Hyppää sisältöön
Home Maaperän eri kerrokset materiaalina muotoiluopiskelijoiden osastolla Habitaressa

Maaperän eri kerrokset materiaalina muotoiluopiskelijoiden osastolla Habitaressa

Hämeenlinnalaista punasavea, kainuulaista kaoliinia – Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat kaivautuvat pintaa syvemmälle materiaalin ja ihmisyyden kerroksiin uutta muotoilua esittelevässä näyttelyssään HABITARE-messuilla 11.–15.9. Osastollamme ja verkossa voi tutustua myös uuteen digitaaliseen muotoilujulkaisuumme HAMKZINEEN.

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) älykkään ja kestävän muotoilun koulutusohjelmassa voi ainoana Suomessa opiskella lasi- ja keramiikkamuotoilua, jalkine ja vaatemuotoilun lisäksi. Muotoilun koulutuksessa HAMKissa on opiskelijoita yli 20 maasta.

Lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijat ovat tuoneet tämän vuoden Habitare-messuille teoksia ja tuotteita, jotka ovat tulkintoja teemasta ”Beneath the Surface”. Näyttelyn vierailijat pääsevät kurkistamaan maan pinnan alle töissä, joiden materiaalit ovat peräisin maaperän eri kerroksista.

Mukana on kahdenkymmenen muotoilun opiskelijan teoksia, joissa on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja ja tekniikoita käsin rakentamisesta 3D-tulostamiseen. Opiskelijoiden pyrkimys kestävyyteen näkyy materiaalivalinnoissa, joista mielenkiintoisimpia ovat erilaiset kierrätysmateriaalit sekä paikalliset materiaalit, kuten Hämeenlinnasta kaivettu punasavi sekä kainuulainen savimineraali kaoliini.

HAMKin osastolla voi myös pysähtyä tunnustelemaan ja kokeilemaan erilaisia lasi- ja keramiikkamateriaaleja. Näytteet kutsuvat pohtimaan millaisia kokemuksia, tunteita ja muistoja ne herättävät mielen kerroksissa.

Uusi HAMKZINE esittelee tulevaisuuden muotoilijoita

Esittelemme Habitaressa keskiviikkona 11.9. klo 9–12 myös uuden digitaalisen muotoilujulkaisumme HAMKZINEN. HAMKZINE on muotoilun koulutuksen henkilökunnan ja opiskelijoiden tuottama verkkojulkaisu, joka sisältää mielenkiintoisia tarinoita ja vieraita muotoilun maailmasta ja opiskelijaelämästä, upeita Janita Aution kuvia opiskelijoiden töistä ja sekä opiskelijoiden portfolioita. Tarjolla on alkoholitonta ruusukvitten-kuohujuomaa, joka on valmistettu HAMKin Lepaan puutarha-alan koulutusta tarjoavalla kampuksella.

Löydät HAMKin ”Beneath the Surface” näyttelyn uutta muotoilua esittelevästä The Block -osastosta hallista 6. Osastolla on tavattavissa muotoilun opiskelijoita läpi koko messujen kertomassa näyttelystä, teoksista ja muotoilun opinnoista.

Lisätietoja

Pääkuvassa vasemmalla Ronja Mäkelän vaasi “Tilkka”, oikealla kukan sydän Enna Kukkolan teoksesta.