Hyppää sisältöön
Home HAMK menestyi erinomaisesti kansainvälisessä rahoitushaussa

HAMK menestyi erinomaisesti kansainvälisessä rahoitushaussa

Hämeen ammattikorkeakoulu on saanut viisi uutta Erasmus+ rahoitusta koulutuksen ja osaamisen kehittämiseen Afrikassa ja Aasiassa. Suomalaisista korkeakouluista HAMK pärjäsi rahoitushaussa parhaiten.

Päätökset vuoden 2024 Erasmus+ -rahoitushauissa on julkaistu. Rahoitusta oli tarjolla kahdessa ohjelmassa: korkeakoulujen kehittämishankkeet ja ammatillisen koulutuksen kapasiteetin kehittämishankkeet.

Erasmus+ -ohjelman hankkeet ovat kansainvälisiä yhteistyöhankkeita, joilla pyritään kehittämään innovatiivisia opetussisältöjä ja -menetelmiä sekä kouluttamaan henkilöstöä ja opiskelijoita vastaamaan nopeasti muuttuvan maailman erilaisiin haasteisiin. Ne toteutetaan yhteistyössä Euroopan ja muiden maiden korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten välillä.

Korkeakoulujen kehittämishankkeisiin sai rahoitusta yhteensä 151 hanketta, lähes 120 maasta. Rahoitetuista hankkeista 15:sta on mukana suomalaisia korkeakouluja. Ammatillisen koulutuksen hankkeita rahoitettiin yhteensä 72, joissa mukana on neljä suomalaista toimijaa.

Parhaiten suomalaisista korkeakouluista menestyi molemmissa ohjelmissa HAMK, joka on mukana yhteensä viidessä hankkeessa Afrikassa ja Aasiassa. Näin ollen HAMK sai rahoitusta kaikkiin hakemiinsa hankkeisiin, lukuun ottamatta yhteen, jossa siinäkin ollaan varasijalla.

“Meillä HAMKissa on vahvaa käytännön osaamista niin opettamisen kuin koulutusjärjestelmien ja niiden ympärille muodostuvien oppimisympäristöjen kehittämisessä. Koulutusyhteistyö afrikkalaisten ja aasialaisten kumppaneiden kanssa vahvistaa merkittävästi myös omaa kansainvälistä osaamistamme”, sanoo kansainvälisen TKI-toiminnan kehittämispäällikkö Teija Lehtonen.

HAMK on mukana seuraavissa hankkeissa:

Uusien Erasmus+ Afrikka -hankkeiden toteutuksesta vastaa HAMK Bio -tutkimusyksikkö ja Aasia –hankkeesta HAMK Edu -tutkimusyksikkö. Viiden hankkeen kokonaisrahoitus on 3,4 milj. euroa, josta HAMKin osuus on noin 0,9 milj. euroa.

Hankkeet ovat kolmivuotisia ja alkavat vuoden 2024 loppupuolella.

Lisätietoja