Hyppää sisältöön
Home Liiketalouden avoimesta sprintistä vauhtia tradenomin tutkintoon! 

Liiketalouden avoimesta sprintistä vauhtia tradenomin tutkintoon! 

Haaveiletko korkeakoulututkinnosta, mutta etsit joustavaa ja nopeaa tapaa suorittaa sen? Liiketalouden avoimen sprintti voi olla juuri oikea ratkaisu sinulle! Tässä blogissa kuulemme inspiroivan tarinan opiskelijasta, joka suoritti liiketalouden tradenomin tutkinnon ennätysajassa sprintin avulla.

Hannes oli jo ennen liiketalouden avoimen sprintin aloittamista kokenut yrittäjä sekä johtamisen ja riskienhallinnan asiantuntija, joka oli pitkään haaveillut liiketalouden tutkinnosta. Vaikka hänellä oli jo vahva työkokemus ja runsaasti osaamista alasta, muodollisen pätevyyden puute kalvoi. Sprinttiopinnoissa hän sai esimakua AMK-tasoisista opinnoista ja jatkoi opintoja tradenomin tutkintoon asti.

Miksi sprintti?

Sprinttiopinnoissa houkuttelevinta oli niiden joustavuus ja nopeus. Hannes pystyi aloittamaan opinnot heti ja etenemään omaan tahtiinsa. Myös mahdollisuus integroida omat työelämän projektit osaksi opintoja oli merkittävä etu. Opintojen parhaina puolina Hannes piti hyvin toteutettuja verkko-opintoja, jotka oli mahdollista suorittaa pitkälti oman aikataulun puitteissa, mutta joihin silti sai tukea opettajilta ja muilta opiskelijoilta.

Opinnot käytännössä

Kirjanpitoa ja laskentatoimea aiemmin tehneenä, Hannes uskoi niiden olevan hänen vahvuuksiaan. Kävi kuitenkin ilmi, että juuri ne vaativatkin eniten uuden opiskelua ja tiedon päivittämistä. Hannes kehuu opintojen monipuolisuutta ja sitä, että ne toivat uutta näkökulmaa hänen aikaisempaan osaamiseensa. Erityisen tyytyväinen hän oli mahdollisuuteen hyödyntää sprinttiopintoja omien yritystensä kehittämisessä. Käytännössä kaikki opinnot olisi ollut mahdollista liittää hänen työhönsä yrittäjänä. Hannes kuitenkin halusi sisällyttää opintoihinsa opintojaksoja myös jo itselleen tutumpien aiheiden ulkopuolelta saadakseen laajempaa perspektiiviä.

Nopeasti tutkintoon

Vuonna 2023 Hannes aloitti HAMKissa Kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntijan korkeakouludiplomin (60 op), jatkoi liiketalouden avoimeen sprinttiin ja lopulta tutkinto-opiskelijaksi. Tradenomin tutkinto oli taskussa siis noin 1,5 vuodessa. Tämä oli mahdollista vahvan työkokemuksen, tehokkaan ajanhallinnan ja opinto-ohjaajan tuen ansiosta. Hannes oli dokumentoinut aiempia työelämäprojektejaan tarkasti ja täten pystyi hyödyntämään niitä suoraan opinnoissaan. Hän jopa pääsi osoittamaan osaamistaan markkinointiviestinnän asiantuntijaluennoitsijana eräällä opintojaksolla!

Kaaviona Hanneksen opiskelijan polku, joka havainnollistaa blogitekstissä kuvatun Hanneksen tien maatalousyrittäjästä tradenomiksi. Polun vaiheet kulkevat työkokemuksen ja avoimen AMK:n opintojen kautta liiketalouden avoimeen sprinttiin ja tradenomin tutkintoon saakka.

Nopean tahdin salaisuus

Hannes korostaa, että hänellä oli jo ennestään laaja ja vahva osaaminen yritysmaailman eri osa-alueista ja siitä oli valtava hyöty sekä sprinttiopinnoissa että tradenomin tutkintoa suorittaessa. Täysin uusia ja vieraita aiheita opinnoissa ei tullut, mutta yksikään opintojakso ei ollut turha. Aiempaa osaamista pystyi aina syventämään ja hakemaan uusia näkökulmia opiskeltaviin asioihin. Opintoja pystyi myös suunnittelemaan omannäköisiksi. Välillä usko aikatauluissa pysymiseen oli koetuksella, mutta intensiivisempi opiskelu aina kun se oli mahdollista, auttoi pysymään aikataulussa. Hannes ei suosittele näin intensiivistä tahtia kenelle tahansa, mutta hän kertoo tylsistyvänsä, jos opittava loppuu kesken. Opintoihin käytettävä aika on toki aina pois jostakin muusta, joten erityisesti nopeutetussa tahdissa opiskelu vaatii priorisointia ja hyviä ajanhallintataitoja.

Hanneksen vinkit opiskelijoille

Tutustu sprinttiopintoihin ja ota askel kohti unelmiesi uraa!