Hyppää sisältöön
Home Koulutushaku

Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen

Ilmoittaudu

Haku alkaa 1.10.2024 08:00

Koulutusalat

  • Luonnonvara-alat ja biotalous
  • Puutarha-ala

Koulutustyyppi

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opintojen taso

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Opetuskieli

  • Suomi

Opetusmuoto

  • Monimuoto-opetus

Tavoite

Moduulissa opitaan viljelykasvien tuotannon suunnittelua sekä yrityksen strategista johtamista.

Moduulin jälkeen opiskelija osaa suunnitella viljelykasvien tuotantoa laatimalla viljely-, kasvinsuojelu- ja lannoitussuunnitelman kohdeyrityksen viljelykasveille sekä laskemalla kohdeyrityksen kasveille tuotekohtaisen kannattavuuslaskennan. Lisäksi opiskelija osaa sadon käsittelyn, varastoinnin ja toimitusketjun, kykenee hyödyntämään viranomaisohjeistuksia ja laatujärjestelmiä sekä analysoida ja esittää perusteltuja kehitysehdotuksia yrityksen toimintaan huomioiden eri vaiheissa kestävän kehityksen näkökulmat.

Sisällön aikataulutus

Lähipäivillä annettava materiaali ja osaaminen hyödynnetään välittömästi projektityön seuraavissa vaiheissa. Ryhmien tulee huolehtia siitä, että viikoittaiset projektityön osuudet saadaan tehdyksi sille varatussa ajassa, jotta viimeisille viikoille ei kasaudu liikaa tekemistä.

Opetusmenetelmät

Huom! Moduulin toteutussuunnitelma tarkentuu toukokuun 2024 aikana.

Opiskelijat tekevät valitsemalleen tai koulun osoittamalle ammattiviljelmälle ryhmätyönä (3 - 4 hlöä) projektityön, mikä sisältää tuotannonsuunnittelussa tarvittavia viljely- ja taloussunnitelmia hyödyntäen viljelmältä ja muista lähteistä saatavaa tietoa. Projektityö etenemistä tukee viikoittaiset pakolliset ohjaukset opettajien kanssa.

Opetuksen ohessa on oppimista tukevia verkkotenttejä. Lisäksi moduuliin sisältyy pakollinen retkipäivä (31.10.2023) kohdeyritykseen.

Oppimateriaali

Lepaan toimipisteen kirjaston ammattikirjallisuus sekä muualta, kuten internetistä, saatava materiaali. Lisäksi oppimateriaalia osoitetaan moodle-alustalla.

Opetuksen aikataulu

Moduulin projektityön tekeminen työllistää runsaasti, joten sen itsenäiseen tekemiseen on ryhmän varattava runsaasti aikaa koko moduulin ajan. Ohjaavat opettajat antavat ryhmille ohjeet siitä, mikä osuus projektityöstä tehdään milläkin viikolla. Päiväopiskelijoille on varattu lukujärjestykseen erikseen kalenteriaikaa ryhmän itsenäistä opiskelua varten.

Työelämäyhteistyö

Suunnitelmat laaditaan toimiville tai perustettavalle viljelmälle.

Lisätiedot

Avoimen AMK:n kautta voi osallistua vain, jos on riittävä kokemus kasvihuone- tai avomaaviljelystä ja niiden perusteista. Puutarhatalouden opiskelija voi osallistua vain, jos hänellä on riittävät tiedot ja taidot kasvihuone- ja avomaaviljelystä. Riittävät perustiedot on hankittu, jos opiskelija on suorittanut Kasvihuone- ja kerrosviljely- sekä Avomaa- ja tunneliviljely -moduulit.

Avoimen AMK:n opiskelijoita otetaan maksimissaan viisi.

LISÄTIETOJA YAMK-OPISKELIJALLE:
Moduuli on mahdollista suorittaa sekä AMK- että YAMK-tasoisena.

YAMK-opiskelija voi valita moduulissa toiminnallisen, tutkimuksellisen tai viestinnälliseen roolin, taustaosaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan. Toiminnallisen roolin valinnut YAMK-opiskelija osallistuu moduulissa vahvasti kokeellisen työn vaiheisiin ja projektimaiseen toteutukseen. Työskentely on yleensä aikaan ja paikkaan sidottua. Tutkimuksellisessa roolissa YAMK-opiskelijan työskentely painottuu tutkimuksen suunnitteluun, datan analysointiin ja tieteelliseen raportointiin ja/tai kirjallisuustutkimukseen moduuliprojektin aiheesta ja ilmiöistä. Viestinnällisessä roolissa toimiva YAMK-opiskelija laatii moduuliprojektiin viestintäsuunnitelman, joka on hyväksytettävä moduulitiimillä ennen varsinaisen projektin alkua. Moduulin aikana opiskelija viestii suunnitelmallisesti ja monikanavaisesti käsitellystä ilmiöstä ja moduuliprojektista.

YAMK-opiskelijan tulee sopia suoritustavasta Biotalouden liiketoiminnan kehittämisen vastuuhenkilön, koulutuksessa mukana olevan tutkijayliopettajan ja moduulitiimin opettajien kanssa elokuussa, heti YAMK-koulutuksen alkaessa (orientaatiopäivien aikana) tai mahdollisimman pian sen jälkeen. Jos et pysty osallistumaan orientaatiopäiviin tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä biotalouden liiketoiminnan kehittämisen koulutuspäällikköön.

Arviointikriteerit

1-5

Perumisehdot,
Avoimen AMKin opinnot

Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt perumisehdot.

  • Opiskelupaikan perumisesta on ilmoitettava aina sähköpostilla osoitteeseen [email protected] (Huomaathan, että kesä- ja joulutaukojen aikana käsittely voi viivästyä.) 
  • Ilmoittautumisen voi perua maksutta vähintään 14 vuorokautta ennen opintojen alkamista. 
  • Opintomaksua ei palauteta, jos opintojen alkuun on alle 14 vuorokautta, jätät saapumatta opintoihin tai keskeytät aloittamasi opinnot. 
  • Opintomaksu voidaan palauttaa kokonaan tai osittain, jos sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi ennen kuin ehdit aloittaa avoimen amkin opintosi. Tässä tapauksessa tee peruminen mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen [email protected] 
  • HAMK voi perua opinnot muun muassa vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Myös muut muutokset (esimerkiksi aikataulu-, opettaja- ja paikkamuutokset) ovat mahdollisia.

Tärkeää tietää

Nämä asiat on tärkeää tietää silloin, kun pohdit opiskelua HAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa:

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.

Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.

Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK-tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa vaatii oman tietokoneen. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja HAMKin IT-palveluiden säännöt ja ohjeet sivulta. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.

HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen opinnon keston ajalle.
Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Tiedot suorittamistasi opinnoista löytyvät Oma Opintopolusta osoitteesta https://opintopolku.fi/koski. Jos tarvitset lisäksi virallisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen, lähetä pyyntö osoitteeseen [email protected].

Yhteystiedot

Kysy ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä: [email protected]

Kysy opintojen sisällöistä opettajalta/kouluttajalta.
Henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)hamk.fi