Hyppää sisältöön

KAI

Kielitietoinen tekoälyosaaminen vieraskielisten ammatillisessa koulutuksessa

Hank­keen tie­dot

HankeKAI – Kie­li­tie­toi­nen te­ko­ä­ly­osaa­mi­nen vie­ras­kie­lis­ten am­ma­til­li­ses­sa kou­lu­tuk­ses­sa
Kesto1.1.2025–31.12.2026
To­teut­ta­jatHä­meen am­mat­ti­kor­kea­kou­lu (HAMK), Kou­lu­tus­kes­kus Sal­paus,
Tam­pe­reen seu­dun am­mat­tio­pis­to (Tredu), Kou­lu­tus­kun­tayh­ty­mä Ta­vas­tia, Tai­to­ta­lo
Ra­hoit­ta­jatESR+
Bud­jet­ti101 900 €

Kehitämme tekoälyä hyödyntäviä pedagogisia malleja, jotka tukevat vieraskielisten opiskelijoiden suomen tai ruotsin kielen oppimista ammatillisessa koulutuksessa.

Tarjoamme opetus- ja ohjaushenkilöstölle työkaluja kielitietoisen opetuksen edistämiseen.

HAMK tuo KAI-hankkeeseen vahvaa pedagogista asiantuntemusta ja kokemusta tekoälyteknologioiden integroimisesta oppimiseen. HAMKin rooliin kuuluu kielitietoisten opetusmallien kehittäminen sekä pilotointiprosessien suunnittelu, käytännön toteutuksen tukeminen ja toteutettujen pilottien tulosten arviointi. Lisäksi HAMK innovoi generatiivisen tekoälyn pedagogista käyttöä ja hyödyntää laajaa tutkimus- ja kehitystoiminnan osaamistaan luodakseen konkreettisia menetelmiä opettajien ja työpaikkaohjaajien tueksi.

Koh­de­ryh­mä

Kohderyhminä ovat ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö, erityisesti ammatinopettajat, sekä välillisesti vieraskieliset opiskelijat. Lisäksi hankkeen tuloksista hyötyvät oppilaitosten johto, työpaikkaohjaajat ja työelämän toimijat, jotka osallistuvat vieraskielisten oppimisen ja työllistymisen tukemiseen.

Toiminta-​alue

KAI-hanke on valtakunnallinen, ja sen hyödyt ulottuvat koko Suomen ammatillisen koulutuksen kentälle. Hankkeen pilotoinnit ja toimintamallit tavoittavat monipuolisesti eri oppilaitoksia ja työelämän toimijoita, edistäen kielitietoista tekoälyosaamista kaikkialla maassa.

Seu­raa meitä so­mes­sa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Yh­teys­tie­dot