Hyppää sisältöön
Home HAMKin kummiurheilija Justus Kunnas: Kohti Espanjan liigaa – liiketalouden ammattilaisena

HAMKin kummiurheilija Justus Kunnas: Kohti Espanjan liigaa – liiketalouden ammattilaisena

Futsal-lupaus Justus Kunnas on jo herättänyt kiinnostusta maailmalla, mutta miestä pitelee Suomessa tutkinto, jonka hän haluaa suorittaa kunnialla loppuun.

Futsal on ehkä Suomessa suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi laji, mutta maailmalla sillä voi vaikka ansaita elantonsa.

“Espanjan liiga on maailman tasokkain futsal-liiga ja todennäköisesti jokaisen pelaajan unelma”, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulu HAMKin kummiurheilijoihin kuuluva Justus Kunnas.

Suomen futsal-liigassa ja -maajoukkueessa pelaavaan Kunnakseen on jo kohdistunut tiedusteluita, josko pelit maistuisivat Suomen ulkopuolella. Täällä hänet ovat kuitenkin toistaiseksi pitäneet liiketalouden opinnot HAMKin Hämeenlinnan kampuksella.

“Opinnäytetyöstä tämä oikeastaan enää on kiinni”, vuonna 2021 opintonsa aloittanut Kunnas kertoo.

Liiketalouden monet mahdollisuudet

Kunnas tietää itsekin olevansa vahva ja kokonaisvaltainen pelaaja, joka tunnetaan varsinkin kovasta laukauksestaan. Lisäksi hän treenaa säntillisesti ja kunnianhimoisesti.

“Uskon, että minulla on kaikki edellytykset ammattimaiseen peliuraan. Koulutuksen merkitystä ei kuitenkaan voi missään nimessä väheksyä”, hän sanoo.

Ammattitutkinto tuo turvaa tulevaisuudelle. Ennen opintoja HAMKissa Kunnas oli jo suorittanut lähihoitajan tutkinnon, mutta näki liiketalouden alalle hakeutumisessa hoivaa enemmän erilaisia, itselleen sopivia mahdollisuuksia.

“Opiskelu on ollut hyvin monipuolista ja antanut paljon erilaisia valmiuksia aina palkanlaskennasta markkinointiin. Pidän alan työllistymismahdollisuuksia oikein hyvänä juuri tämän takia.”

HAMK oli Valkeakoskelta kotoisin olevalle Kunnakselle luonteva valinta sijaintinsa ansiosta.

“Opintojen ensimmäisen vuoden asuin Hämeenlinnassa, mutta nykyään opiskelen Akaasta käsin, missä myös pelaan Akaa Futsalissa. Kulkeminen on ollut tosi helppoa”, sanoo Kunnas.

Itsekuria ja keskittymistä

HAMKin kummiurheilijana Kunnas saa oppilaitokselta rahallista tukea urheiluun. Hän kuvaa sponsoroinnin tuomaa apua merkittäväksi.

“On tosi hienoa, että HAMK tarjoaa mahdollisuutta keskittyä kokonaisvaltaisemmin urheiluun. Rahallisen sponsoroinnin lisäksi myös opintoja on voinut järjestää joustavasti”, Kunnas kiittää.

Kunnaksen aloittaessa opintonsa, niitä suoritettiin vielä paljon lähiopintoina. Koronan johdosta asetelma keikahti päälaelleen, ja nykyään enää harvalla kurssilla on varsinaista fyysistä läsnäolopakkoa.

“Tiedostan, että etänä opiskelu vaatii itseltäni enemmän itsekuria ja keskittymistä”, Kunnas myöntää.

“Mutta tässä auttaa ajattelu, että opiskelen itseäni varten. Kaikki vaiva minkä nyt jaksan nähdä, palkitaan varmasti myöhemmin. Ei se oikeastaan eroa urheilusta.”

HAMKin kummiurheilijat

  • Tuemme opiskelijoiden mahdollisuutta yhdistää oma tavoitteellinen urheilu-ura korkeakouluopintoihin.
  • Valitsemiamme urheilevia HAMKin opiskelijoita tuemme pääsääntöisesti noin 1 000 eurolla.
  • Rahallisen tuen lisäksi kaikille tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille voidaan luoda oma yksilöllinen opintosuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen.
  • Kummitoimintaa on mahdollista laajentaa myös kulttuurin aloille.