BRAVE
Bridge to Inclusion – Accelerating the Value of Special Needs Education
Hankkeen tiedot
Hanke | BRAVE |
Kesto | 1.8.2024-31.12.2026 |
Toteuttajat | HAMK, BGKMU |
Rahoittaja | Opetushallituksen Team Finland Knowledge -ohjelma (TFK) |
Budjetti | 80 000 € |
Tuemme Ukrainan pyrkimyksiä mahdollistaa inklusiivinen koulutus maan kaikilla koulutusasteilla.
Kehitämme Borys Grinchecko Kyiv Metropolitan Universityn (BGKMU) kanssa viiden opintopisteen opintokokonaisuuden inklusiivisuudesta (osallisuudesta). Tarkoituksemme on sisällyttää opinnot maisteritason erityispedagogiikan opetussuunnitelmaan.
Opintokokonaisuus on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi opettajille, jotka jo työskentelevät opettajina, mutta joilla ei ole inkluusioon liittyvää osaamista. Yhtenä vaihtoehtona toimii myös kurssimuotoinen toteutus, sillä opettajien on Ukrainan opetussuunnitelman mukaan päivitettävä osaamisensa 3-5 vuoden välein.
Lisäksi aiomme laatia yhteisen akateemisen tutkimusraportin, joka perustuu prosessiin ja sen tuloksiin. BGKMU tekee opintokokonaisuuden sisällön, digitalisoinnin ja toimitusjärjestelyt. Näin varmistamme, että tuotokset sopivat Ukrainan kontekstiin, mikä liittyy koulutusalan uudistukseen, elvytyssuunnitelmaan ja meneillään olevan sodan vaikutuksiin.
Järjestämme liikkuvuustoimia ja kehitämme BGKMU:n henkilöstön valmiuksia kouluttajakoulutuksen muodossa. Toimimme projektin koordinaattorina. Tämän yhteistyön avulla pyrimme molemmat parantamaan opetuskäytäntöjä, edistämään kulttuurien välisiä oppimiskokemuksia ja löytämään keinoja, joilla kouluttajat voivat palvella paremmin erilaisia opiskelijaryhmiä.
Toteutus
Tulosten saavuttamiseksi järjestämme kaksi opintomatkaa Ukrainasta Suomeen, webinaareja ja suunnittelukokouksia. Kaikki suunnittelu perustuu tarvearviointiin ja näyttöön perustuvaan analyysiin. Ukrainalaisten vierailu Suomeen sisältää johdannon inklusiiviseen opetukseen Suomessa ja Euroopassa, vierailukäyntejä ja opettajien tarvearvioinnin suunnittelua.
Vierailun jälkeen BGKMU tekee opettajien tarvearvion Ukrainassa, ja jatkamme yhteistyötä verkossa. Toisen vierailun aikana järjestämme kouluttajakoulutuksen ja suunnittelemme opintokokonaisuuden sisällön. Työmme viimeistellään verkossa materiaalin laatimista ja kurssin digitaalista muotoilua varten. Lisäksi integroimme opintokokonaisuuden osaksi maisterikoulutusta ja suunnittelemme aiempien opintojen tunnustamismekanismia.
Hankkeen jälkeen haemme uutta rahoitusta opintojakson pilotointiin. Hanke toimii lähtölaukauksena laajemmalle muutokselle kohti osallistavaa opetusta Ukrainassa.
Yhteystiedot
Seuraa meitä somessa!
Tutustu tutkimuksemme somekanaviin: