Hyppää sisältöön
Etusivu Lujabetonille kehitetty betonirakentamisen opintojakso osaksi avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjontaa

Lujabetonille kehitetty betonirakentamisen opintojakso osaksi avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjontaa

Nykyinen työmarkkinatilanne vaatii käytännönläheisiä toimenpiteitä. Yhdessä HAMKin kanssa kehitetty opintojakso antaa hyvän ymmärryksen betonialan perusteista.

Tiukka tilanne työmarkkinoilla on saanut monet työnhakijat tähyämään enemmän tai vähemmän myös oman alan ulkopuolelle.

“Vielä parikymmentä vuotta sitten meille ei edes hakeutunut töihin muita, kuin rakennusalan käyneitä henkilöitä”, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

“Nyt tulijoiden tausta saattaa olla talouspuolella, konerakennuksessa tai automaatiossa. Hyviä tekijöitä, jotka koulutuksen kautta saavat myös tarvittavat perustiedot betonista materiaalina.”

Lujabetoni on Suomen johtava teollisuusbetoniyritys, jolla on toimintaa myös Ruotsissa. Turunen kuvailee yrityksen kaiken tekemisen perustuvan betoniteknologian eri muotoihin.

“Tuotteesta riippumatta materiaali on sama. Sen lainalaisuudet pitää tietää ja tuntea”, hän summaa.

HAMKin Betonirakentamisen perusteet -opintojakso luotiin alun perin Lujabetonin omaan koulutustarpeeseen sekä kasvattamaan koko betoniteollisuusalan osaamispääomaa. Lujabetoni on ollut mukana tuottamassa opintojakson aineistoa yhdessä HAMKin kanssa ja aineiston tuottamiseen on osallistunut myös joukko suomalaisia betonialan asiantuntijoita.

Työn ohessa suoritettava, betonialan ja betonirakentamisen perusosaamista lisäävä ja syventävä amk-tason koulutus on nyt myös osa Avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaa. Näin koulutus tavoittaa entistä enemmän opiskelijoita myös valtakunnallisesti.

“Koulutuksesta on tullut pelkkää positiivista palautetta. Sille on selvästi tilausta”, Turunen toteaa.

Hän antaa HAMKille tunnustusta poikkeuksellisen palvelualttiina yhteistyökumppanina, joka on nopea reagoimaan työelämän tarpeisiin.

HAMKilla on positiivinen asenne yritysmaailmaa kohtaan, ja he ovat aktiivisia tutkimaan yhteistyön eri mahdollisuuksia”, sanoo Turunen.

HAMK on tehnyt yhteistyötä Lujabetonin kanssa aina siitä lähtien, kun yritys tuli Hämeenlinnaan vuonna 1988. Turunen näkee yhtenä yhteistyön suurimmista eduista sen, että rakennusalan koulutus kehittyy tulevaisuuden kannalta oikeaan suuntaan.

“Töihin tarvitaan myös jatkossa osaavaa porukkaa. Betoniteollisuudella tulee olemaan tulevaisuudessa paljon haasteita, jotka liittyvät esimerkiksi vähähiilisyyteen. HAMKin nuorille tarjoama pohjatieto on ratkaisevan tärkeää”, hän sanoo.

“Kumppanina me edesautamme koulutuksen kehittymistä, tarjoamme käytännön kokemusta työelämästä ja luonnollisesti teemme yhdessä Hämeestä alueena vahvemman.”

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Maailman parastajat -kumppanit

Me HAMKissa teemme vuosittain yhteistyötä noin tuhannen yrityksen ja organisaation kanssa. Maailman parastajat -kumppaneiden kanssa rakennamme tulevaisuutta sitoutuneesti ja pitkäjänteisesti.

Logo: Kumppanina Maailman parastajat HAMK