Hyppää sisältöön
Valkotakkinen nainen katsoo ikkunasta ulos ja hymyilee
Etusivu Tutkimus SmartBio

SmartBio – Älykkäät bioalan ratkaisut

Etsimme keinoja kestävään raaka-ainetuotantoon ja biokiertotalouteen

Etsimme merkittäviä ratkaisuja, jotka tähtäävät teollisuuden vihreään siirtymään. Tavoitteemme on löytää keinoja biopohjaiseen raaka-ainetuotantoon ja kestävään biokiertotalouteen.

Vahva käytännön osaamisemme biotalousalalla, yritysten liiketoiminnalliset tavoitteet ja digitaalisen muutoksen mahdollistavat ratkaisut kohtaavat kärkiekosysteemin monipuolisissa tutkimusympäristöissä – esimerkiksi teollisuudessa, metsässä, kasvihuoneissa ja ruuantuotannon alkulähteillä pelloilla.

Erityisosaamistamme ovat esimerkiksi biopohjaisten raaka-aineiden tuotantotekniikat, sivu- ja jätevirtojen hyödyntäminen sekä modernin biotekniikan mahdollistama sovelluskehitys. Työskentelemme yhdessä niin ruoka-, materiaali- kuin energiateollisuuden kanssa. Pitkäjänteinen tutkimus ja nopeasti toteutettavat käytännön projektit auttavat yrityksiä eteenpäin tuotekehityksessä.

Uskomme, että bio- ja kiertotalousalan muutos syntyy hyödyntämällä ja kehittämällä digitaalisia teknologioita. Tuotamme tutkimuksellista tietoa kestävistä ratkaisuista ja luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia tuotannon alkumetreiltä valmiisiin tuotteisiin ja kuluttajalle asti. Toimintamme ytimessä ovat HAMKin eri alojen asiantuntijoiden osaaminen ja teollisuudesta ja yhteiskunnasta kumpuavat tarpeet.

Tule tekemään tutkimusta kanssamme. Muutos on käsissäsi.

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Katso video SmartBio-kärkiekosysteemistä!
Tero Helin

Täytyy sanoa, että HAMK on erittäin aktiivinen suuntaamme meille tärkeissä asioissa, kuten kierrätys ja kiertotalous.

Pidän ajatuksesta, että yhdessä annamme ihmisille, sekä HAMKin opiskelijoille että meidän asiakkaillemme, valmiuksia tuottaa hyvää. Kun massa lopulta on riittävän iso ja teknologia valmista, kukapa tietää – ehkä maailma pelastuu.

Tero Helin
Kiertokapula Oy
Kehitysjohtaja

Tutustu hankkeisiimme

Biokaasua hiiliviisaasti ja ravinteet kiertoon Kanta-Hämeessä (BioKanta)

BioKanta-hankkeen tavoitteena on edistää biokaasuinvestointien onnistunutta toteutumista Kanta-Hämeen alueella. Hankkeessa tehdään eri kokoluokan ja eri syötteisiin pohjautuvien biokaasuratkaisujen tarkasteluja, laaditaan ohjeistusta laitosinvestointeja harkitseville ja tuotetaan tutkimustietoamaatilamittakaavan prosessointiratkaisuista ravinteiden ja hiilenkierron edistämiseksi.

Digitaalinen kaupunkihiili 2.0 Kanta-Häme

Suomen hiilineutraaliuden tavoittelu perustuu merkittäviltä osin maankäyttösektorin hiilinieluihin. Selvitämme Digitaalinen kaupunkihiili 2.0 -tuplahankkeessa millaista uutta ja täydentävää dataa sekä menetelmäsuosituksia kaupunkien vähähiilisyystyön tueksi voidaan tuottaa rakennettujen luontoympäristöjen hiilinielujen osalta.

FUN-C

Hankkeen tavoitteena on tuottaa lisää tietoa ja tapoja ennustaa, miten maaperän sieniyhteisöt ja niiden kemiallinen rakenne vaikuttavat metsämaan mikrobihiilen määrään ja orgaanisen aineksen kertymiseen metsämaahan

Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin (HÄMILIS)

HÄMILIS-hanke luo uutta ajattelua ja yhteistyötä pk-yritysten kasvun tukemiseksi kiertotalouden periaatteita hyödyntäen. Käyttämällä ja hyödyntämällä sivuvirtoja tehokkaasti, Kanta- ja Päijät- Hämeen elintarvikealan toimijat voivat vähentää ympäristövaikutuksiaan, lisätä kannattavuuttaan ja osallistua kestävän kehityksen edistämiseen.

Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun (Kasvis-TKI)

Edistämme Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeessa uudenlaisten kasvistuotteiden tarjontaa tuottamalla tietoa ja reseptiikkaa koko kasvisketjun käyttöön ja muodostamalla uusia yhteistyöverkostoja.

Kestävää ja vastuullista vesikoulutusta Egyptissä

Tämä hanke tukee Egyptin kestävää kehitystä vahvistamalla vesialan osaamista ja käytäntöjä. HAMK toteuttaa yhdessä Vesialan alueellisen koulutuskeskuksen (RCTWS) kanssa pilottikoulutuksen, joka keskittyy kestävään ja integroituun vesivarojen hallintaan. Koulutus tarjoaa konkreettisia työkaluja vesivarojen tehokkaaseen ja kestävään käyttöön luoden pohjaa pitkäaikaiselle yhteistyölle ja kestävälle vesienhallinnalle.

Tutkimuspalvelumme

Ajankohtaista

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Ota yhteyttä