Hyppää sisältöön
Etusivu RUN-Eurooppa-yliopiston tutkimus- ja innovaatiokeskeinen hanke onnistuneesti päätökseen – yhtenä tuotoksena yhteinen tohtorikoulutus

RUN-Eurooppa-yliopiston tutkimus- ja innovaatiokeskeinen hanke onnistuneesti päätökseen – yhtenä tuotoksena yhteinen tohtorikoulutus

RUN-korkeakoulut vahvistavat yhteistyötään yritysten kanssa monella saralla. Esimerkiksi juuri päättyneessä RUN-EU PLUS –hankkeessa tuotettiin yhdessä työelämän kanssa tiekartta ammatillisten tohtoriohjelmien kehittämiseksi. Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) vastuulla oli erityisesti tutkijan uraohjelman kehittäminen.

Kolmivuotisen RUN-EU PLUS -hankkeen aikana RUN-kumppanit loivat yhteisen tutkimus- ja innovaatiosuunnitelman, joka ohjaa RUN-EU:ssa tehtävää tutkimusta sekä vahvistaa yhteistyötä RUN-korkeakoulujen, yhteiskunnan ja yritysten välillä. Samalla määriteltiin tiekartta työelämäyhteistyössä toteutettavien maisteri- ja tohtoriohjelmien kehittämiseksi. Tiekarttaa tukemaan luotiin työelämäkumppaneiden kanssa menettelytapoja, joilla työelämämentorit ja -ohjaajat voivat todentaa pätevyytensä.

RUN-Eurooppa-yliopiston (RUN-EU) korkeakoulut toimivat kaikki pääkaupunkiseutujen ulkopuolella eri puolilla Eurooppaa. Alueiden kehittäminen yhdessä työelämän kanssa on RUN-EU:ssa avainasemassa.

Työelämän kanssa rakentuva tohtorikoulutus

RUN-Eurooppa-yliopiston kautta maisteritasoiset (YAMK tai yliopiston maisteritutkinto) opinnot suorittanut voi päästä tekemään tohtorintutkintoa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tohtorikoulutettavalla on ohjaajat vähintään kahdesta RUN-korkeakoulusta ja lisäksi mentori työelämäkumppaneilta. HAMKissa tehtävän tutkimuksen edellytyksenä on, että se linkittyy HAMKin tutkimusalueisiin ja että osaamista löytyy myös siitä kumppanikorkeakoulusta, joka tutkinnon myöntää.

RUNin tohtorikoulutuksesta voi lukea lisää HAMK Beat –blogista. RUNin tutkijoihin, infrastruktuureihin ja tutkimusteemoihin voi tutustua RUNin verkkoalustalta, joka sekin kehitettiin juuri päättyneessä hankkeessa.

”Työ jota olemme tehneet ei ole pelkästään hankehakemuksessa asetettujen tavoitteiden saavuttamista, vaan sillä on käytännön merkitystä henkilöstöllemme ja verkostoillemme. Erityisen hyvin yhteistyö on saatu toimimaan ulkopuolisen hankerahoituksen hakemisprosesseissa, joissa kumppanit ja heidän osaaminen on tunnettava hyvin ja partnereita tarvitaan joskus hyvin lyhyellä varoitusajalla. Kun luottamus on jo olemassa on toimiminen prosesseissa ketterää ja nopeaa”, kertoo hankkeessa toiminut TKI-suunnittelija Hanna Lindroos.

Erityisen hyvin yhteistyö on saatu toimimaan ulkopuolisen hankerahoituksen hakemisprosesseissa.

Hankkeessa luotiin raamit myös yhtenäisen tutkijauran arviointijärjestelmän kehittämiseksi. Seminaarit, työpajat ja erilaiset opintomahdollisuudet tarjosivat puolestaan erilaisia verkostoitumisen ja oppimisen mahdollisuuksia. Lisäksi rakennettiin monitieteisiä asiantuntijaverkostoja, joissa opiskelijat, tutkijat ja julkinen ja yksityinen sektori yhdessä pureutuvat aitoihin, työelämästä nouseviin haasteisiin.

RUN-EU PLUS – Professional Research Programmes for Business and Society -hanke on rahoitettu Euroopan Unionin Horisontti 2020 –puiteohjelmasta. Sen toteuttamisessa olivat mukana HAMKin lisäksi NHL Stenden University of Applied Sciences Alankomaista, Technological University of the Shannon: Midlands Midwest Irlannista, University of Györ Széchenyi Istvan Unkarista, Vorarlberg University of Applied Sciences Itävallasta sekä Portugalista Polytechnic of Cávado and Ave ja Polytechnic of Leiria.

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Voit katsoa hankkeen tulokset tiivistettynä videolta YouTubessa.

RUN-Eurooppa-yliopisto

Olemme osa RUN-Eurooppa-yliopistoa, joka tuo yhteen kahdeksan yhteiseen visioon sitoutunutta eurooppalaista korkeakoulua seitsemästä eri maasta.

Lisätietoja: