Hyppää sisältöön
Rakennus Lepaalla
Home Koulutushaku

Yksityiset ja puolijulkiset ulkotilat

Ilmoittaudu

Haku alkaa 1.10.2024 08:00

Koulutusalat

  • Luonnonvara-alat ja biotalous
  • Rakennettu ympäristö ja viherrakentaminen

Koulutustyyppi

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opintojen taso

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Opetuskieli

  • Suomi

Kampus

  • Lepaa

Opetusmuoto

  • Monimuoto-opetus

Tavoite

Moduulissa opitaan suunnittelemaan yksityisiä ja puolijulkisia ulkotiloja, kuten taloyhtiöpihoja, ja tuottamaan ammattimainen toteutusasiakirjojen kokonaisuus.

Opiskelija luo mielenkiintoista ja toimivaa muotokieltä sekä tilanjakoa. Moduulissa opiskelija perehtyy neuvontatyön perusteisiin, suunnitteluprosessiin liittyviin sopimus- ja suunnitelma-asiakirjoihin sekä suunnittelutyön hinnoittelun ja toteutuskustannusten rakentumisen periaatteisiin uudis- ja korjausrakentamisen erot huomioiden.

Moduulissa opiskelija sovittaa suunnittelullisen sisällön käytännössä toteutettavaan ja kunnossapidon huomioivaan muotoon. Suunnitelmassa huomioidaan yksityisten ja puolijulkisten ulkotilojen suunnittelua ohjaavat normit ja standardit ml. kestävän kehityksen tavoitteet.

Sisällön aikataulutus

Toteutus perustuu viikottaisiin palautuksiin ja vertaiskommentointiin, jotka tulee tehdä annetun aikataulun mukaisesti.

Moduulin tarkempi aikataulu löytyy lukujärjestyksestä:
https://lukkarit.hamk.fi. Hae toteutussuunnitelmassa kerrotulla ryhmällä, jonka mukana opinnon suoritat.

Opetusmenetelmät

Opetus on jaoteltu kaikille yhteisiin ydinosaamisen päiviin sekä päiväopiskelijoiden lukujärjestyksestä löytyviin ytimen laajennus ja ytimen varmennus -oppitunteihin, joita myös monimuoto-opiskelijoiden kannattaa hyödyntää oman osaamisensa laajentamiseksi ja varmentamiseksi tarpeen mukaan. Ydinosaamisen päivät järjestetään pääasiassa lähiopetuksena Lepaalla ja osa tehtävistä edellyttää läsnäoloa Lepaalla. Toteutus muodostuu lähiopetuksen lisäksi verkko-opiskelusta sekä itsenäisestä projektityöstä. Moduulin harjoitustyö tehdään pääasiassa yksilötyönä.

BYOD: Opiskelu edellyttää oman tehokkaan tietokoneen käyttöä, joka pystyy pyörittämään opiskelijan valitsemaa suunnitteluohjelmistoa (esim. Vectorworks) sekä kevyehköjä 3D-malleja Sketch Up -ohjelmalla.

VRT'17 pitää olla käytössä koko moduulin ajan.

Oppimateriaali

VRT'17 Viherrakentamisen yleinen työselostus, Viherympäristöliiton julkaisu on oltava kaikilla opiskelijoilla käytettävissä koko toteutuksen ajan. Huomatkaa opiskelijahinnan mahdollisuus yhteishankinnoissa jo edellisen periodin aikana.

Muut materiaalit jaetaan sähköisesti tai linkitetään oppimisalustalle.

Opiskelija voi valita käyttämänsä suunnitteluohjelmiston (Vector Works, AutoCad) ja huolehtii että se on käytettävissä koko toteutuksen ajan.

SketchUp Pro -työpöytäversio (1kk kokeiluversio, lataus kannattaa ajoittaa juuri ennen SketchUp-tuntien aloittamista)

Opetuksen aikataulu

15 opintopistettä vastaa noin 400 tuntia opiskelijan työtä.
Tämän toteutuksen suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja sitoutumista aikatauluun.

Työelämäyhteistyö

Harjoitustyöprojektilla on aito työelämätilaus, jonka vuoksi sen sisältö voi muuttua/ tarkentua projektin edetessä.

Lisätiedot

Moduulin ennakkotietovaatimuksena on tietokoneavusteisen suunnitttelun perusteiden hallinta (esim. VectorWorks tai AutoCad). Suosituksena myös kasvituntemus, joka vastaa Pinkka I-III osaamista. Rakennetun ympäristön tutkinto-opiskelijoilla tulee olla Pihan suunnittelu -moduuli suoritettuna.

Anna opintopalaute Pakissa opintojakson/ moduulin päättyessä. Lisätietoa saat opiskelijapalautteet -sivulta https://www.hamk.fi/opiskelijalle/opiskelijapalautteet/. Avoin AMK tai CampusOnline -opiskelijat voivat antaa opintojaksopalautetta selaimen kautta osoitteessa https://pakki.hamk.fi/spark.

Lisätietoja avoimen AMKin ilmoittautumisesta, maksuista ja opinnoista löytyy osoitteesta: https:/www.hamk.fi/avoin

Avoimen AMK -opiskelijoiden paikkoja 5.

Arviointikriteerit

1-5

Perumisehdot,
Avoimen AMKin opinnot

Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt perumisehdot.

  • Opiskelupaikan perumisesta on ilmoitettava aina sähköpostilla osoitteeseen [email protected] (Huomaathan, että kesä- ja joulutaukojen aikana käsittely voi viivästyä.) 
  • Ilmoittautumisen voi perua maksutta vähintään 14 vuorokautta ennen opintojen alkamista. 
  • Opintomaksua ei palauteta, jos opintojen alkuun on alle 14 vuorokautta, jätät saapumatta opintoihin tai keskeytät aloittamasi opinnot. 
  • Opintomaksu voidaan palauttaa kokonaan tai osittain, jos sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi ennen kuin ehdit aloittaa avoimen amkin opintosi. Tässä tapauksessa tee peruminen mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen [email protected] 
  • HAMK voi perua opinnot muun muassa vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Myös muut muutokset (esimerkiksi aikataulu-, opettaja- ja paikkamuutokset) ovat mahdollisia.

Tärkeää tietää

Nämä asiat on tärkeää tietää silloin, kun pohdit opiskelua HAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa:

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.

Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.

Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK-tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa vaatii oman tietokoneen. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja HAMKin IT-palveluiden säännöt ja ohjeet sivulta. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.

HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen opinnon keston ajalle.
Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Tiedot suorittamistasi opinnoista löytyvät Oma Opintopolusta osoitteesta https://opintopolku.fi/koski. Jos tarvitset lisäksi virallisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen, lähetä pyyntö osoitteeseen [email protected].

Yhteystiedot

Kysy ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä: [email protected]

Kysy opintojen sisällöistä opettajalta/kouluttajalta.
Henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)hamk.fi