SAAVUTA! Saavutettavasti tulevaisuuteen
Ilmoittaudu
Koulutusalat
- Ammatillinen erityisopettajankoulutus
- Ammatillinen opettajankoulutus
- Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus
- Opettajankoulutus
Koulutustyyppi
- Jatkuva oppiminen & muu koulutus
Kampukset
- Muu sijainti
- Online
Opetusmuoto
- Monimuoto-opetus
Tavoite
Saavuta! -koulutusten tavoitteena on lisätä ymmärrystä opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja opiskeluvalmiuksia tukevista toimista, joita voi soveltaa eri oppimisympäristöjen kehittämiseen. Koulutus tarjoaa opetus- ja ohjaushenkilöstölle konkreettisia työvälineitä pedagogisen hyvinvoinnin sekä saavutettavuusajattelun edistämiseen. Koulutuksen toinen osuus on lisäksi suunnattu oppilaitosten esihenkilöille, jotta toimintamallit voisivat muodostua koko oppilaitoksen toimintakulttuuria lävistäviksi. Koulutuksen kolmas osuus laajentaa toimintamallit kattamaan sekä uraohjausta että työpaikalla toteutuvaa oppimista.
Saavuta! -opintokokonaisuus koostuu kolmesta 2 op laajuisesta koulutuksesta. Voit osallistua valintasi mukaisesti yhteen tai useampaan koulutusosioon:
Ensimmäinen koulutusosuus ”Me yhdenvertaisina toimijoina” keskittyy osallisuuden ja toimijuuden näkökulmien kautta laajentamaan opettajan osaamista monimuotoisissa oppilaitos- ja työyhteisöissä. Kokemuslähtöisen yhteiskehittelyn keinoja hyödyntäen muodostetaan konkreettisia työvälineitä saavutettavuuden ja inklusiivisuuden kehittämiseen, joita osallistuvat voivat soveltaa omassa työssään.
Toinen koulutusosuus ”Pedagogisesti hyvinvoivan oppimisyhteisön askelmerkit” tuo näkyväksi yhteisen arvopohjan merkityksen inklusiivisessa opetuskulttuurissa, jossa vahvistetaan jokaisen oppijan koulutuspolkujen sujuvoittamista. Tätä tarkastellaan pedagogisten ratkaisujen, toimintaympäristöjen sekä johtamiskulttuurin näkökulmista, jotta osallistujat osaisivat tunnistaa, jakaa ja kehittää hyvinvointia edistäviä käytäntöjä.
Kolmas koulutusosuus ”Ammatillinen toimijuus ja tulevaisuus” syventää ymmärrystä osaamisidentiteetin ja minäpystyvyyden näkökulmiin, joita tarkastellaan erityisesti uraohjauksen sekä työelämässä oppimisen näkökulmista. Tavoitteena on konkretisoida inklusiivisuuden käytänteitä näyttöjen toteutuksiin ja työllistymisen tukemiseen.
Opintojaksot
Saavutettavuus
Saavutettavuuden eri ulottuvuuksien huomioiminen vahvistaa opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja opiskeluvalmiuksia. Se parantaa pedagogista hyvinvointia, vahvistaa opiskelijan minäpystyvyyttä ja lisää toivoa tulevaisuuden uramahdollisuuksista.
Ilmoittautuminen käynnissä
Ilmoittautuminen Humakin sivulla:
Pedagogisesti hyvinvoivan oppimisyhteisön askelmerkit (2 op) ilmoittautuminen päättyy 27.01.2025.
Ammatillinen toimijuus ja tulevaisuus (2 op) ilmoittautuminen päättyy 7.3.2025.
Tutustu tarkemmin koulutuksiin Humakin verkkosivuilla.
Koulutuksen tiedot
Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä opetustoimen johto
Kouluttajina toimivat asiantuntijat Hanna Pulkka, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu sekä Tarja Nyman ja Suvi Tuominen, HUMAK Humanistinen ammattikorkeakoulu
Koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta.
Löydät lisätietoja ja ilmoittautumisen koulutukseen Humakin SAAVUTA-koulutuksen sivulta.
Aikataulu
Ilmoittautuminen käynnissä! Koulutus sisältää verkkotapaamisia ja yksilö- ja/tai ryhmätehtäviä tapaamisten välissä. Voit valita alta löytyvistä koulutusosioista yhden tai useamman, joihin haluat osallistua.
Me yhdenvertaisina toimijoina (2 op)
- Koulutus käynnissä. Koulutuksen ajankohta 4.10.-31.12.2024
Pedagogisesti hyvinvoivan oppimisyhteisön askelmerkit (2 op)
Ilmoittautumisaika päättyy 27.01.2025.
Koulutuspäivät:
- 30.1.2025 klo 13.30-16.00 Pedagogisen hyvinvoinnin ulottuvuudet
- 10.3.2025 klo 13.30-16.00 Moninaisuus meissä ja yhteisöissä
- Hybriditapaaminen (valitse näistä toinen): 12.2.2025 klo 10-12 Helsinki ja verkko tai 12.2.2025 klo 14-16 Hämeenlinna ja verkko
Ammatillinen toimijuus ja tulevaisuus (2 op)
Ilmoittautumisaika päättyy 7.3.2025.
Koulutuspäivät:
- 25.3.2025 klo 13.30-16.00
- 24.4.2025 klo 13.30-16.00
- Hybriditapaaminen (valitse näistä toinen): 7.5.2025 klo 10-12 Hämeenlinna ja verkko tai 7.5.2025 klo 14-16 Helsinki ja verkko
- Osaamisnäyttämö hybridinä: 16.5.2025 klo 12-15 Helsinki ja verkko