Maaseutuelinkeinot
Koulutusalat
- Luonnonvara-alat ja biotalous
- Maaseutuelinkeinot
Tutkintonimike
- Agrologi (AMK)
Ilmoittautumisaika
- Kevään yhteishaku 2025
Opetuskieli
- Suomi
Koulutustyyppi
- AMK-tutkinto
Opintojen taso
- Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)
Kampukset
- Mustiala
- Online
Opetusmuodot
- Lähiopetus
- Monimuoto-opetus
Vaikuta vahvasti tulevaisuuteen, valitse maaseutuelinkeinot!
Maaseutuelinkeinojen koulutus tarjoaa sinulle laajan maatalouden ja maaseutuelinkeinojen osaamisen. Otamme kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen vaikutukset vahvasti huomioon koulutuksemme sisällöissä, jotta sinä osaat valmistuttuasi toimia vastuullisesti ja kehittää tulevaisuuden ratkaisuja alan erilaisissa tehtävissä. Agrologina toimit osana ruokaketjua ja elinkeinoelämää, ja saat siihen parhaat käytännön työkalut Mustialan kampuksella sijaitsevalla tutkimus- ja opetusmaatilalla. Maatilalla on sekä karjaa että viljelypeltoa, joiden parissa pääset tutustumaan alan toimintaan, kädet mullassa.
Tavoite
Opit kestävää kasvi- ja kotieläintuotantoa aidoissa maatilaympäristöissä sekä monipuoliset alan vaatimat työtaidot. Perehdyt esimerkiksi kestävään kasvituotantoon, kotieläintuotantoon, maatalousteknologiaan, maaseutuyrittäjyyden käytäntöihin sekä teoreettiseen perustaan ympäristönäkökulmat huomioiden.
Koulutuksen antama pätevyys
Valmistut maaseutusektorille tuotanto-, kauppa-, palvelu-, suunnittelu- tai viranomaistehtäviin, jolloin nimikkeesi voi olla esimerkiksi maaseutuasiamies tai myyntipäällikkö. Agrologina voit toimia myös tutkimus- ja kehitystehtävissä, tai perustaa oman yrityksesi.
Opintojen rakenne
Opiskelet kestävän kasvi- ja kotieläintuotannon, maatalousteknologian, bio- ja kiertotalouden sekä maaseutuyrittäjyyden käytäntöjä. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja vastaa työelämän osaamistarpeisiin. Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen vaikutukset ruoantuotantoon ovat osa tulevaa osaamistasi.
Pääset kehittämään myös asiantuntijatehtävissä tarvittavaa osaamista työskentelemällä yhteistyössä erilaisten alan yritysten kanssa. Opintoihisi sisältyy tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa, joka toteutetaan yhteistyössä HAMK Bio-tutkimusyksikön kanssa. Tutkimusyksikkömme toteuttaa Mustialan kampuksella erilaisia tutkimuksia, kuten maaperän hyvinvoinnin seurantaa, hiilensidontaa ja maatilan älykkäiden ratkaisujen kehittämistä.
Maaseutuelinkeinojen koulutus sijaitsee Mustialan kansainvälisellä kampuksella. Mustialassa toimii luomutuotannossa oleva maatila sekä automatisoitu opetus- ja tutkimusnavetta. Koulutuksessa opiskelet sekä aidoissa oppimisympäristöissä kampuksella, että verkossa, tiimeissä ja projekteissa.
Voit syventää osaamistasi tulevaisuuden monimuotoiseen tuotantoon, esimerkiksi hevostalouteen tai maidontuotantoon oman mieltymyksesi mukaisesti.
Hae opiskelemaan
Yhteishaku
Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, päivätoteutus, kevään yhteishaku
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2025
- Opiskelupaikkoja:35, joista ensikertalaisille 28
Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, monimuotototeutus, kevään yhteishaku
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2025
- Opiskelupaikkoja:55, joista ensikertalaisille 39
Haku avoimen amk:n opintojen perusteella, Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Kevät 2025
- Opiskelupaikkoja:5
Haku avoimen amk:n opintojen perusteella, Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2024
- Opiskelupaikkoja:5
Haku kesken jääneen korkeakoulututkinnon perusteella, agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Syksy 2024
- Opiskelupaikkoja:1
Haku kesken jääneen korkeakoulututkinnon perusteella, agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Kevät 2025
- Opiskelupaikkoja:1
Erillishaku
Siirtohaku, Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, Hämeen amk
- Haku alkaa:
- Haku päättyy:
- Koulutus alkaa:Kevät 2025
- Opiskelupaikkoja:2
Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot
Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on aikaa tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:
Polkuopinnot – avoimen ammattikorkeakoulun kautta tutkintoon
Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.
Polkuopintopaikat: 8 paikkaa lukuvuodelle 2025. Ilmoittaudu 5.8.–7.8.2024.
3 syytä opiskella maaseutuelinkeinoja!
Saat hyvät perusvalmiudet ruuantuotannon edellytyksistä
Pääset vaikuttamaan tulevaisuuden ruuantuotantoon tekijän roolissa
Joustavat opiskelumahdollisuudet antavat sinulle varaa valita miten opiskelet
Seuraa meitä somessa!
Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:
Opiskelutavat
Päiväopiskelu
Monimuoto-opiskelu
Kampus
Maaseutuelinkeinojen koulutuksen lähiopetus järjestetään Mustialan kampuksella.
Sinun näköisesi opinnot
Tutkintosi koostuu 240 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:
Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.
Ydinosaamisen opinnoissa saat perustietämyksen kestävästä kasvi- ja kotieläintuotannosta ja maatilan johtamisesta. Maatilalta saatava data ja sen merkitys, alan tutkimustieto sekä ja maaseutuelinkeinoja ohjaava politiikka kuuluvat ydinosaamiseen.
Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä.
Profiloivissa opinnoissa voit syventää osaamistasi vastuulliseen kasvi- ja/tai kotieläintuotantoon sekä alan asiaintuntijatehtävissä tarvittavaan osaamiseen. Näitä osaamisalueita voivat olla mm. neuvonta, markkinointi, talous, kehittäminen ja asiakaspalvelu. Voit sisällyttää opintoihisi myös omien kiinnostuksen kohteiden mukaisia opintoja ja rakentaa itsellesi omannäköisen osaamisen maatalouselinkeinojen ja ruuantuotannon ammattilaisena.
Opintoihin sisältyy kaksi pakollista harjoittelua, toinen maaseutuyrityksessä ja toinen alan asiantuntijatehtävissä, kummankin pituus on 50 päivää. Harjoitteluiden tavoitteena on soveltaa opintojen aikana hankittua tietoa käytäntöön.
Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa ja kehittämään siihen ratkaisun.
HAMKin opiskelijana voit muotoilla tutkinnostasi juuri sinulle sopivan. Voit valita erilaisia opintoja meiltä ja maailmalta, sekä suorittaa tutkintoon kuuluvia opintojasi erilaisin toteutustavoin.
Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:
Opintoja meillä, muualla ja maailmalla
HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!
Yritteliäs korkeakoulu
Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!
Design Factory
DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!
RUN-EU -opinnot
HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!
Vaihto-opinnot
Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?
HAMKin opintotarjonta
Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!
Ristiinopiskelu
HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Maaseutuelinkeinojen koulutuksesta!
Mustialan kampukselta löytyy erilaisia majoitusmahdollisuuksia opiskelijoillemme. Pääset tutustumaan näihin mahdollisuuksiin tarkemmin sivultamme ”Asuminen Mustialassa”.
Opintosi alkavat Mustialan kampuksella maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 jatkuen kahden päivän ajan. Nämä päivät koskevat kaikkia aloittavia opiskelijoita.
Aloituspäivien keskeisenä tavoitteena on tutustua Maaseutuelinkeinojen tutkintoon ja alkamassa oleviin opintoihin, sekä opiskelutapoihin. Päivien aikana ilmoittaudut opintoihin, teet opiskelutavan valinnan ja pääset ryhmäytymään omaan opiskelijatiimiisi.
Jos olet hakenut asuntoa Mustialasta, saat vuokrasopimuksen ja avaimen ensimmäisenä päivänä. Myös Kelan ateriatukikortit saat ensimmäisinä päivinä. Lyhyemmän ajan majoituksen hinta on 30 €/yö/hlö omilla liinavaatteilla (talon liinavaatepaketti +12€/ hlö/ majoituskerta), lisätietoa ja hakemuslomake täältä.
Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja aloita Digistarttipaketin suorittaminen ennen aloituspäiviä, perehdy ainakin osioihin 1-6, niin pääset opinnoissasi sujuvasti alkuun. Digistarttipaketti on osa ensimmäistä opintokokonaisuutta.
Agrologiopinnot on mahdollista opiskella pääosin etänä, opintoihin sisältyy muutama lähipäivä kampuksella, jotka ilmoitetaan erikseen lukuvuoden alussa. Toteutamme opintoihin liittyvää verkko-ohjausta päivä- ja ilta-aikaan. Opiskelutapa valitaan verkossa jokaisen opintojakson alussa, opintojaksolle ilmoittautumisen jälkeen.
Opintoihin liittyvä aineisto, materiaalit, palautettavat tehtävät ja tentit ovat kaikille opiskelumalleille samat, samoin osaamistavoitteet ja arviointikriteerit. Luentomateriaali on tuotettu videoiksi ja ne voi kuunnella ja katsoa koska tahansa. Jokaisen opiskelijan vastuulla on opiskella itsenäisesti opiskelumateriaali verkko-oppimisympäristössä, palauttaa tehtävät ja osallistua tentteihin niiden aikataulujen mukaisesti. Myös etäopiskeluun sisältyy tiimiopiskelua, tiimien ohjaukset ovat aikaan sidottuja.
Lähipäiviä on noin kerran 8 viikon aikana.
Lukuvuoden 2024-2025 lähipäivät ovat:
maanantai-tiistai 26.-27.8.2024,
perjantai 15.11.2024 klo 9-16,
perjantai 31.1.2025 klo 9-16,
perjantai 21.3.2025 klo 9-16
Jäikö kysyttävää?
Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:
Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:
Nopeammin valmiiksi?
Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.
24 / 7 – opiskelun pikakaista
Jos tavoitteesi on valmistua nopeammalla aikataululla ja sinulla on jo alan osaamista, aiempia opintoja ja/tai alan työkokemusta, voi 24/7-opiskelumalli olla sinulle sopiva. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit, opiskelumateriaalit, palautettavat tehtävät ja tentit ovat samat kaikissa opiskelumalleissa.
24/7-pikakaista antaa sinulle mahdollisuuden opiskella pääosin ajasta ja paikasta riippumatta. Opintomateriaalit ovat itsenäisesti opiskeltavissa verkko-oppimisympäristössä sinulle sopivana aikana, tentit ja tehtäväpalautukset ovat aikaan sidottuja. Jos opiskelet useampaa opintojaksoa yhtä aikaa, tarvitset järjestelmällisyyttä, itsenäistä opiskeluotetta sekä suunnitelmallista ajankäyttöä.
Lue lisää HAMKin 24/7-opiskelumallista:
Täydennä osaamistasi!
Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?
Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.
Etsitkö jotain muuta?
Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta:
Bio- ja elintarviketekniikka
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Hevosalan liiketoiminta
Yrittäjyys ja liiketalous
210 opintopistettä
Kestävä kehitys
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Maaseutuelinkeinot
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Metsätalous
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Puutarhatalous
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Rakennettu ympäristö
Luonnonvara-alat ja biotalous
240 opintopistettä
Tieto- ja viestintätekniikka, kiertotalous
Tietojenkäsittely ja ICT
240 opintopistettä
Eläinkuljettajakoulutus; Kaupallisten eläinkuljetusten kuljettajien ja hoitajien koulutus ja koe
Luonnonvara-alat ja biotalous
Hiilinieluihin liittyvä osaaminen metsätaloudessa
Luonnonvara-alat ja biotalous
30 opintopistettä
Johtaminen ja tulevaisuuden työelämätaidot
Luonnonvara-alat ja biotalous
15 opintopistettä
Kehitä ekokestävää johtamisosaamistasi
Luonnonvara-alat ja biotalous
2 opintopistettä
Kestävä kehitys.nyt
Luonnonvara-alat ja biotalous
2 opintopistettä
Kestävä kehitys.nyt
Luonnonvara-alat ja biotalous
2 opintopistettä
Kestävä, tutkiva kouluyhteisö
Luonnonvara-alat ja biotalous
5 opintopistettä
Kestävän kehityksen osaajakoulutus
Luonnonvara-alat ja biotalous
30 opintopistettä
Kestävän kehityksen osaajakoulutus 2025
Luonnonvara-alat ja biotalous
15 opintopistettä
Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutus
Luonnonvara-alat ja biotalous
2 opintopistettä