Hyppää sisältöön

Teräsrakentamisen tutkimus

Tätä tarjoamme

Tutkimme ja kehitämme teräsrakenteita, ja erityinen kiinnostuksemme kohde on lujien terästen käyttö rakenteissa. Erityisosaamiseemme kuuluu lisäksi rakenteellinen analyysi, jota voidaan hyödyntää muun muassa teräsrakenteiden palosuojausmitoituksessa.

Tutkimme ja kehitämme teräsrakenteita, ja erityinen kiinnostuksemme kohde on lujien terästen käyttö erilaisissa rakenteissa, kuten esimerkiksi autoteollisuudessa ja rakentamisessa. Käyttämällä lujia teräksiä, tuotteet voidaan tehdä kevyemmiksi. Näin vähennetään hiilidioksidipäästöjä sekä rakenteiden valmistuksessa että niiden liikuttamisessa.

Tutkimustyömme tähtää siihen, että teräsrakennetuotteista ja rakenteiden osista tulee kestävämpiä, kevyempiä ja helpommin valmistettavia. Tutkimme myös teräskomponenttien kierrätettävyyttä. Erityisosaamiseemme kuuluu lisäksi rakenteellinen analyysi, jota voidaan hyödyntää muun muassa teräsrakenteiden palosuojausmitoituksessa.

Palvelut

Rakenteiden koekuormitus ja lujuusmääritykset

HAMK Tech tarjoaa testauspalvelua rakenteiden ja materiaalien staattisen ja dynaamisen kestävyyden määrittämiseen (ml. väsymiskestävyys). Käytössämme on erikokoisia servo-ohjatuilla sylintereillä (2 x 630 kN, 2 x 250 kN ja 1 x 25 kN) varusteltuja kuormituskehiä, joissa voidaan testata erilaisia koekappaleita hyvin monipuolisesti.

Lisäksi käytössämme on alipainelaatikko (1,5 m x 10 m), jonka avulla voidaan koekappaleeseen kohdistaa tasainen, esimerkiksi tuulikuormaa simuloiva voima.

Tarjoamme simulointiosaamista rakenteiden lujuusominaisuuksien alueella sekä simulointitulosten analysointiapua.

Laajat laboratoriopalvelumme ja yhteistyöverkostomme mahdollistavat testauksiin tarvittavien asennus- ja lisäosien valmistuksen. Asiakas voi halutessaan seurata testejä paikan päällä ja saa näin välittömän lisäinformaation tuotteisiinsa liittyen.

Mitattavina suureina ovat mm. voima, siirtymä, venymä, kiihtyvyys ja lämpötila. Koekappaleet on mahdollista mitata myös 3D-skannerilla jotta saadaan kuormituksen aiheuttamat mittamuutokset esille haastavien muotojenkin osalta.

Avainsanat

Koekuormitus, lujuusmääritys, kuormitus, lujuusominaisuudet, kuormituskehä, alipaine, alipainelaatikko, rakenteiden kestävyys

Rakenteiden lämpölaskenta

Rakenteiden (seinä-, katto- ja lattiarakenteet) analysointia Trisco-lämpölaskentaohjelmiston (Physibel) avulla.

Trisco-ohjelmisto täyttää standardien

  • ISO EN 6946:2007 Building components and building elements – Thermal resistance and thermal transmittance – Calculation method
  • ISO EN 10211:2007 Thermal bridges in building construction – Heat flows and surface temperatures – Detailed calculations

vaatimukset ja sillä voidaan selvittää rakenteiden mm. U-arvoja, kylmäsiltojen vaikutuksia ja lisäeristysten tarvetta.

Avainsanat

Lämpölaskenta, rakenteet, Trisco, U-arvo, kylmäsilta, eristys

Rakenteiden kosteustekninen toimivuus

Rakenteiden (seinä- ja kattorakenteiden) analysointia teoreettisen laskennan avulla.

Palvelussa lasketaan, että tiivistyykö kosteus esim. seinärakenteeseen vai onko rakenne turvallinen kosteuden siirtymisen kannalta.

Asiakas saa palvelusta tietoa kuinka turvallisia suunnitellut rakenteet ovat kosteuden siirtymisen kannalta.

Avainsanat

Kosteusteknisyys, teoreettinen laskenta, kosteus, rakenteiden kosteus

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake


Mahdollista yhteistyötämme varten, kuvaile palveluntarvettasi ja jätä yhteystietosi!
Nimesi(Required)