RuokaKoordinaatti
Yhteistyöllä ja koordinaatiolla kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijämaakunnaksi
Hankkeen tiedot
Hanke | RuokaKoordinaatti |
Kesto | 1.11.2022-31.12.2024 |
Toteuttajat | Hämeen ammattikorkeakoulu |
Rahoittajat | Hankkeen kokonaisrahoitus on 143 120 €, josta 100 183 € Hämeen liiton Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) rahoitusta. HAMKin omarahoitusosuus 42 937 € |
Budjetti | 143 120 € |
RuokaKoordinaatti-hanke kokoaa yhteen ruoka-alan eri toimijoita varmistaen, että niin maaseutuyrityksillä kuin elintarvikkeita jalostavilla yrityksillä tai hankintaketjuja kehittävillä toimijoilla on riittävä osaaminen ja tieto ympärillä tapahtuvasta toiminnasta ja kehittämisestä.
Ruoka-alalla uskotaan yhteistyöhön sekä innovatiiviseen yhteiskehittämiseen. Kanta-Hämeessä on yhteisenä tavoitteena kehittyä kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijämaakunnaksi. RuokaKoordinaatti-hankkeen keskeisenä tavoitteena on 1. lisätä alueen yritysten ja muiden toimijoiden tietoisuutta TKI-toiminnasta aina alkutuotannosta jalostavaan teollisuuteen asti, 2. kehittää yhteisiä käytänteitä sateenvarjohankkeena toimijoiden kohtaamiseen ja verkostoitumiseen sekä tiedon välittämiseksi, 3. kirkastaa Hämeen ruokastrategiaa ja ylläpitää tähän liittyvää toimintasuunnitelmaa ja 4. jakaa tietoa rahoitushauista kansallisiin ja kansainvälisiin rahoitusinstrumentteihin.
Kohderyhmä
Hankkeen kohderyhmänä ovat alueen nykyiset ja tulevat ruokaketjussa toimivat kantahämäläiset yritykset, alkutuotannon toimijat sekä jalostavat elintarvikeyritykset.
Toiminta-alue
Kanta-Häme.
Toteutus
Tästä osiosta löydät tietoa hankkeen toteuksesta ja toimenpiteistä.
Työpaketti 1: Hämeen kehittämistyön jalkauttaminen ja näkyväksi tekeminen alueen toimijoille.
Työpaketti 2: Viestinnällisten toimintatapojen menetelmäkehitys alueen toimien seurantaan sekä tiedotukseen.
Työpaketti 3: Alueen osaamispääoman tarpeen selvitys osaamis- ja/tai TKI-työhön ruoka-alalle.
Työpaketti 4: Verkostojen luominen ja nivominen keskeisten toimijoiden kanssa.
Hankkeessa järjestetään erilaisia työpajoja ja seminaareja.