Hyppää sisältöön

KivaTek

Kiertotaloutta vauhdittavat teknologiat

Rahoittajan logo

Hankkeen tiedot

HankeKivaTek – Kiertotaloutta vauhdittavat teknologiat
Kesto1.1.2024 – 30.6.2026
ToteuttajatHämeen ammattikorkeakoulu, Riihimäen kaupunki
RahoittajatHämeen ELY-keskus
Budjetti358 342 €

KivaTek – Kiertotaloutta vauhdittavat teknologiat -hankkeessa etsimme uusia keinoja ja mahdollisuuksia, joiden avulla potentiaalisia robotisaation ja automaation tuomia hyötyjä kiertotalouden vauhdittamiseen voidaan ottaa käyttöön.

Kiertotalouden tarpeiden näkökulmasta erilaisia sovelluskohteita, joissa robotiikan ja/tai automaation soveltaminen ratkaisisi jonkun oleellisen haasteen on helppo löytää. Teknologianäkökulmasta katsottuna on helppoa osoittaa, että uusia teknologioita eri tavoin hyödyntämällä voidaan toteuttaa monenlaisia kiertotalouden vauhdittamisen kannalta tärkeitä tehtäviä.

KivaTek-hankkeessa haluamme taklata kiertotaloutta vauhdittavaan robotiikkaan liittyvään liiketaloudellisen haasteen. Haluamme osoittaa käytännön tutkimuksen ja selvitysten avulla, että on löydettävissä uudenlainen suunnittelufilosofia ja toimintamalli, jonka tuloksena kiertotaloutta tukevan robotiikan nykyistä laajempi käyttöönotto on mahdollista. Samalla haluamme lisätä robotisaatiota aloilla, joilla sitä ei vielä juurikaan hyödynnetä.

Tavoitteenamme on lisäksi vahvistaa soveltavaa robotiikan tutkimusta HAMKin ja myös kumppaneidemme organisaatioissa, sekä luoda yhteyksiä kotimaisiin ja kansainvälisiin verkostoihin. Hanke tukee myös kiertotalouteen liittyvää TKI-toimintaa yleisemmin.

Hanke toteutetaan yhdessä Riihimäen kaupungin kanssa, ja on osa Robotiikkakampus-verkoston yhteistyötä.

Kohderyhmä

Hankkeen kohderyhmää ovat ensisijaisesti erilaiset liikkumiseen ja liikenteeseen liittyvät toimijat, joiden toiminnassa kiertotalous on oleellinen osa arkea. Myös muut yritykset ja toimijat voivat hyötyä hankkeesta.

Toiminta-alue

Ensisijaisena toiminta-alueena hankkeessa on Kanta-Häme.

Yhteystiedot

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin: