Energiankulutus hallintaan rakennusautomaation avulla – uusi koulutuskokonaisuus alkaa syksyllä 2023
Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta -koulutuksessa syvennetään ymmärrystä nykyaikaisista rakennusautomaatiojärjestelmistä ja niihin liittyvistä suunnitteluratkaisuista. Tavoitteena on perehtyä älykkäisiin taloteknisiin ratkaisuihin, joilla mahdollistetaan rakennusten olosuhteiden hallinta ja energiatehokkuuden parantaminen.
Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta on uusi 15 opintopisteen laajuinen opintokokonaisuus. Koulutuksen kohderyhmänä ovat ovat työssä tai työvoiman ulkopuolella olevat henkilöt, jotka toimivat tai haluaisivat toimia rakennusautomaation ja älykkäiden ohjausjärjestelmien parissa. Tavoitteena on osaamistason kehittäminen ja nostaminen alalla sekä uusien urapolkujen mahdollistaminen. Koulutus on maksuton osallistujille.
Koulutuskokonaisuus sisältää viisi opintojaksoa, joista ensimmäinen on pakollinen orientaatiojakso. Tämän lisäksi osallistuja voi valita omiin tarpeisiinsa soveltuvan yksilöllisen oppimiskokonaisuuden tarjonnasta. Klikkaamalla opintojaksojen linkkejä pääsee lukemaan tarkemmin opintojakson sisällöistä ja toteutuksesta:
- Energiatehokkuuden parantaminen rakennetussa ympäristössä, 3 op (pakollinen aloitusjakso)
- Rakennuksen LVISA-järjestelmän mittaaminen ja säätäminen, 3 op
- Älykkäät automaatio- ja ohjausjärjestelmät, 3 op
- Automaatiojärjestelmien integraatio- ja tietoturvaratkaisut, 3 op
- Rakennusautomaation ja energian pientuotannon integraatiot, 3 op
Ensimmäinen Energiatehokkuuden parantaminen rakennetussa ympäristössä -opintojakso aukeaa suoritettavaksi 4.9.2023 ja kaikki loput opintojaksot 18.9.2023. Opiskelija voi suorittaa opintoja omaan tahtiin verkko-oppimisympäristössä 31.1.2024 asti, jolloin oppimisympäristö sulkeutuu.
Koulutussisällöillä tuetaan digitalisaatioon ja vihreään siirtymään liittyvää työelämän rakennemuutosta
Suomi tavoittelee siirtymistä hiilineutraaliin yhteiskuntaan. Rakennettu ympäristö tuottaa merkittävän osan hiilidioksidipäästöistä, minkä vuoksi alan toimijoilla on ilmastonmuutoksen hillinnässä merkittävä rooli. Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta -opintokokokonaisuus käsittelee mm.
- energiateknologian perusteita ja markkinoiden muutosta,
- rakennusautomaation toimintaperiaatteita ja mahdollisuuksia erilaisissa sovelluskohteissa,
- rakennusten mittaus- ja säätötekniikan periaatteita,
- rakennuksen erilaisia älykkäitä automaatio- ja ohjausjärjestelmiä,
- erilaisten automaatiojärjestelmien integraatiomahdollisuuksia ja tietoturvallisuuden tärkeyttä,
- erilaisia tiedonsiirtoteknologioita,
- hajautetun lämmitys- ja sähköenergiantuotannon teknologioita ja niiden hyödyntämis- ja integrointimahdollisuuksia automaatiojärjestelmään,
- energiatehokkuuden parantamista todellisessa sovelluskohteessa.
Varaathan paikkasi tähän ajankohtaiseen koulutukseen ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuminen suljetaan niiden täytyttyä.
Koulutuksen aloitustilaisuus järjestetään 4.9.2023
Koulutuksen info- ja aloitustilaisuus järjestetään 4.9.2023 klo 17-18.30 Zoom-etäyhteydellä. Toimitamme kutsun ja linkin tilaisuuteen koulutukseen valituille. Tilaisuus sisältää koulutuskokonaisuuden ja työskentelymuotojen esittelyn. Infotilaisuuden tallenne löytyy tilaisuuden jälkeen Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta -koulutuskokonaisuuden oppimisympäristöstä.
Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.
Lisätietoja:
- Marja Savolainen
- Koulutussuunnittelija, HAMK Jatkuva oppiminen
- Puh. +358 40 749 3818
- [email protected]