Hyppää sisältöön
Biokaasureaktori HAMKin biokaasulaboratoriossa

Laboratoriotutkimus ja analytiikkapalvelut

Tätä tarjoamme

Kasvatamme bioreaktoreissa bakteereja, sienirihmastoa ja levää jatkojalostettaviksi raaka-aineiksi. Mittaamme ja analysoimme mm. biopohjaisten raaka-aineiden biokaasupotentiaalia sekä solumassan määrää ja sokeri- tai pH-arvoja. Tutkimme elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Palvelut

Bioreaktorikasvatukset

Kokeissa tuotamme mikrobimassaa sekä tutkimme kasvuolosuhteiden vaikutusta biomassan kemialliseen koostumukseen: mm. rasvahapot, pigmentit, proteiini ja sokerit.

  • Kasvatus mittakaavassa 0,5-20 litraa:bakteerit, sienirihmastot, mikrolevät
  • Varioimme kasvatusolosuhteita tarpeen mukaan mm. lämpötila, ilmastusnopeus, pH

Biokaasututkimus

Teemme biokaasuprosessitutkimusta eri reaktorityypeillä:

  • märkä-ja kuivaprosessointi
  • high-rate-prosessointi
  • panostoimiset metaani-ja biokaasutuottotestit
  • jatkuvatoiminen prosessitutkimus
  • Prosessiseuranta-ja lopputuoteanalyysit

Laboratorioanalyysit

Biokaasulaitosten prosessiseuranta-analyysit:pH, alkaliteetti, VFA, ammonium, TS, VS, COD
Biomassan koostumusanalysoinnit:Proteiini, sokerit, rasvahapot, pigmentit ja fenoliset yhdisteet

Säilyvyystestaukset

Olosuhdetutkimuksia elintarvikkeiden säilyvyyteen liittyen.

Olosuhdetutkimukset voivat sisältää fysikaalisia (rakenteellisia), kemiallisia ja mikrobiologisia analyysejä. Elintarvikkeiden reologisista ominaisuuksista voidaan tutkia viskositeettia rotaatioviskoosimetreillä (Anton Paar ja Brookfield). Lisäksi rakenteellisiin tutkimuksiin on käytettävissä reometri.

Mahdollista tutkia myös elintarvikkeiden värien, pH:n, aw– ja kosteuspitoisuuksien muutoksia säilyvyyteen liittyen.

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake


Mahdollista yhteistyötämme varten, kuvaile palveluntarvettasi ja jätä yhteystietosi!
Nimesi(Required)