Hyppää sisältöön
Home Events Energiatehokkuutta julkisiin kiinteistöihin -hackathon 19-20.9.2024

Energiatehokkuutta julkisiin kiinteistöihin -hackathon 19-20.9.2024

Julkisten kiinteistöjen toimintaympäristössä on paljon potentiaalia datan ja digitalisaation hyödyntämiselle. Kiinteistön ylläpidosta vastaavat voivat hyödyntää työssään erilaisia palveluita kuten tekoälysovelluksia, jotka ohjaavat kiinteistöä ns. älykkäitä ohjauksia hyödyntämällä. Älykkäät ohjaukset tarkoittavat digitalisaation ja datan hyödyntämistä esimerkiksi lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaamiseen mahdollisimman energiatehokkaasti varmistaen myös laadukkaat sisäilmaolosuhteet sekä kiinteistön käyttäjille että kiinteistölle itselleen. 

Hackathonin tarkoituksena on löytää uusia innovaatioita ja ideoita julkisten kiinteistöjen energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden lisäämiseksi älykkäitä ratkaisuja hyödyntäen. Mukaan tapahtumaan voi ilmoittautua niin yritykset, kuntien edustajat kuin opiskelijatkin.

Kehittämispäivät hackathonin merkeissä järjestetään Teamsissa 19.9.2024 klo 12-16 ja Hämeenlinnassa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella 20.9.2024 klo 12-16. HUOM! Paikkoja on rajoitetusti (max. 50 osallistujaa), joten varmista paikkasi ja ilmoittaudu pian mukaan!

Hackathonin järjestää ”DaKiVE – Datalla Kiinteistöjen Vähähiilisyyteen ja Energiatehokkuuteen” -hanke. Hanketta toteuttaa yhteistyössä HAMK (Hämeen ammattikorkeakoulu) sekä Suomen ympäristöopisto – SYKLI. Hankkeessa pilotoidaan ja luodaan toimintasuunnitelma älykkäiden ohjausten käyttöönottoon ja laajamittaiseen hyödyntämiseen Kanta-Hämeen alueella.