Z4ABC
Sambia peltometsätalouden, luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston puolesta
Hankkeen tiedot
Hanke | Sambia peltometsätalouden, luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston puolesta |
Kesto | huhtikuu 2022-maaliskuu 2026 |
Toteuttajat | Kansainvälinen metsäntutkimuskeskus – CIFOR (päätoteuttaja), Luonnonvarakeskus, Viikki Tropical Resources Institute (VITRI), Metsätieteiden osasto, Helsingin yliopisto; Hämeen ammattikorkeakoulu, University of Zambia, Mulungushi University |
Rahoittajat | Euroopan Unionin yhteinen GCCA+/DeSIRA hanke liittyen ilmastonmuutokseen ja kestävään ruokajärjestelmään. |
Budjetti |
Hankkeen yleisenä tavoitteena on edistää Sambian maa-, metsä- ja elintarvikesektorien ilmaston huomioivaa, tuottavaa ja kestävää siirtymää auttaen saavuttamaan kansallisesti määritetyt sitoumukset liittyen ilmastonmuutoksen hillintään (NDC, Nationally Determined Contributions).
Päätoteuttaja toimii Kansainvälinen metsäntutkimuskeskus CIFOR yhteistyössä kolmen suomalaisen ja kahden sambialaisen akateemisen instituution sekä paikallisen yksityisen sektorin kanssa:
- Luonnonvarakeskus (LUKE)
- Viikki Tropical Resources Institute (VITRI), Metsätieteiden osasto, Helsingin yliopisto (HY)
- Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK)
- University of Zambia (UNZA)
- Mulungushi University (MU)
Kohderyhmä
Paikallisyhteisöt maataloudessa, metsätaloudessa ja peltometsäviljelyssä sekä eri luonnon arvoketjuissa Sambesi – Luangwa – Nyika -alueella, suojelualueilla ja niiden puskurivyöhykkeillä. Keskitytään erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin ryhmiin, naisiin ja nuoriin.
Hanke tekee yhteistyötä muiden asiaankuuluvien toimijoiden kanssa, kuten paikallisten yritysten ja organisaatioiden, yhteiskunnan eri toimijoiden sekä hallituksen toimijoiden paikallisella ja kansallisella tasolla. Yhteistyön tarkoituksena on tiedottaa asiaankuuluvista strategioista ja päätöksenteosta.
Toiminta-alue
Sambesi – Luangwa – Nyika (ZLN-corridor) alueelta Keski- ja Itä-Sambiaan.
Yhteystiedot
Sinua saattaa myös kiinnostaa
FOREST21
Ilmastoviisasta metsätalousyrittäjyyden koulutusta Etelä-Afrikassa.
AgrGROW
Vahvistamme korkeakoulujen kyvykkyyksiä opiskelijalähtöisessä ja verkostopohjaisessa oppimisessa, ekosysteemien rakentamisessa ja ilmastoälykkään maatalousyrittäjyyden käytännön toteuttamisessa.
AgriSCALE
AgriSCALE-hankkeen tavoitteena on uudistaa Keniassa, Sambiassa ja Ugandassa sijaitsevien yhteistyökorkeakoulujen maatalousyrittäjyyden opetussuunnitelmia siten, että valmistuneet saavat työllistymistä tukevat yrittäjyysvalmiudet.