Hyppää sisältöön
Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä
Home Opiskelijan sivut Jatkuvan oppimisen opiskelijat

Tervetuloa opiskelemaan!

Oletko avoimessa ammattikorkeakoulussa, täydennyskoulutuksessa tai erikoistumiskoulutuksessa? Ne ovat osa HAMKin jatkuvan oppimisen kokonaisuutta.

Nainen tietokoneella

Ennen opintoja

Ilmoittautuminen on aina sitova, eli luethan huolellisesti koulutuksen perumisehdot koulutuksen esittelysivuilta. Jos ryhmä on täynnä, useimmissa koulutuksissa voi ilmoittautua varasijalle.

Avoimen AMKin opinnot maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. (HUOM! 30 op tai sitä laajemmissa opinnoissa maksu voi olla osissa.) Erikoistumiskoulutusten ja täydennyskoulutusten maksuehdot löydät koulutuksen esittelysivulta.

Huomioithan, että laskut ovat perintäkelpoisia. Jos joudut perumaan ilmoittautumisesi, olethan pikaisesti yhteydessä koulutuksen yhteyshenkilöön (täydennyskoulutus, erikoistumiskoulutukset). Avoimen AMKin opinnoissa laita sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Ennen opintojen alkua saat sähköpostilla tarkempia ohjeita. Ohjeissa neuvotaan muun muassa käyttäjätunnuksen aktivointi ja kaksivaiheinen tunnistautuminen.

Jos opinnoissasi käytetään oppimisalustaa (Moodle/Learn), testaathan alustalle kirjautumisen ennen opintojen alkamista!

Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttöösi aktivoimalla ensin käyttäjätunnuksesi ja sen jälkeen aktivoimalla kaksivaiheisen tunnistautumisen. Voit tehdä aktivoinnit heti sen jälkeen, kun olet saanut “HAMK tunnuksen aktivointi” -sähköpostiviestin. Jos sähköpostiviestiä ei näy, muista tarkistaa myös roskaposti!

Tarvitset opiskelua varten oman tietokoneen ja internetyhteyden. Myös mikrofoni ja kamera on hyvä olla (usein kannettavissa tietokoneissa valmiina). Tarkistathan laitteiden toimivuuden ennen opintoja.

Asenna tietokoneeseesi (myös MacOS-koneeseen) vähintään Google Chrome-selain, jonka asennusohjeet löydät oheisesta linkistä (videot näkyvät varmimmin Chromella).

Tietokone ja ohjelmistot

Monissa koulutuksissa tarvitset Moodle/Learn-oppimisalustaa. Opetusta voidaan antaa myös Zoomissa tai Teamsin kautta.

HAMKin Moodle löytyy osoitteesta osoitteessa learn.hamk.fi. Moodle on HAMKin opinnoissa käytettävä verkko-oppimisympäristö, josta löytyvät mm. opintojen sisällöt, aikataulut, oppimateriaalit ja oppimistehtävät. Tehtävät palautetaan Moodleen, ja saat sitä kautta myös palautetta. Muista, että olet itse velvollinen säilyttämään palauttamasi tiedostot, kunnes on saanut opinnosta arvioinnin.

Oppimateriaalit ovat käytössäsi 28 vuorokautta sen jälkeen, kun olet saanut opintosi valmiiksi.

Microsoft Teams on tiimityöskentelyyn tarkoitettu palvelu. Sitä voidaan käyttää myös verkko-opetuksen ja tapaamisten välineenä. Teams tarjoaa alustan, jossa voit työskennellä yhdessä muiden opiskelijoiden ja opettajien kanssa. ​

Teams soveltuu hyvin projektitöiden työstämiseen tiimisi kanssa: voit esimerkiksi työstää yhteisiä tiedostoja, hallita yhteisiä tehtäviänne, keskustella keskustelukanavalla tai chatissa, järjestää ja tallentaa verkkotapaamisia. Teamsissä on myös mahdollista soittaa kahdenkeskeisiä puheluita.

Zoom on HAMKin pilvipohjainen verkkotyöskentelyalusta, joka tarjoaa mahdollisuudet videokuva- ja ääniyhteyteen, näytön ja materiaalin jakamiseen sekä pienryhmätyöskentelyyn. Zoomia käytetään HAMKissa verkko-opetuksessa sekä isompien tilaisuuksien järjestämisessä.

​Avoimen AMKin, erikoistumiskoulutusten ja joidenkin täydennyskoulutusten opiskelijana saat käyttöösi Microsoftin sovelluksia (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).

Päivittäiseen tietojenkäsittelyyn liittyy erilaisia tietoturvauhkia. Yksi vakava uhka on verkkojen ja sähköpostin kautta leviävät haittaohjelmat.
Käyttämällä tervettä järkeä ja noudattamalla ohjeita voit suojata tietojasi, käyttämiäsi työasemia ja tietoverkkoja tietoturvauhkilta.

Huomaathan, että osa ohjeista koskee ainoastaan tutkinto-opiskelijoita!

Tietoteknisissä ongelmissa (esim. käyttäjätunnukseen liittyvät kysymykset, kirjautumisongelmat, ohjelmistojen asennukset, Mac-koneet) sinua auttaa ServiceDesk. Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soita 03 646 3000 (ma-pe klo 8.15-15). Voit tehdä myös tiketin osoitteessa https://servicedesk.hamk.fi (vaatii kirjautumisen).

ServiceDesk osaa auttaa sinua parhaiten, kun kerrot koulutuksen nimen ja mikä jatkuvan oppimisen koulutusmuoto on kyseessä (avoin AMK, täydennyskoulutus, erikoistumiskoulutus).

Nainen seisoo kiviseinän edessä

Hyvä tietää

Verkko-opiskelu: Opiskelet kokonaan verkossa, eli voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Opetusta voi kuitenkin olla tiettyinä ajankohtina.

Non-stop -opinto on verkko-opinto, jonka suoritat itsenäisesti juuri silloin kun sinulle sopii. Opinnoille on määritelty suoritusaika, mutta opinnot voi tehdä nopeamminkin. Opiskeluoikeus päättyy määräajan jälkeen. Itsenäisten verkko-opintojen suorittaminen vaatii hyviä itsensä johtamisen taitoja. Onkin tärkeää tehdä hyvä opiskelusuunnitelma, jotta opinnot etenevät suunnitellusti. ​

Lähiopiskelu: Opiskelet luokkatilassa tai vastaavassa paikassa tiettyyn aikaan. Paikka voi olla joku HAMKin kampuksista tai muu sovittu paikka.

Monimuoto: Koulutuksessa yhdistellään lähi- ja verkko-opetusta.

Hybridi: Voit valita itse, osallistutko koulutukseen verkon välityksellä vai tuletko lähiopetukseen.

HAMKin kirjasto on kaikille avoin ja sen painetut kokoelmat ovat kaikkien käytettävissä. Painettujen aineistojen käytöstä saat lisätietoa HAMKin kirjastosta.

HAMKin tunnuksilla sinulla on oikeus käyttää HAMKin kirjaston e-aineistoja kuten e-kirjoja, artikkeleita ja tietokantoja. E-aineistot löytyvät HAMK Finnasta. (HUOM! Joidenkin täydennyskoulutusten asiakkailla käyttöoikeus on rajallinen.)

Opiskelu korkeakoulussa edellyttää kiinnostusta oppimiseen ja halua omaksua uusia opiskelun taitoja.
Tärkeintä on aikatauluttaa opinnot omaan arkeen sopivaksi. Verkko-opiskelu, varsinkin non-stop -opinnot vaativat päämäärätietoisuutta ja ajankäytön hallintaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jatkuvan oppimisen opinnoissa asetat usein tavoitteet opiskelullesi itse.

Opiskelun haasteisiin ja yllättäviin tilanteisiin saat apua jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajalta, jolle voit varata ajan verkkotapaamiseen.

Erikoistumiskoulutusten opiskelijana saat lounaan HAMKin opiskelijaravintola Sodexo Visiksestä henkilökuntahintaan. Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä.

  • Anna palautetta koulutuksesta palautelinkin kautta.​
  • Opintopisteytetyistä opinnoista voit tulostaa opintosuoritusotteen itse Oma Opintopolku- palvelusta.
  • Erikoistumiskoulutuksista ja useimmista täydennyskoulutuksista annetaan erillinen todistus.
  • Haluatko opiskella lisää? Jatkuvan oppimisen opinto-ohjaaja auttaa, jos mietit seuraavaa askelta.

Oma Opintopolku -palvelussa voit tarkastella suorittamiasi opintoja ja tutkintoja. Palvelusta voi myös tulostaa opintosuoritusotteita. Avoimen AMKin, erikoistumiskoulutusten ja lähes kaikkien opintopisteytettyjen täydennyskoulutusten suoritustiedot siirtyvät automaattisesti Oma Opintopolku -palveluun.

Elämässä tulee yllätyksiä, joskus iloisia, joskus haasteellisempia. Jos joudut keskeyttämään opintosi, olethan mahdollisimman pian yhteydessä opintojen vastuuhenkilöön.

Aikataulutushaasteissa sinua auttavat kyseisen koulutuksen yhteyshenkilöt. Jos haluat laajemmin keskustella opinnoistasi ja haasteista niissä, varaa aika jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajalle. Hän auttaa myös, jos tarvitset erityistä tukea opintojen onnistumiseksi.

Käyttäjätunnuksesi ovat voimassa 28 vuorokautta koulutuksen päättymisen jälkeen.

Apua ongelmatilanteissa

Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttöösi aktivoimalla ensin käyttäjätunnuksesi ja sen jälkeen aktivoimalla kaksivaiheisen tunnistaumisen. Voit tehdä aktivoinnit heti sen jälkeen, kun olet saanut “HAMK tunnuksen aktivointi” -sähköpostiviestin.

Voit aktivoida käyttäjätunnuksen heti sen jälkeen, kun olet saanut “HAMK tunnuksen aktivointi” -sähköpostiviestin. Viesti voi joskus mennä roskapostikansioon, tarkistathan myös roskapostit.

Aktivointiviesti tulee noin viikkoa ennen opintojen alkamista. Nonstop-koulutuksissa noin viikon kuluessa ilmoittautumisesta.

Tarvitset opiskelua varten oman tietokoneen ja internetyhteyden. Myös mikrofoni ja kamera on hyvä olla käytössä useissa koulutuksissa (nämä ovat usein kannettavissa tietokoneissa valmiina). Tarkista mikrofonin ja kameran toimivuus ennen opintojen alkamista.

  • Tietoteknisissä ongelmissa (käyttäjätunnukset, kirjautumisongelmat (esim. Moodle/Learn), käyttäjätunnuksen aktivointi, Mac-koneet, ohjelmistot) sinua auttaa ServiceDesk. Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soita 03 646 3000 (ma-pe klo 8.15-15). Voit tehdä myös tiketin osoitteessa https://servicedesk.hamk.fi (vaatii kirjautumisen).
  • Opintojen käytännön järjestelyt avoimessa AMKissa (aikataulut, tilat, opintojen peruminen) Ota yhteyttä: [email protected]
  • Opintojen käytännön järjestelyt muissa jatkuvan oppimisen koulutuksissa (täydennyskoulutukset, erikoistumiskoulutukset jne.) Ole yhteydessä koulutuksen yhteyshenkilöön, jonka nimen löydät koulutuksen verkkosivuilta.

Voit kirjautua Moodleen sen jälkeen kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi sekä tehnyt kaksivaiheisen tunnistautumisen. HAMKin Moodle löytyy osoitteesta learn.hamk.fi. Kirjaudu sisään HAMK-login -painikkeella, ja käytä kirjautumisessa saamaasi HAMKin sähköpostiosoitetta.

Jos kirjautuminen ei tämänkään jälkeen onnistu, ole yhteydessä ServiceDeskiin sähköpostilla [email protected] tai soittamalla 03 646 3000 (ma-pe klo 8.15-15). Voit tehdä myös tiketin osoitteessa https://servicedesk.hamk.fi (vaatii kirjautumisen).

Jos oikea työtila ei näy suoraan Moodlen/Learnin etusivulla voit hakea sitä Etsi-toiminnolla kirjoittamalla hakukenttään koulutuksen nimen.
Vaihtoehtoisesti voit etsiä työtilaa Omat työtilani -toiminnolla (sivun yläpalkissa) valitsemalla kohdan Kaikki.

Jos työtilasi ei vieläkään näy, ota yhteyttä koulutuksen yhteyshenkilöön, jos olet ilmoittautunut erikoistumiskoulutukseen tai täydennyskoulutukseen. Jos olet ilmoittautunut avoimen AMKin opintoihin, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Jos eteesi tulee tilanne, että et pystykään suorittamaan opintojasi suunnitellusti, olethan mahdollisimman pian yhteydessä koulutuksen vastuuhenkilöön tai jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajaan.

Moodlessa/Learnissa olevat videot näkyvät varmimmin Chrome-selaimella.

Jos kadotat todistuksen, voit tilata uuden maksua vastaan. Ole yhteydessä koulutuksen yhteyshenkilöön, niin saat tarkemmat tilausohjeet.​

Vuodesta 2024 alkaen opintopisteytetyn täydennyskoulutuksen suoritukset löytyvät myös Oma opintopolku -palvelusta.