoskyvykkyys

 

Kilpailukykyä vahvistavaa muutoskyvykkyyttä ja innovatiivisuutta

Muutoskyvykkyys auttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa ymmärtämään muutoksia ja sopeutumaan teknologian ja kestävän kehityksen vaatimuksiin. Kehittämme ratkaisuja, jotka vahvistavat ennakointia ja nopeuttavat sopeutumista. Tutkimuksessa keskitymme nykytilanteen analysointiin, tavoitteiden asettamiseen ja toimivien ratkaisujen suunnitteluun yhdessä muutoksen kohteena olevien kanssa.

Tulevaisuuden muutoskyvykkyys jakautuu neljään tutkimusryhmään: 

  • Yksilöt, organisaatiot ja innovaatioverkostot muutoksen ajureina 
  • Digitalisaatiolla kestävän kehityksen ja kiertotalouden ratkaisuihin 
  • Oikeudenmukaisen vihreän siirtymän ratkaisut maaseutualueilla 
  • Uudet teknologiset ratkaisut kotiin vietävissä sotepalveluissa 

Muuttuvassa toimintaympäristössä organisaatioiden ja yksilöiden on kyettävä uudistumaan ja sopeutumaan säilyttääkseen toiminta- ja kilpailukykynsä. Tutkimuksemme tukee tätä tavoitetta kehittämällä innovaatio-, muutos- ja uudistumiskyvykkyyttä sekä edistämällä verkostoitumista niin alueellisesti kuin kansainvälisesti. Tuemme organisaatioita toimintaympäristön muutosten tunnistamisessa sekä muutoksen ja jatkuvan kehittymisen mahdollistavien kestävien rakenteiden ja toimintakulttuurin rakentamisessa yhteiskehittämisen ja tutkimusperustaisen innovoinnin keinoin. 

Digitalisaatio tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistämiseen. Tutkimuksessamme keskitymme yritysten tukemiseen digitalisaation hyödyntämisessä, materiaalivirtojen optimoinnissa ja regeneratiivisten liiketoimintamallien kehittämisessä. Kehitämme ratkaisuja, jotka auttavat yrityksiä vastaamaan lainsäädännön muutoksiin ja parantamaan vastuullisuusviestintäänsä sekä mahdollistamaan tehokkaamman resurssien käytön kiertotalousyhteiskunnassa. 

Vihreä siirtymä edellyttää yhteiskunnalta muutoskyvykkyyttä ja oikeudenmukaisia ratkaisuja. Tutkimme, miten luonnonvaroja hyödyntävien elinkeinojen ja maaseutuyhteisöjen resilienssiä voidaan vahvistaa ja miten vihreän siirtymän hyödyt ja haasteet voidaan jakaa oikeudenmukaisesti. Keskitymme paikallisiin ratkaisuihin, jotka tukevat ilmastonmuutokseen sopeutumista, alueellista elinvoimaa ja osallistavaa päätöksentekoa. 

Ikääntyneiden palveluiden kehittämisessä keskitymme asiakaslähtöisiin ja digitaalisiin kotiin vietäviin palveluihin. Tutkimuksemme edistää ikääntyneiden ja muiden sidosryhmien osallistumista palvelujen kehittämiseen sekä tukee uusien teknologisten ratkaisujen käyttöönottoa. Tavoitteenamme on rakentaa osaamiskeskittymä, joka vahvistaa toimijoiden kompetenssia ja edistää digitaalisten sote-palvelujen laajempaa käyttöä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. 

Hankkeemme

Word DEFINE written on wood block,stock image

DEFINE – Defence Innovation Network Finland

Defence Innovation Network Finland (DEFINE) on Hämeen älykkään erikoistumisen tavoitteiden mukainen osaamis- ja innovaatioekosysteemi, joka kokoaa parhaat sotilas- ja siviilipuolen osaajat yhteen luomaan uusia innovaatioita, jotka palvelevat samaan aikaan niin sotilastarpeita kuin koko yhteiskuntaa.

Iäkäs mies osallistuu lääkärin vastaanotolle tietokoneen välityksellä

InnoHoivaHub

Yhdistämme Kanta-Hämeen kotihoidon toimijat, teknologiayritykset ja alueen asukkaat kehittämään uusia koti- ja etähoidon palveluita ja vahvistamaan digiosaamista.

Forssa campus during the winter/Forssan kampus talvella

Kiertotaloudesta liiketoimintaa KIRA-alalla (CircBuild)

CircBuild-hankkeen tavoitteena on tuoda korkeakoulujen tutkimusosaamista paremmin yritysten käyttöön ja luoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Valtakunnallisessa hankkeessa kerätään uusin tieto yksiin kansiin ja toteutetaan joukko pilotteja yhteistyössä suomalaisten kiinteistö- ja rakennusalan yritysten kanssa, joissa testaamme kiertotalousratkaisuja ja -menetelmiä käytännössä.

Puutaloja ja pihapiiri maaseudulla syksyllä

Kyläturva-hanke

Kyläturva-hanke vastaa vakituisten ja monipaikkaisten kyläläisten tarpeisiin, kehittää innovaatioita sekä luo toimintamallin ja koulutusmateriaalia kyläturvallisuuteen.

Luovat web3 – ajassa

Virtuaalimaailmat sekä lohkoketjuihin perustuvat palvelut ja organisaatiot luovat uusia toimintatapoja ja ansaintamalleja luoville aloille. Web3-ajan toimintamallit vaativat uudenlaista digitaalista osaamista, jota Luovat Web3 Ajassa lähtee rakentamaan. Hanke kehittää luovan alan sisällöntekijöiden ja välittäjien osaamista sekä uudistaa luovan alan koulutusta vastaamaan web3-ajan vaatimuksia.

Ota yhteyttä