Hyppää sisältöön

Cocoa business development

Hankkeen tiedot

HankeCocoa business development
Kesto2021–2022
ToteuttajatHämeen ammattikorkeakoulu, University of Cape Coast, Kultasuklaa Oy
RahoittajatFinnpartnership
Budjetti45 000 €

Kehitysprojektin tavoitteena oli luoda kaakaoliikentoimintaan kokonaisuudessaan kestävä liiketoimintamalli, joka tarjoaa kohtuullisen tulotason viljelijöille ja hyödyntää kaakaon sivutuotteet ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävin keinoin.

Projektia toteutetaan yhteistyössä Kultasuklaa-yrityksen ja Ghanassa sijaitsevan Cape Coast -yliopiston kanssa.

Hankkeessa Kultasuklaa tunnistaa paikallisia kumppaneita ja kehittää alustavaa liiketoimintasuunnitelmaa. HAMK tukee projektia tekemällä tutkimuksia kaakaoliiketoiminnan liiketoimintaympäristöstä, tuotantoprosesseista, logistiikasta ja kaakaon sivutuotteiden hyödyntämisestä. Tämän projektin perusteella Kultasuklaa päättää liiketoiminnan perustamisesta ja investoimisesta Ghanassa.

Osana projektia järjestetään vuosittain Arctic Choco -konferenssi, jossa tutkijat ja yrittäjät Suomesta ja Afrikasta kokoontuvat keskustelemaan tutkimuksen roolista kaakaon kestävyyden parantamisessa. Alla olevassa videossa asiantuntijat jakavat näkemyksiään aiheesta.

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Toiminta-alue

Ghana

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Yhteystiedot

Sinua saattaa myös kiinnostaa

PBL-BioAfrica

Työelämälähtöistä biotalouden yrittäjyyskoulutusta sekä yrittäjyyden edistämistä opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden keskuudessa.

FOREST21

Ilmastoviisasta metsätalousyrittäjyyden koulutusta Etelä-Afrikassa.

AGRGrow projektiryhmälä seisoo HAMKin pääsisäänkäynnin edessä

AgrGROW

Vahvistamme korkeakoulujen kyvykkyyksiä opiskelijalähtöisessä ja verkostopohjaisessa oppimisessa, ekosysteemien rakentamisessa ja ilmastoälykkään maatalousyrittäjyyden käytännön toteuttamisessa.