
Osaava ja hyvinvoiva tulevaisuuden työntekijä
Työelämän osaamisen ja hyvinvoinnin tukeminen läpi uran
Tulevaisuuden työelämä edellyttää jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimista. Tutkimme ja kehitämme ratkaisuja, jotka tukevat yksilöiden työuria alkumetreiltä eläkeikään saakka. Tavoitteenamme on varmistaa osaavan ja hyvinvoivan työvoiman saatavuus muuttuvilla työmarkkinoilla.
Tavoitteenamme on varmistaa, että työelämässä toimivilla ja tulevaisuuden työntekijöillä on tarvittava osaaminen ja hyvinvointitaidot. Missiomme on luoda ymmärrystä oman jaksamisen merkityksestä, tukea teknologisten muutosten omaksumista ja kehittää työhyvinvointia edistäviä innovaatioita. Toimimme monialaisesti, ja tuotamme hyötyä niin yksilöille, työyhteisöille kuin koko yhteiskunnalle. Uskomme, että oppimisen ja hyvinvoinnin yhdistäminen johtaa kestävään työelämään ja yksilöiden parempaan jaksamiseen.
Toimimme kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa yhteistyössä korkeakoulujen, yritysten ja julkisen sektorin kanssa. Hyötyjiä ovat työntekijät, organisaatiot, koulutuslaitokset ja päättäjät, jotka tarvitsevat ratkaisuja kestävän työelämän rakentamiseen.
Hyödynnämme monipuolisia tutkimus- ja kehittämismenetelmiä, kuten:
- Laadullisia ja määrällisiä tutkimusmenetelmiä
- Digitaalisia ja tekoälypohjaisia oppimis- ja hyvinvointiratkaisuja
- Pedagogisia, ohjauksellisia ja hyvinvointia tukevia interventioita
- Työturvallisuutta edistäviä teknologisia innovaatioita (esim. eksoskeletonit, smart wearables)
- Monialaisen yhteistyön arviointi- ja kehittämismenetelmiä
Näiden avulla tuemme osaamisen ja hyvinvoinnin kehittymistä koko työuran ajan tarjoamalla yksilöllisiä oppimisratkaisuja, kehittämällä työhyvinvointia edistäviä interventioita ja vahvistamalla turvallisuutta teknologisten innovaatioiden avulla. Monimenetelmällinen tutkimus ja monialainen yhteistyö mahdollistavat ratkaisujen jatkuvan kehittämisen ja soveltamisen erilaisiin työympäristöihin, tukien näin elinikäistä oppimista ja ammatillista kestävyyttä.
Fokusalueeseen kuuluvat tutkimusryhmät:
- Kestävä hyvinvointi – Kehittää kestäviä hyvinvointiratkaisuja, jotka tukevat työssä jaksamista ja elinikäistä osallisuutta ekososiaalisissa yhteisöissä.
- LearnWell – Oppiminen, opetus ja hyvinvointi – Tutkii ja kehittää oppimisen, opetuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiä korkeakoulutuksessa ja työelämässä.
- Työturvallisuus osana pidempiä työuria – Keskittyy työhyvinvointia ja työturvallisuutta edistäviin innovaatioihin ja ergonomisiin ratkaisuihin.
- Elinikäinen ohjaus – Edistää hyvinvointia ja urasuunnittelua tukevia menetelmiä koko koulutus- ja työpolun ajan.
Hankkeemme

Ageing Autism
Kehitämme ja pilotoimme koulutusmallin, joka valmistaa ammattilaisia tukemaan ikääntyviä autistisia henkilöitä heidän ainutlaatuisten tarpeidensa mukaisesti.

Ketjut kuntoon
Ketjut kuntoon – jokainen lenkki on tärkeä! Edistämme ja sujuvoitamme heikommassa työmarkkina-asemassa olevien siirtymistä työmarkkinoille.

Opiskelijoiden työllistymisen ja pitovoiman edistäminen Kanta-Hämeessä
Tavoitteenamme on tehostaa uraohjausta ja luoda toimiva palvelupolku, joka palvelee oppilaitoksia, opiskelijoita, yrityksiä ja muita alueen toimijoita.

Puettava teknologia kestävän ruokajärjestelmän ja yrittäjien tukena – EXO AGRI
Kehitämme eksoskeletonien eli puettavien robottien käyttöä maatalous- ja puutarha-alalla parantaaksemme työn tuottavuutta ja vähentääksemme työkuormitusta, luoden samalla uusia teknologia-avusteisia työtapoja ja arviointimalleja.

THEwellbeing – Korkeakouluopettajien opetusprosessien ja hyvinvoinnin tukeminen
Tutkimme korkeakouluopettajien opetusprosessien ja hyvinvoinnin välisiä yhteyksiä. Tavoitteenamme on tuottaa konkreettisia toimintatapoja korkeakouluopettajien pedagogiikan ja hyvinvoinnin tueksi.

Work to Belong
Yhteistyömme ideana on ratkoa työelämän yksinäisyyden ongelmaa yhdessä nuorten, työpaikkojen ja oppilaitosten kanssa. Tavoite on yksinkertainen: vähentää työyhteisöissä koettua yksinäisyyttä ja ulossulkemista.
Ota yhteyttä




Kirsi Hipp
Tutkijayliopettaja
Sosiaali- ja terveysalan TKI-toiminta