Kiertotalous terveys- ja hyvinvointialojen vauhdittajana
Minkälaisilla kiertotalousratkaisuilla terveys- ja hyvinvointituotteiden tuottamisesta voidaan tehdä kestävämpää? Mitä hyötyjä arvo-ketjuttamisella voidaan saavuttaa esimerkiksi kosmetiikka- tai lääketeollisuudessa? Tule kuulemaan Laurean Tikkurilan kampukselle lisää!
Aika: ke 12.2.2025 klo 13.00–16.00
Paikka: Laurea ammattikorkeakoulu, Tikkurila (Ratatie 22, 01300 Vantaa)
Kenelle: Terveys- ja hyvinvointialojen yritykset, jotka valmistavat tai käyttävät biopohjaisia raaka-aineita, sekä yritykset, joiden tuotannosta syntyy kosmetiikkaan ja hyvinvointituotteisiin soveltuvia sivuvirtoja. Alan tutkijat.
OHJELMA
13.00 Tervetuloa + tilaisuuden puhujat
FarKos-hankkeen toiminnan esittely
TBA
Mari Granström, toimitusjohtaja, FT, Origin by Ocean
Mikro- ja nanokuituja ruoantuotannon sivuvirroista
Antti Laukkanen, kehitysjohtaja, FT, KCL
Kestävyysnäkökulmia lääkemuodon valmistukseen ja apuainevalintohin
Mia Siven, apulaisprofessori, FaT, Helsingin yliopisto
Ohjelma tarkentuu myöhemmin.
16.00 Virallinen ohjelma päättyy
16.00-18.00 Cocktail- ja verkostoitumistilaisuus
Virallisen ohjelman jälkeen osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua cocktail-tilaisuudessa muiden alan toimijoiden kanssa. Näytteillä myös FarKos-hankkeessa kehitettyjä kosmetiikkatuotteita, bioraaka-aineita sekä lääkeformulaatioita.
Puhujat
Mari
Granström
toimitusjohtaja, FT,
Origins by Ocean
Esittelyteksti ja kuva tulossa.
Antti Laukkanen
kehitysjohtaja, FT,
KCL
Teollisen tuotekehityksen ammattilainen, polymeerikemistin taustalla. Työkokemusta Antilla on akateemisesta tutkimuksesta, metsäteollisuudesta ja start up -skenestä.
Mia
Sivén
Apulaisprofessori (kestävä farmasia), Farmasian tiedekunta, Helsingin yliopisto
Mia on kestävään farmasiaan erikoistunut tutkija, jonka työn keskiössä ovat vastuulliset lääkemuodot ja niiden valmistus sekä alan sääntely. Sivén toimii kestävän farmasian professorina ja korostaa työssään lääkkeiden elinkaaren aikaista kestävyyttä sekä poikkitieteellisen yhteistyön merkitystä.
Kotimaiset bioraaka-aineet terveys- ja hyvinvointituotteissa (FarKos)
Kehitämme ja tutkimme menetelmiä kotimaisten sivuvirtojen prosessointiin sekä bioraaka-aineiden, kuten viljeltyjen kasvien, sienten ja levien tuottoon ja prosessointiin. Tutkimme ja hyödynnämme näitä raaka-aineita kosmetiikan ja farmaseuttisten tuotteiden kehityksessä. Hyödynnämme tutkimuksessamme edistyneitä teknologioita, kuten bioreaktorituotantoa, kerrosviljelyä ja 3D-tulostusta.