Hyppää sisältöön
Etusivu Uraseurantakysely vuonna 2019 valmistuneille käynnistyy 10.10.2024 – alumni, vastaathan kyselyyn!

Uraseurantakysely vuonna 2019 valmistuneille käynnistyy 10.10.2024 – alumni, vastaathan kyselyyn!

Valtakunnallisen uraseurantakyselyn tarkoituksena on selvittää, minkälainen on ammattikorkeakoulusta valmistuneen työ- ja uratilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Kysely toteutetaan 10.10.-10.11.2024.

Tänä vuonna uraseurantakyselyn kohderyhmään kuuluvat kaikki suomalaisista ammattikorkeakouluista vuonna 2019 AMK- tai YAMK-tutkinnosta valmistuneet. Kyselyn avulla selvitetään ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllistymistä sekä tyytyväisyyttä omaan tutkintoon ja työuraan.

Kyselystä saatuja tietoja käytetään muun muassa koulutusten kehittämisessä sekä opiskelijoiden uraohjauksessa. Se tuottaa myös arvokasta tietoa työnantajista ja työtehtävistä, joihin opiskelijat ovat työllistyneet. Lisäksi kolme prosenttia ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta määräytyy uraseurantakyselyn vastausten perusteella.

Kysely toteutetaan vuosittain ja siitä vastaa valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen uraseurantaverkosto. Aiempien vuosien uraseurantakyselyjen tuloksia on koottu Vipuseen sekä Töissä.fi-palveluun.

Vuoden 2019 valmistuneita tavoitellaan sähköpostitse ja tekstiviestillä

Vuonna 2019 amk- tai yamk-tutkinnon suorittaneet saavat henkilökohtaisen kutsulinkin uraseurantakyselyyn sähköpostitse ja tekstiviestillä. Seuraathan siis sähköpostiasi ja saapuvia tekstiviestejä ja vastaa kyselyyn. Vastauksesi on meille tärkeä!

Taustatiedot poimitaan opetus- ja kulttuuriministeriön ylläpitämästä korkeakoulujen valtakunnallisesta tietovarannosta Virrasta. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa.

Lisätietoja: