Opetus- ja neuvontahenkilöstön luomuosaamisen nostaminen “Luomuosaamisen kasvuloikka”
![](https://www.hamk.fi/wp-content/uploads/2024/04/lukoke.jpg)
Tilaisuuden tavoitteena on pohtia, miten varmistetaan ruokaketjun opettajien ja neuvojien luomuosaaminen. Miten luomuosaamisen koulutustarpeeseen vastataan?
Kenelle
Eri koulutusasteiden opettajat, tutkimuksen, neuvonnan ja hallinnon edustajat.
Ohjelma
9.00-10.15 Alustukset
- LUKOKE -nykytilaselvityksen tulokset ja koulutustarpeet
kehittämispäällikkö Outi Vahtila, Hämeen ammattikorkeakoulu - Miten tehdään osaamisen kasvuloikka? Tekemisen kautta osaamiseksi
tutkijayliopettaja Laura-Maija Hero, Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Edu
10.15-11.30 Pohdittavia kysymyksiä
- Miten luomu tulisi integroida osaksi opetussuunnitelmaa ja koulutuksen toteutuksia?
- Millaiseen osaamisen tasoon pitäisi päästä eri koulutustasojen ja eri alojen näkökulmasta?
- Mitkä ovat keskeiset sisällöt eri koulusaloilla ja koulutuksissa?
- Millaista järjestettävän täydennyskoulutuksen tulisi olla?
- Miten koulutus tulisi järjestää?
- Löytyykö valmiita konsepteja, verkostoja ja toimintamalleja, joissa koulutus voitaisiin toteuttaa?
- Miten saavutetaan mahdollisimman hyvä tuotos-panos –suhde?
- Kuka/ketkä ovat keskeiset toimijat henkilöstökoulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa?
- Mistä löytyy Suomen parhaat luomuosaajat?
- Miten täydennyskoulutuksen rahoitus tulisi järjestää?