Hyppää sisältöön
Etusivu Metsähallitus HAMKin metsätalousinsinööriopiskelijoiden kummiksi

Metsähallitus HAMKin metsätalousinsinööriopiskelijoiden kummiksi

Metsähallitus Metsätalous Oy toimii kummiyrityksenä syksyllä 2024 aloittaneille HAMKin metsätalousinsinööriopiskelijoille. Kolmivuotinen yhteistyö kattaa sekä suomen- että englanninkielisen koulutusohjelman.

Kummitoiminnan tavoitteena on löytää yhteistyötapoja, jotka hyödyttävät kumpaakin osapuolta. Yhteistyön muotoja ovat muun muassa asiantuntijaluennot, erilaiset projektit sekä vierailut työmailla ja maastokohteilla.

HAMKin tavoitteena on integroida opetukseen työelämän haasteet ja tarpeet. Projekteissa Metsähallitus antaa toimeksiantoja, joita opiskelijat toteuttavat opettajien ohjauksessa ja valmennuksessa. Aitojen työelämälähtöisten projektien avulla opiskelijat oppivat työelämän vaatimia taitoja.

“HAMKille yhteistyö tarjoaa valtavasti hyötyä, sillä se mahdollistaa läheisen yhteistyön työelämän kanssa. Työelämäprojektien kautta yritys voi puolestaan saada aitoja ratkaisuja ja uusia näkökulmia erilaisiin teemoihin”, toteaa HAMKin metsätalouden koulutuspäällikkö Elise Stenroos.

Kummitoiminnan myötä Metsähallitus pääsee esittelemään omaa toimintaansa ja kertomaan opiskelijoille yrityksestä työnantajana. Tarkoituksena on myös esitellä Metsähallituksen työntekijöiden erilaisia ura- ja opiskelutarinoita.

”Oli kiintoisaa päästä esittäytymään metsäalan opiskelijoille ja kertomaan, miten olen päätynyt alalle ja Metsähallitukseen nykyiseen tehtävääni. Toivottavasti uratarinoistamme on hyötyä opiskelijoille”, kertoo Metsähallitus Metsätalous Oy:n korjuupäällikkö Panu Kuotola.

HAMKissa aloittaa vuosittain noin 65 metsätalousinsinööriopiskelijaa, joista osa opiskelee Evon kampuksella ja osa monimuoto-opiskelijana ympäri Suomea. Lisäksi syksyllä on aloittanut toinen ryhmä kansainvälisiä opiskelijoita englanninkielisessä koulutusohjelmassa (Sustainable Forest Management).

Lisätietoja: