Hyppää sisältöön

AgriSCALE

Yhteistyöhanke maatalousyrittäjyyden laajentamiseksi ja teollisuuden sitouttamiseksi elintarvike- ja maatalousalan koulutukseen Saharan eteläpuolisessa Afrikassa

Hankkeen tiedot

HankeAgriSCALE – Yhteistyöhanke maatalousyrittäjyyden laajentamiseksi ja teollisuuden sitouttamiseksi elintarvike- ja maatalousalan koulutukseen Saharan eteläpuolisessa Afrikassa
Kesto01/2020–04/2020,
09/2020–03/2024
ToteuttajatJomo Kenyatta University of Agriculture and Technology,
Egerton University,
Bishop Stuart University,
Gulu University, University of Zambia, Mulungushi University, HAMK (pääkoordinaattori), Aalto-yliopisto, University of Pavia
RahoittajatErasmus+ European Commission; Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA); Capacity Building in the Field of Higher Education (CBHE) under Key Action 2: Cooperation for Innovation and Exchange of Good Practices
Budjetti1 000 000 eur

AgriSCALE-hankkeen tavoitteena on uudistaa Keniassa, Sambiassa ja Ugandassa sijaitsevien yhteistyökorkeakoulujen maatalousyrittäjyyden opetussuunnitelmia siten, että valmistuneet saavat työllistymistä tukevat yrittäjyysvalmiudet. Maatalousyrittäjyyden koulutuksen uudistaminen on merkittävässä roolissa sekä työpaikkojen ja vaurauden lisäämisessä että ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Yliopistojen ja yrityssektorin yhteistyöllä vahvistetaan opiskelijoiden työelämävalmiuksia. Opetuksen tukemiseksi kehitetään ongelmalähtöisen oppimisen (engl. PBL, problem-based learning) menetelmiä. Kenttäkursseilla opiskelijat ratkovat yrityksiltä tulevia käytännön liiketoiminnan haasteita. Paikalliseen toimintaan soveltuvia opiskelijakeskeisiä opetusmenetelmiä vahvistetaan ja kehitetään työpajoissa.

AgriSCALE on EU:n Erasmus+ -ohjelman rahoittama hanke, jonka toteuttaa yhdeksän eurooppalaista ja afrikkalaista korkeakoulua.

Toiminta-alue

Kenia ja Uganda

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Yhteystiedot

Sinua saattaa myös kiinnostaa

AGRGrow projektiryhmälä seisoo HAMKin pääsisäänkäynnin edessä

AgrGROW

Vahvistamme korkeakoulujen kyvykkyyksiä opiskelijalähtöisessä ja verkostopohjaisessa oppimisessa, ekosysteemien rakentamisessa ja ilmastoälykkään maatalousyrittäjyyden käytännön toteuttamisessa.

Zambia for agroforestry, biodiversity and climate (Z4ABC)

Edistämme Sambian maa-, metsä- ja elintarvikesektorien ilmaston huomioivaa, tuottavaa ja kestävää siirtymää auttaen saavuttamaan kansallisesti määritetyt sitoumukset liittyen ilmastonmuutoksen hillintään (NDC, Nationally Determined Contributions).

PBL-BioAfrica

Työelämälähtöistä biotalouden yrittäjyyskoulutusta sekä yrittäjyyden edistämistä opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden keskuudessa.