Hyppää sisältöön
Käsi pitelee kasvin taimea. Taustalla pelto ja kaksi ihmistä.

Maasta elinvoimaa

Kestävän ruoantuotannon ja uusien innovaatioiden tuomat mahdollisuudet Uudellamaalla

Hankkeen tiedot

HankeMaasta elinvoimaa – kestävän ruoantuotannon ja uusien innovaatioiden tuomat mahdollisuudet Uudellamaalla
Kesto1.11.2024 – 30.10.2026
ToteuttajatLaurea-Ammattikorkeakoulu OY (päätoteuttaja), Hämeen ammattikorkeakoulu
RahoittajatUudenmaan ELY-keskus, Euroopan maaseuturahasto 2023–2027
Budjetti197 908,20 € (HAMKin osuus 81 148 €)

Edistämme Uudenmaan ruoantuotannon kestävien liiketoimintamahdollisuuksien lisäämistä, ympäristöystävällisyyttä ja muutoskestävyyttä.

Välitämme tuoreinta tietoa kokonaiskestävän maatalouden, uudistavan (regeneratiivisen) ruoantuotannon, kiertotalouden ja uusien innovaatioiden tuomista mahdollisuuksista maaseudun kestävän elinvoimaisuuden kehittämiseen.

Ruoan alkutuotannon kestävyydellä on suuri merkitys koko ruokaketjun kestävyydelle. Maaseudun biokiertotalouden ja maatalousmaan hiilinielujen tuomat mahdollisuudet ovat laajat ja ilmastopäästöjen hillinnän näkökulmasta globaalisti merkittäviä. Uusien ratkaisujen käyttöönotto vaatii monipuolista yhteistyötä ja aktivointia uuden tiedon omaksumiseen.

Teemme yhteistyötä aihepiirin kannalta olennaisten toimijoiden ja hankkeiden kanssa, kuten Ilmastotaitaja – Tutkimustietoa ja hyviä käytäntöjä kuluttajille ja maaseudun yrittäjille -hankkeen sekä Kestävästi ja vastuullisesti toimiva maatila MaKe -hankkeen kanssa.

Järjestämme sekä laajalle yleisölle suunnattuja tilaisuuksia, että eri teemoihin paneutuvia pienemmille kohderyhmille suunnattuja alueellisia tapahtumia Länsi-, Keski- ja Itä-Uudellamaalla. Tapahtumat kytketään kansallisiin ja alueellisiin kestävän ruoantuotannon strategioihin.

Hankkeessa välitetyn tiedon avulla Uudenmaan maaseudun ruoantuotantoa ja elinkeinotoimintaa on mahdollista uudistaa kestävään, innovatiiviseen ja muuttuvissa olosuhteissa muutoskykyiseen suuntaan. Viestimme myös TKI-yhteistyön ja rahoituksen mahdollisuuksista kehittämistyön vauhdittamiseen ja työn jatkamiseen hankkeen jälkeen.

Kohderyhmä

Uudenmaan maaseudun ruoantuotannon toimijat. Hankkeessa huomioidaan myös kaksikielisyys.

Toiminta-alue

Uusimaa

Seuraa hanketta somessa!

Tutustu hankkeen sosiaalisen median kanaviin:

Yhteystiedot

Tero Hokkanen

TKI-asiantuntija

Laurea ammattikorkeakoulu

tero.hokkanen@laurea.fi

+358 50 413 1903