Hyppää sisältöön
Etusivu Aino Kouri, HAMKOn hallituksen puheenjohtaja, puutarhatalouden opiskelija

Aino Kouri, HAMKOn hallituksen puheenjohtaja, puutarhatalouden opiskelija

Aino Kouri on toiminut opiskelijakunta HAMKOn hallituksen puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta. Lisäksi hän loppusuoralla hortonomin opinnoissaan. Molemmista positioistaan Aino löytää oman sisäisen parastajansa.

HAMKOssa se on tietysti pyrkimys edistää opiskelijoiden asiaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Ja koska Aino opiskelee Lepaalla, hän kokee sydämen asiaksi pitää esillä HAMKin monia pieniä kampuksia.

”Haluan että kaikilla olisi hyvä opiskelijaelämä sekä mahdollisuudet vaikuttaa, ja että olisi yhteisöllistä, kaikille sopivaa toimintaa tarjolla.”

Ajankohtainen asia on uuden hallituksen budjettiesitys, joka on nostanut esiin huolen opiskelijoiden toimeentulosta.

”Suomella kuitenkin on intohimoiset koulutustavoitteet, niin kunhan nyt ei ammuttaisi omaa nilkkaan sillä, että leikataan opiskelijoilta ja heidän hyvinvoinnistaan”, Aino pohtii.

Opinnoissaan Aino viimeistelee opinnäytetyötään. Hänellä on myös oma toiminimi. Hän on jo tehnyt oman alan töitä, kuten kasvuominaisuuksien tutkimista tiloilla, jotka käyttävät kasvualustana jotain tilalla syntynyttä jätettä.

Minua kiinnostavat kekseliäät ruoantuotannon tavat kaupungistuvassa maailmassa.

Aino Kouri, HAMKOn hallituksen pj

Ainoa ylipäätään kiinnostaa kekseliäät ruoantuotannon tavat kaupungistuvassa maailmassa.

”Olin töissä paikassa, jossa kasvatettiin kiertotalousmenetelmällä sieniä käytöstä poistetuissa merikonteissa purkuun menneellä teollisuusalueella. Se toi ruoantuotannon lisäksi vihreyttä kaupunkialueelle.”

Ainon mielestä kaikelle tämänkaltaiselle innovatiivisuudelle ja ”parastamiselle” on suuri tarve, kun kaupungistuminen kiihtyy. Etujoukoissa voivat hänen mukaansa olla pienet toimijat, joiden on pakko olla kekseliäitä pärjätäkseen. Ympäristökysymyksiin intohimoisemmin suhtautuvat vaikuttaisivat myös pitävän kokonaisvaltaisemmin huolta työntekijöiden hyvinvoinnista.

”Tämä pätee paitsi HAMKOon, myös erääseen työpaikkaani. Siellä johto sai samaa palkkaa, kuin niin sanottu tavallinen työntekijä”, Aino sanoo.

HAMKOlle ollaan pian valitsemassa uutta hallitusta. Aino sanoo, että puheenjohtajana on päässyt tekemään paljon kaikkea erilaista.

”Tapahtumajärjestäminen, vaikuttaminen ja eräänlainen henkilöstöjohtaminenkin ovat olleet kiinnostavia asioita. Tärkeintä tällaisessa järjestötyössä on muistaa, että prosessit ovat usein hitaita ja tämä ei ole sooloilua, vaan kaikki tehdään yhdessä.”

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Maailman parastajat

Me HAMKissa uskomme, että maailma voidaan pelastaa jalat maassa. Tarvitaan vaan rohkeita ihmisiä ja konkreettisia tekoja.

Meitä on noin 10 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella, verkossa ja kansainvälisesti.