Hyppää sisältöön
Iäkäs mies tietokoneen välityksellä etälääkärin vastaanotolla.

InnoHoivaHub

Euroopan unionin osarahoittama -logo

Uudenmaan liitto -logo
Hämeen liitto -logo. Regional council of Häme. Kirjoitettu mustalla. Ylhäällä punainen vaakuna.

Hankkeen tiedot

HankeInnoHoivaHub
Kesto1.9.2024-31.5.2027
ToteuttajatHämeen ammattikorkeakoulu
RahoittajatEuroopan aluekehitysrahasto EAKR, Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma
Toimintalinja
1. Innovatiivinen Suomi
Erityistavoite
1.1 Tutkimus- ja innovointivalmiuksien ja kehittyneiden teknologioiden käyttöönoton parantaminen
Budjetti432 160 €, josta EU-rahoitusta 302 508 €

Yhdistämme Kanta-Hämeen kotihoidon toimijat, teknologiayritykset ja alueen asukkaat kehittämään uusia koti- ja etähoidon palveluita ja vahvistamaan digiosaamista.

Koti- ja etähoidon palveluilla sekä hyvinvointiteknologian hyödyntämisellä on suuri potentiaali ikääntyvien ihmisten arjen sujuvuuden parantamisessa ja terveyden edistämisessä. InnoHoivaHub -hankkeessa kehitämme Kanta-Hämeen koti- ja etähoitoa yhdessä alueen kotihoidon toimijoiden, teknologiayritysten, asukkaiden ja oppilaitosten kanssa. Rakennamme Kanta-Hämeeseen osaamiskeskittymän ja yhteiskehittämisen verkoston, jonka tavoitteena on uudistaa kotiin vietävien digitaalisten palvelujen tarjontaa.

Kohderyhmä

Hankkeen varsinaiset kohderyhmät ovat Kanta-Hämeen alueella toimivat koti- ja etähoitopalveluiden palveluntuottajat sekä koti- ja etähoidon teknologiaa tuottavat ja kehittävät yritykset. Välillisiä kohderyhmiä ovat Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ikäihmisten palveluiden järjestäjät, alueen ikääntyvä väestö ja seniori- ja potilasjärjestöt, kotipalveluita tuottavat kolmannen sektorin toimijat sekä toisen asteen ammatilliset oppilaitokset ja ammattikorkeakoulu.

Toiminta-alue

Hankkeen ensisijainen maantieteellinen toiminta-alue on Kanta-Häme, mutta hankkeen tulokset ja vaikutukset voivat ulottua laajemmin myös kansalliselle ja kansainväliselle tasolle hankkeessa tehtävän tutkimus- ja kehittämistoiminnan myötä.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeessa rakennamme kotiin vietävien digitaalisten palveluiden osaamiskeskittymän, jonka toiminnalla edistetään sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää liiketoimintaa ja digiosaamista alueella.

Tavoitteet:

  1. Osaamiskeskittymän ja yhteiskehittämisen verkoston rakentaminen Kanta-Hämeen alueen koti- ja etähoidon palveluiden kehittämiseksi.
  2. Uusien palvelukonseptien kehittäminen Kanta-Hämeen kotihoidon pk-yritysten liiketoiminnan edistämiseksi.
  3. Kanta-Hämeen kotihoidon toimijoiden digiosaamisen ja teknologisen osaamisen vahvistaminen.

Hankkeen toimet

Kokoamme yhteen kotihoidon palveluntuottajia ja teknologiayrityksiä luomaan uusia palvelu- ja tuotekonsepteja yhteiskehittämisen menetelmin.

Kutsumme verkostoon Kanta-Hämeen kotihoidon palveluntuottajia ja Suomessa toimivia koti- ja etähoitoon keskittyviä teknologiayrityksiä. Kokoamme asiakasraadin digipalveluista kiinnostuneista seniorikansalaisista.

Tuotamme kartoituksen koti- ja etähoidon palveluiden ja toimintaympäristön nykytilasta. Tarjoamme kotihoidon palveluntuottajille ja teknologiayrityksille mahdollisuuksia uusien palvelu- ja tuotekonseptien yhteiskehittämiseen.

Luomme palveluntuottajat, asiakkaat ja omaiset yhdistävän portaalin palveluiden ja innovaatioiden yhteiskehittämisen tueksi. Edistämme osaamiskeskittymän ja verkoston toiminnan jatkuvuutta luomalla toimintaa tukevia materiaaleja ja käytäntöjä.

Iäkäs nainen katsoo tabletin välityksellä etälääkärin vastaanotolla.

Tuottaako yrityksesi kotihoidon palveluja Kanta-Hämeen alueella? Vai kehitättekö teknologioita koti- ja etähoidon tarpeisiin? Jos innovaatioverkosto herätti kiinnostuksenne, olettehan yhteydessä projektipäällikkö Hanna Naakkaan.

Yhteystiedot

Hanketta toteuttaa moniammatillinen Kotiin vietävien digitaalisten palveluiden tutkimusryhmä.

InnoHoivaHub -hankkeen projektipäällikkönä toimii Hanna Naakka ja projektikoordinaattorina Elli Lukkarinen.

Päivi Sanerma

Timo Hynninen

Joona Koistinen

Eeva-Maria Berggren

Ashley Davis

Muut hankkeet, joissa kehitetään kotiin vietäviä digitaalisia palveluita

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun logo. Kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli