Rakennusmestari
Koulutusalat
- Rakennusala
- Tekniikka ja liikenne
Tutkintonimike
- Rakennusmestari (AMK)
Ilmoittautumisajat
- Kevään yhteishaku 2025
- Polkuopinnot, joulukuu 2024
Opetuskieli
- Suomi
Koulutustyyppi
- AMK-tutkinto
Opintojen taso
- Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)
Kampus
- Hämeenlinna
Opetusmuodot
- Lähiopetus
- Monimuoto-opetus
Opi tekemään mestarillista työtä työmaan johtotehtävissä!
Mikään rakennushanke ei onnistu ilman asiantuntevaa johtamista työmaalla. Meillä opit hallitsemaan talonrakennuksen tuotannon johtotehtävät yhteistyössä oikeiden rakennustyömaiden kanssa. Rakentamisen ja korjausrakentamisen tarve ei lopu koskaan, joten rakennusmestarina olet merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä.
Tavoite
Opit johtamaan koko rakentamisprosessia. Perehdyt tuotantotekniikkaan ja työmaatoimintoihin, korjausrakentamisen suunnitteluun ja toteutukseen. Opit viestinnästä ja esihenkilötoiminnasta, materiaalien ja kustannusten hallinnasta sekä työsuojelusta.
Koulutuksen antama pätevyys
Valmistut rakentamisen johtamisen tehtäviin. Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi vastaava työnjohtaja, työmaamestari, projektipäällikkö, yrittäjä ja kuntotutkija.
Opintojen rakenne
Rakennusmestarin koulutusohjelmassa opit johtamaan rakentamisen projekteja, suunnittelemaan ja kehittämään tuotantoa sekä toimitusketjuja ja teollisia palveluja. Opintojesi aikana perehdyt muun muassa materiaalien, rakenteiden ja kosteuden hallintaan, alan sopimuksiin ja määräyksiin sekä työnjohtoon ja esihenkilötoimintaan. Opintojesi aikana sinulle muodostuu vahva näkemys koko rakentamisprosessista.
Opinnoissasi perehdyt muun muassa pientalojen ja kerrostalojen rakentamiseen, rakennushankkeiden johtamiseen ja puu-, betoni- ja teräsmateriaalien käytöstä.
Meillä opit kestävästä ja vastuullisesta rakentamisesta, joka käsittää koko rakennuksen elinkaaren aina raaka-aineiden hankinnasta materiaalien uusiokäyttöön ja loppusijoitukseen. Keskeinen osa opintojasi on kestävää kehitystä edistävä korjausrakentaminen, joka pidentää rakennusten käyttöikää esimerkiksi korjaamalla, käyttötarkoitusta muuttamalla tai energiatehokkuutta parantamalla.
Opit käytännönläheisesti erilaisten työelämäprojektien kautta ja kerrytät aitoa työnjohdossa tarvittavaa osaamista tekemällä yhteistyötä talonrakennusalan työmaiden kanssa. Pääset kasvattamaan ammatillista verkostoasi opiskeluaikana myös erilaisissa tapahtumissa ja vierailuilla.
Rakentamisen suunnitteluun ja työnjohtamiseen liittyvät tehtävät ovat luvanvaraisia. Näihin osallistuvien henkilöiden pätevyyttä arvioidaan rakennuslupaa haettaessa. Kyseiset pätevyydet syntyvät koulutuksen ja työkokemuksen yhdistelmästä. Rakennusmestariopintomme sisältävät vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot.
Osana tutkintoa teet harjoittelun ja opinnäytetyön. Harjoittelussa pääset käyttämään oppimiasi taitoja oman alasi työpaikassa. Opinnäytetyössä tutkit sinua kiinnostavaa aihetta analyyttisesti ja ratkaisukeskeisesti, usein yhteistyössä alan yrityksen kanssa.
Hae opiskelemaan
Yhteishaku
Rakennusmestari (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, päivätoteutus, kevään yhteishaku
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2025
- Opiskelupaikkoja:40, joista ensikertalaisille 32
Rakennusmestari (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, monimuotototeutus, syksyn yhteishaku
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Kevät 2025
- Opiskelupaikkoja:20, joista ensikertalaisille 12
Haku avoimen amk:n opintojen perusteella, Rakennusmestari (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2024
- Opiskelupaikkoja:2
Haku kesken jääneen korkeakoulututkinnon perusteella, rakennusmestari (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2024
- Opiskelupaikkoja:1
Erillishaku
Siirtohaku, Rakennusmestari (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Hämeen amk
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Kevät 2025
- Opiskelupaikkoja:2
Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot
Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on aikaa, tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:
Polkuopinnot – avoimen ammattikorkeakoulun kautta tutkintoon
Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.
Kolme syytä opiskella rakennusmestariksi!
Vaikutat konkreettisesti tulevaisuuden kestävään rakentamiseen.
Opit johtamis- ja projektinhallintataitoja.
Korjausrakentamisen tarve työmarkkinoilla ei lopu ikinä.
Katso videoita koulutuksesta:
Seuraa meitä somessa!
Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:
Opiskelutavat
Päiväopiskelu
Monimuoto-opiskelu
Kampus
Sinun näköisesi opinnot
Tutkintosi koostuu 210 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:
Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.
Rakennusmestarin ydinosaamisen opinnoissa opit muun muassa pientalon ja kerrostalon rakentamisesta, työmaan suunnittelusta ja betoni- ja puurakentamisesta.
Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä.
HAMKin rakennusmestarin opinnoissa profiloidut rakennushankkeiden johtamiseen ja korjausrakentamiseen. Lisäksi voit valita 15 opintopistettä vapaavalintaisia opintoja.
Rakennusmestarin koulutusohjelmaan kuuluu harjoittelujaksoja, joiden kesto on yhteensä 20 viikkoa. Harjoittelusta saat kokemusta työelämästä ja tutustut rakentamisen vaatimuksiin, työolosuhteisiin ja -menetelmiin.
Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen, tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa, ja kehittämään siihen ratkaisun.
HAMKin opiskelijana voit muotoilla tutkinnostasi juuri sinulle sopivan. Voit valita erilaisia opintoja meiltä ja maailmalta, sekä suorittaa tutkintoon kuuluvia opintojasi erilaisin toteutustavoin.
Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:
Opintoja meillä, muualla ja maailmalla
HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!
Yritteliäs korkeakoulu
Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!
Design Factory
DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!
RUN-EU -opinnot
HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!
Vaihto-opinnot
Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?
HAMKin opintotarjonta
Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!
Ristiinopiskelu
HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin rakennusmestarin koulutuksesta!
Rakennusmestari johtaa työmaita ja ihmisiä. Rakennusinsinöörit keskittyvät suunnittelutehtäviin ja isompien kokonaisuuksien hallintaan. Usein insinöörien työpaikka on toimistossa.
Jäikö kysyttävää?
Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:
Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:
Nopeammin valmiiksi?
Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi, tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.
24 / 7 – opiskelun pikakaista
Voit nopeuttaa rakennusmestarin opintoja omalla aktiivisuudellasi. Esimerkiksi voit valita vapaavalintaisia opintoja, kun se sopii sinulle parhaiten, tai voit tehdä työharjoittelut kesäisin.
Lue lisää HAMKin 24/7 -opiskelutavasta:
Täydennä osaamistasi!
Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?
Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.
Etsitkö jotain muuta?
Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta:
Bio- ja elintarviketekniikka
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Konetekniikka
Tekniikka ja liikenne
240 opintopistettä
Liikenneala
Tekniikka ja liikenne
240 opintopistettä
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
Tekniikka ja liikenne
240 opintopistettä
Rakennusmestari
Tekniikka ja liikenne
210 opintopistettä
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Tekniikka ja liikenne
240 opintopistettä
Akuutti ja kiireetön avohoitotyö
Sosiaali- ja terveysala
5 opintopistettä
Akuutti mielenterveys- ja päihdehoitotyö
5 opintopistettä
Akuutti-, päivystys- ja tehohoitotyö
Sosiaali- ja terveysala
5 opintopistettä
Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutus
Terveysala
30 opintopistettä
Algebra
Tekniikka ja liikenne
3 opintopistettä
Arvo-ohjatut hankinnat
Tietojenkäsittely ja ICT
4 opintopistettä
Asiakas- ja palveluohjauksen erikoistumiskoulutus
Sosiaali- ja terveysala
30 opintopistettä
Differentiaalilaskenta
Tekniikka ja liikenne
2 opintopistettä
DIGIOPE – erikoistumiskoulutus
Opettajankoulutus
30 opintopistettä
DigiTalousNyt – Kestävää osaamista talouteen ja palkkahallintoon
Yrittäjyys ja liiketalous
102 opintopistettä