Hyppää sisältöön

Design Factory

Liity mukaan yhteisöön, jossa kehitämme uusia ratkaisuja yhdessä – toisiamme haastaen, innostaen ja erilaista osaamista hyödyntäen!

OPPIMISKOKEMUSTA MUOTOILEMASSA

Design Factory on poikkitieteellinen tuote- ja palvelukehityksen toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Design Factory projekteissa haetaan yritysten haasteisiin ratkaisuja palvelu- ja tuotemuotoilun keinoin. Projektitoteutuksissamme pääset mukaan monialaiseen, haastavaan ja innostavaan oppimiskokemukseen, jossa kehitetään ratkaisuja yhdessä, eri näkökulmia arvostaen ja erilaista osaamista hyödyntäen.

Design Factoryn opinnot ovat poikkitieteellisiä, englanninkielisiä ja perustuvat aitoihin työelämän toimeksiantoihin. Projektien aikana pääset avartamaan omaa ajattelua ja työskentelyä monialaiseksi ja sitä kautta löytämään uusia näkökulmia ja ideoita. Opintojen aikana oppii myös uusia menetelmiä ja työkaluja sekä pääsee kehittämään tiimityöskentelytaitoja ja itsensä johtamista. Toiminnassamme mukana ovat vahvasti yritykset, jolloin pääset verkostoitumaan eri alojen toimijoiden sekä potentiaalisten työnantajien kanssa jo opintojesi aikana.

Me Design Factoryllä pyrimme olemaan mukana vastaamassa tulevaisuuden haasteisiin luomalla yhteistä kieltä, yhteistyötä ja innovaatioita eri alojen välille. Tule mukaan kanssamme rakentamaan ratkaisuja ja verkostoitumaan!

Opintojaksot

Tuotekehitysprojekti (PdP) 15 ects

Tuotekehitysprojekti (PdP) on poikkitieteellinen kurssi, jossa opiskelijat ratkovat tosielämän liiketoiminnan haasteita. Suurimman osan haasteista tarjoavat ja sponsoroivat eri yritykset, jotka etsivät innovatiivista yhteistyötä seuraavan sukupolven tuotekehittäjien kanssa.

Opintojaksolla toimimme muotoiluajattelun mukaisesti, joka sisältää vaiheita, kuten haasteen ymmärtämistä, määrittelyä, ideointia, prototyyppien luomista, testausta ja arviointia. Opintojaksolla opiskelijalla on mahdollisuus oppia erilaisia taitoja, jotka tukevat projektin etenemistä.

Opintojakson opetus ja opiskelu tapahtuu englanniksi, minkä lisäksi opiskelijatiimeissä työskentelee eri alojen opiskelijoita. Kurssi huipentuu loppugaalaan, jossa opiskelijatiimit esittelevät uusimman toiminnallisen prototyyppinsä, joka voi olla konkreettinen tuote, palvelu tai uusi toimintamalliratkaisu yrityksen haasteeseen.

Kurssin toteuttaa HAMK Design Factory, joka on poikkitieteellinen tuote- ja palvelukehityksen toiminta- ja oppimisympäristö, joka kokoaa yhteen yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Design Factory -projekteissa etsitään ratkaisuja yritysten haasteisiin palvelu- ja tuotemuotoilun kautta. Design Factoryn toiminnan ytimessä on yhteiskehittäminen ja kehittäminen. Tuotekehitykseen Design Factoryn tilat tarjoavat erilaisia käsittelymenetelmiä, kuten laserleikkausta, 3D-tulostusta, elektroniikan kokoonpanoa sekä puun ja metallin työstömahdollisuuksia.

Tuotekehitysprojektin tuloksia voit käydä tarkastelemassa E-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa keittiöön menevällä käytävällä. Muista myös seurata HAMK Design Factoryn some ja käydä katsomassa aikaisempien tuotekehitysprojektin tuotoksia!

Data-analytiikkaprojekti

Data-analytiikan kurssilla opiskelijat oppivat data-analytiikan perusteet ja data-analytiikan hyödyntämisen mahdollisuudet työelämässä. Case-tehtävien kautta opiskelijat voivat soveltaa data-analytiikkaa sovellusten kehittämisessä. Tiimit ovat yhdistelmä biotaloustekniikan, tietojenkäsittelyn, tietokonesovellusten ja kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijoita, joilla on taitoja ja tietoja data-analytiikkaratkaisujen kehittämiseen yrityksille.

Data-analytiikan projekti on 8 viikon mittainen sprintti, jossa kehitetään data-analytiikan ratkaisu projektin rahoittajan esittämiin aiheisiin. Projektin sponsori on yritys, joka kuvaa aiheen ja ongelman ja toimittaa opiskelijatiimille asiaankuuluvaa tietoa. Opiskelija oppii tiedonlouhinnan perusteet sekä Excelin ja Power-BI:n käytön data-analytiikassa. Projektin suoritettuaan opiskelijalla on perusteellinen ymmärrys data-analytiikan mahdollisuuksista.

Lue lisää blogista!

Workshop kurssit 1-14 ects

HAMK Design Factory järjestää erilaisia työpajoja eri alojen opiskelijoille. Tarjolla on yhdeksän erilaista työpajaa, joista opiskelijat voivat valita haluamansa. Työpajat ovat kaikille avoimia ja lähes kaikki työpajat ovat täysin e-kursseja. Työpajat ovat avoinna elokuusta kesäkuuhun.

Tällä hetkellä kurssilla on yhdeksän työpajaa, mutta lisää on mahdollista lisätä myöhemmin. Kursseja on olemassa:

  • 3D modeling (1 ects)
  • 3D printing (2 ects)
  • Graphic Design (2 ects)
  • Information Design (1 ects)
  • Laser working (1 ects)
  • Website Design (1 ects)
  • 3D with Blender (2 ects)
  • Blender to Unity (2 ects)
  • Design Thinking Process (2 ects)

Jos tarvitset lisätietoja ja apua hakemuksen tekemiseen, ota yhteyttä:

Kansainväliset projektit

Nämä projektit ilmoitetaan aina erikseen, ja ne voivat sisältää erilaisia yhteistyöprojekteja eri yliopistojen kanssa ympäri maailmaa. Pysy kuulolla, sillä saatavilla olevat luetellaan täällä ja ilmoitetaan myös sosiaalisessa mediassamme!

Alueet ja toimitilat

Hämeenlinna

Stage

Monitoimityötila, jossa mahdollisuus järjestää tapahtumia, luentoja sekä rakentaa kevyitä prototyyppeja. Tilasta löytyy lava, esitystekniikka ja kaksi valkokangasta. Tila on helppo muokata omiin tarpeisiin sopivaksi kasattavien pöytien sekä tuolien avulla ja tilaan mahtuu noin 50-80 henkilöä.

ProtoLab

Vastuuhenkilö: Markku Mikkonen

Tila, joka on täysin sitoutunut prototyyppien rakentamiseen ja konkreettisten ideoiden luomiseen, jotka on saatettu ideoida henkilökohtaisten tai koulupohjaisten projektien kautta. Kaikki nämä mahdollisuudet ovat kaikkien HAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä perehdytyskoulutuksen jälkeen.

Laitteet: 3D-tulostimet (SLA- ja FFF-materiaalit), elektroniset työasemat tarvittavine työkaluineen, lasertulostus (leikkaus ja kaiverrus), suuren mittakaavan tulostus (juliste, vinyyli ja roll-upit), suuren mittakaavan leikkaus (vinyyli), graafinen suunnittelu piirustusnäytöllä.

Puupaja

Vastuuhenkilö: Markku Mikkonen

Työstettävät materiaalit: Vaneri, levyt, MDF ja lastulevy. Huomautus: Puupajassa työskennellessä on aina käytettävä kuulosuojaimia ja suojalaseja.

Varusteet: Pyörösaha, pöytäsaha, vannesaha, höylä, liitos, sorvi, penkkiporapuristin, nauhahiomakone, levyhiomakone ja karahiomakone.

Metallipaja

Työstettävät materiaalit: Metallitangot, putket, kulmakappaleet, kierretangot ja litteät tangot.

Huomautus: Metallipajassa työskennellessä on aina käytettävä kuulosuojaimia, suojalaseja ja suojavaatetusta.

Laitteet: MIG-hitsauskone, penkkiporakone, ohutlevyn leikkauspöytä (giljotiini), jyrsinkone, sorvi, penkkihiomakone, kaasupolttimet ja reunan taivutin.

Panama

Panama on kaikkien HAMKin opiskelijoiden yhteisöllinen tila. Se on luotu ryhmätöihin ja vapaa-aikaan, kaikkeen, mitä opiskelijat voivat keksiä! Panama on sisustettu mukavilla sohvilla, korituoleilla, matoilla ja valaisimilla, mutta osittain käyttäjien päätettävissä on, mitä muuta tilassa voisi tarvita! Olet siis enemmän kuin tervetullut viettämään aikaa tänne muiden opiskelijoiden tai E-talon henkilökunnan kanssa!

Matrix

Matrixia käytetään itseopiskeluhuoneena, jossa sekä opiskelijat että opettajat voivat istua opiskelemaan ja palaamaan. Tilassa ei ole määritettyjä tai varattuja pöytiä, joten voit istua missä haluat. Voit vapaasti käyttää näyttöjä, näppäimistöä ja hiiriä niin kauan kuin olet tässä tilassa ja muista jättää tila siistiksi, kun lähdet huoneesta. Voit vapaasti liittyä ja työskennellä täällä niin kauan kuin haluat, mutta muista ottaa huomioon muut tässö tilassa työskentelevät ihmiset.

Valkeakoski

Valkeakosken Design Factoryn tilat sijaitsevat B-talon ensimmäisessä kerroksessa.

Valkeakosken tilat tarjoavat mahdollisuuksia 3D-tulostukseen ja niissä on myös samantyyppinen lava-asetelma esityksiä ja muita tapahtumia varten.

Forssa

Forssan kampuksella painopiste on kestävää kehitystä ja data-analytiikkaa korostavissa työelämähankkeissa.

 Forssan tiloissa on monitoimitila nimeltä Agora.

Riihimäki

Riihimäen tiloissa on laitteita prototyyppien rakentamiseen ja työskentelytiloja.

Tilat sijaitsevat Riihimäen kampuksen tiloissa, kahvilan vieressä.

Design Factoryn henkilökunta

Yksikön johtaja

IT laitteet | Kamerat | Ohjaaja

Tilat ja laitteet

Valkeakoski Design Factory

Riihimäki Design Factory

Forssa Design Factory

Palvelumuotoilun lehtori, Hämeenlinna

Opiskelija-assistentti, Valkeakoski

Opiskelija-assistentti, Hämeenlinna

Opiskelija-assistentti, Hämeenlinna